woensdag 10 april 2013

Bee Venom Make-up Base & Night Treatment

Ik moet zeggen dat ik niet zo gevoelig voor hypes ben, vooral wat huidverzorging betreft. Het moet voor mij gewoon werken. Punt. Zo ging het ook bij dit product. Eerst lezen "de nieuwste hype uit beautyland", dan zelf proberen en dan nog eens uit nieuwsgierigheid doorlezen waarom ook (ja, ik zeg "ook") anderen er zo onder de indruk van zijn.Bee Venom producten worden de nieuwe botox genoemd. Ze bevatten natuurlijke en organische ingrediënten die diep in de huid dringen en voor een strakke, gelifte en egale huid zorgen. Victoria Beckham, Kate Middleton en Kylie Minogue zijn in ieder geval al fan. En sinds kort worden de producten van Bee Venom ook in de webshop van John Beerens verkocht. Er zijn twee soorten crèmes: Make Up Base & Night Treatment en Day & Night Treatment Cream. Ik ben de gelukkige eigenares van de eerste variant en wil er graag meer over vertellen.Wat zegt de verpakking:

"Het gesynthetiseerde bijengif op 4%, de bijenwas en de extracten van propolis, koninginnengelei, stuifmeel en honing verstevigen de microrimpels, stimuleren het celmetabolisme, en hydrateren, verzorgen, verzachten, herstellen en voeden het huidweefsel. Door de anti-oxiderende en anti-ageing werking worden de huid en hals gerevitaliseerd en gezuiverd. Ideaal voor rijpere, gevoelige, vette huidtypen en de onregelmatige huid."

Hieronder nog de ingrediëntenlijst. Na water komt Cyclopentasiloxane - een vorm van siliconen die helpt de rimpels/onregelmatigheden van de huid op te vullen. Het zorgt dus wel voor een tijdelijk effect, maar het is een hele actieve silicoon die snel door de huid wordt opgenomen. De ingrediënten die daarna voorkomen spreken wat meer voor zich: proteïnen, histidine (aminozuur), honing en een heleboel andere goede extracten.Maar de belangrijke vraag blijft natuurlijk: werkt het? Omdat ik zelf nog (gelukkig) geen last heb van rimpels (lachrimpels rond mijn ogen negeer ik ever keihard) weet ik niet in hoeverre het daartegen werkt. Wat mij wel gelijk al opviel was het volgende... Het is een make-up basis én nachtverzorging in één - hoe kan dit? Zulke tegenstrijdige functies in mijn ogen... en toch kom je vanzelf achter dat dit ook echt te combineren valt. Bee Venom heeft een gelly-achtige textuur. Hij is niet vettig en trekt inderdaad snel in. Mijn huid ziet er gelijk een stukje frisser uit (zou het toch?) en glimt niet als een malle. Als nachtverzorging vind ik hem heerlijk, maar om te voorkomen dat dit fijn flesje te snel opgaat gebruik ik hem nu alleen overdags. Wat ik namelijk heb gemerkt is dat mijn make-up met deze crème veel beter blijft zitten. Ik gebruik nog altijd een matterende primer op mijn t-zone, daar kan mijn vette huid echt niet zonder. Maar met deze crème ziet alles er net iets beter uit, en dit effect duurt ook echt langer dan met een andere crème eronder. De juiste verzorging onder je make-up is heel belangrijk, vooral als je vette/gecombineerde huid hebt. En dat blijkt ook zeker nu ik deze crème dagelijks gebruik. Mijn huid reageert er trouwens heel goed op. Dat blijft altijd een verrassing met nieuwe soorten verzorging. Maar met deze komen er geen onzuiverheden bij en dat betekent dat mijn huid ermee blijft ademen. Nog een voordeel: de hydratatie is echt heel goed. Onaangenaam, trekkerig gevoel verdwijnt met deze crème gelijk, zelfs bij mijn gevoelige wangen. En heb ik al gezegd dat deze crème heel subtiel naar heerlijke honing ruikt? ;) Dus ja, absoluut een nieuwe favoriet. Je moet er wat voor over hebben (€ 39,95 om precies te zijn), maar dan heb je deze Make-up Basis & Night Treatment als reddende engel (of in ieder geval een 2-in-1 product).

10 opmerkingen:

 1. Jammer dat hij zo duur is! Hij lijkt me wel erg fijn, ik zoek al best lang naar een goede primer voor onder mijn make-up, maar nog even verder zoeken!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ok primer goed en wel...maar vervaagt hij rimpels, tovert hij ze weg zoals botox? Daar ben ik nieuwsgierig naar!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lijkt me erg fijn voor als ik rimpels krijg.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit lijkt mij een fijne primer :D

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik heb deze zelf ook maar merk tot nu toe nog niet echt iets.. wel vind ik 'm fijn als basis onder foundation :3

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Klinkt als een fijne basis, maar of het echt als botox werkt? Dat vraag ik me af... :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Toevallig, ik heb net twee bee venom producten binnen! Ik ben heeeeel benieuwd... :-) Ben er nog niet mee begonnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dit kende ik nog niet. Wel interessant dat het zo'n multifunctioneel product is.

  BeantwoordenVerwijderen