zondag 21 april 2013

De week van... zenuwinzinking

En dan heb je het moment van een kleine zenuwinzinking... ik heb het maar zo genoemd. Het gebeurde al vorige week en afgelopen week moest ik ermee leren omgaan en vooral mezelf verbeteren om weer zoiets te voorkomen.

foto van weheartit.com

Zenuwinzinking? Alles werd opeens te veel. Al die dagen wanneer ik tot 19:00 werk (ik begin om 9:00 en heb niet eens tijd voor een pauze... I know...) begonnen mij op te breken. Zo veel te doen en alles moet tegelijk. Ben ik echt voor alles verantwoordelijk? Moet ik alles zelf doen, aangezien anderen geen tijd hebben? Wat is precies mijn rol nou? Dat soort vragen stapelen zich op, en op een gegevens moment zit je in je auto te janken, omdat alles opeens los komt... ja, dan wordt het dus echt even te veel. Te veel stress, te veel aan je hoofd, te veel... De volgende dag heb ik gezellig met mijn leidinggevende geluncht om even bij te praten zodat ik dingen weer helder zag. En ik moet zeggen, het geeft een heerlijk gevoel. Daarna nog een etentje met een vriendin om echt de laatste dingen kwijt te raken (of zoals ik het noem: te spiegelen) en daarna was ik weer even opgeladen. Afgelopen week moest ik er beter leren mee omgaan... En toch als ik weer tot 19:00 (of nog later...) op mijn werk zit, krijg ik weer dat vervelend gevoel vanbinnen. Woensdag had ik aan het eind van de middag alleen even zitten kletsen en foto's kijken... het klinkt stom als je zoiets op het werk doet, maar ik had het even nodig en het voelde echt goed. Mijn motto voor de komende tijd: vaker op tijd naar huis, vaker een pauze nemen en ook vaker momentjes van ontspanning (lees: bijklets-kwartiertjes) inlasten. En vooral niet te veel hooi op je vork nemen. Gelukkig heb ik nog wel een lieve collega/vriendin (die nu ook vast zit mee te lezen) die dan een beetje op mij blijft letten, vooral als ik dit even weer vergeet... Zo kom ik er wel. ;)

14 opmerkingen:

 1. het is goed als je af en toe ff op de rem trapt, je bent aan het einde van de dag ook gewoon een mens die rust nodig heeft <3

  en soms even kletsen of andere niet-werk dingen doen op je werk is alleen maar fijn, zo blijf je het ook leuk vinden :3

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Soms moet je inderdaad even gas terugnemen. Ik heb ook wel al zo'n momenten gehad op het werk dat ik zodanig veel te doen had en niet meer wist aan wat eerst te beginnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Rot dat je je zo hebt gevoeld van de week. Soms dan komt er ook zoveel op je af en dan wordt het op een moment gewoon ff teveel. Ik herken het wel. Fijn dat je er zo open over kunt praten met je leidinggevende, dat moest vast ff opgelucht hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat erg dat je je zo voelde. Soms kan een stapje terug nemen deugd doen, neem een beetje tijd voor jezelf en ontspan je eens lekker. Wat 'Quality Time' voor jezelf, ik hoop dat het snel beter gaat! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Af en toe gewoon rust nemen is het allerbeste en misschien toch gaan overleggen of de taken wat beter verdeeld kunnen worden onder de collega's?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dat heb ik idd geprobeerd, maar het gaat op dit moment zo lastig omdat iedereen het zo druk heeft. alleen gek genoeg ben ik bijna de enige die steeds zo lang doorwerkt... :(

   Verwijderen
 6. Heel goed van je dat je het zelf erkend en dat je gas terug neemt. Soms meot je gewoon echt aan je zelf denken!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oei oei, dat klinkt inderdaad heel zwaar, geen wonder dat je een crisis nabij was :-( Gelukkig kan je rekenen op de steun van anderen. Sowieso moet je nooit je frustraties opkroppen. I say let it all out! Natuurlijk wel op een respectvolle en tactische manier :-) Maar dan kan er tenminste rekening mee gehouden worden en misschien iets aan gedaan worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het begin is er... De erkenning van te veel hooi op je vork. Zo'n gevoel is een proces waar je mee moet leren omgaan en vaak gaat dat niet van de 1 op de andere dag!

  Wel erg goed dat je jezelf nu een halt toe roept maar nu komt het moeilijkste... Ga jezelf er ook echt aan houden ;)

  Succes de komende tijd!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. mij is dat nog niet zo vaak overkomen :) goed dat je er aan werkt

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik zit momenteel in dezelfde situatie! Zo herkenbaar! Mijn gezondheid gaat ook achteruit daardoor... ik zit al een paar dagen thuis om te ontstressen.. morgen normaal terug gaan werken, maar ik twijfel nog.. :( Veel beterschap!
  Eefje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ai, dat klinkt ook niet best... :( heel veel succes ermee!!

   Verwijderen
 11. Je bent al goed bezig door te herkennen waar je valkuilen liggen. Verandering is het moeilijkst maar zo te horen gaat dat helemaal goed komen met de lieve mensen om je heen!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Inderdaad niet zo'n gezonde situatie! Al is het zeker al een goed begin dat je het wel herkent en dat je niet negeert dat het zo niet verder kan. Iedereen heeft het altijd druk, maar grenzen stellen is belangrijk. En als je collega's niet tot 19 uur blijven en jij wel, gaat het zich natuurlijk niet oplossen. Dus goed opletten dat je evenwicht behouden blijft!

  BeantwoordenVerwijderen