donderdag 25 april 2013

Bobbi Brown BB Cream SPF 35

Deze BB cream kwam al wel eens in mijn maand-favorieten voor, dus moest ik er gewoon een apart artikel over schrijven. Hij verdient namelijk extra aandacht. Het is niet zomaar de zoveelste Europese BB cream. Dit is echt een van de betere die ik ooit geprobeerd heb (en zoals jullie misschien nog weten is mijn BB cream collectie vrij uitgebreid). Bobbi Brown belooft niet alleen dingen, het wordt ook allemaal waargemaakt.Het is een 5-in-1 product. Er zitten ook een aantal belooftes tussen die elke BB cream heeft en toch is deze net even anders. Net iets realistischer. Op de website van Bobbi Brown kun je hier wat meer informatie over vinden. Maar ik wil er in ieder geval een voor een nalopen...

Verbergt onzuiverheden en egaliseert de huidskleur: dat laatste kan bijna elke BB cream, maar het verbergen van onzuiverheden en rode vlekjes - bijna geen een andere BB cream doet het zo goed als die van Bobbi Brown. Dit noem ik pas een goede dekking! Het voelt absoluut niet zwaar aan, maar het zorgt er echt voor dat de meeste onzuiverheden goed verborgen worden. Met een beetje concealer daar overheen zie je er helemaal niks meer van. Als ik een nog betere dekking wil (met dank aan stress...), dan pak ik vaker een foundation. Maar voor de rest is deze BB cream erg fijn, ook wat dekking betreft (ik hou van goed dekkende gezichtsproducten!).

Trekt vocht in je huid en helpt olie onder controle te houden - kortom, een heerlijke BB cream voor een vettere huid, zoals die van mij. Vooral met een anti-shine primer eronder hoef je hem niet eens af te poeder. Ook al doe ik het wel, dan weet ik zeker dat mijn gezicht echt heel lang mat blijft. En verder voelt mijn huid er inderdaad niet droog aan, ook al gebruik ik er wel altijd een moisturizer onder.Ik heb trouwens de kleur Medium (deze BB cream is uiteraard in andere -ook lichtere- kleuren verkrijgbaar). Op dit moment is hij net iets te donker voor mij, maar een keer onder de zonnebank en hij geeft die frisse, uitgeruste en gebruinde uitstraling aan mijn gezicht. Oké, verder met de punten... ;)

Helpt gelijk om de huid te verhelderen, maar zorgt ook voor een blijvend resultaat - ik waardeer vooral zijn matte eigenschappen... maar als je het over de frisse uitstraling hebt (zoals ik al hierboven zei), dan hebben ze weer gelijk.

Helpt de rimpels zichtbaar te verminderen - telt het zichtbaar kleiner maken van je poriën ook mee? Egalere huid - check!

Beschermt de huid tegen UVA/UVB stralen - ik geloof het meteen! Nog niet echt onder de zon hiermee geweest (niet dat ik sowieso veel buiten kom de laatste tijd...), maar gezien de SPF35 zal dit mij niet verbazen.

Deze crème kost wat (rond de 30 euro), maar dan heb je ook wat. Ik ben al blij dat hij zo geschikt is voor mijn moeilijke huid, dus in mijn ogen is dit absoluut een topper. Ik meng hem ook wel eens met foundation voor nog een betere dekking (en om kleuren te mengen) en dat gaat ook heel goed samen. Omdat deze BB cream best een dikke structuur heeft, vind ik het fijn om hem met een foundation kwast aan te brengen. Hij blendt in ieder geval heel makkelijk en zorgt voor een natuurlijk resultaat.

9 opmerkingen:

 1. Hij klinkt goed, maar is wel érg donker!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lijkt me een fijne bb cream!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lijkt me een fijne bb cream hij ziet er goed uit

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Klinkt goed! En dat zeg ik niet vaak over een BB creme :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. dat klinkt heel goed ! Ik heb het minder voor BB creams, doe mij maar foundation.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb meteen de neiging om hem te gaan halen tot ik me ineens herinner...wat voor haar werkt werkt vaak voor mij niet en andersom...zal eerst eens een staaltje vragen :)

  BeantwoordenVerwijderen