zaterdag 13 april 2013

Maak je eigen beautyhoekje

adv. - door uitmetkorting.bel

Als liefhebber van beauty en make-up (lees: vrouw) heb je vermoedelijk meer make-up dan je eigenlijk nodig hebt. Geeft niks, de ene tint roze lippenstift is de andere niet en ja, lichtbruine oogschaduw heb je inderdaad in zes verschillende versies nodig. Maar, een complete collectie make-up vraagt natuurlijk ook om voldoende opberg- en opmaakruimte. Met deze kortingscode van Sanitairwinkel schaf je online een mooie spiegel of kaptafel aan. In dit artikel vertellen we je waar je op moet letten bij het inrichten van een beautyhoekje.


Spiegel
Een goede spiegel is natuurlijk onmisbaar bij het opmaken. Maar wat maakt een spiegel goed? Ten eerste is het belangrijk dat het niet vertekent. Let dus op een mooi egaal oppervlakte, zonder rare vlekken. Hoe leuk de vintage spiegel van je oma ook is, om jezelf mooi op te maken is 'ie niet zo geschikt. Ga dus voor een moderne, grote spiegel, waarin je gemakkelijk je hele gezicht en een stuk van je hals ziet. Voor precieze klusjes is een extra vergrotend spiegeltje naast de gewone spiegel ook heel handig. Check daarna wel altijd even hoe je make-up eruit ziet in de gewone spiegel.

Licht
Het is iedereen wel eens overkomen: in het sfeervolle licht van de badkamer zie je er fantastisch uit. Vol zelfvertrouwen ga je naar je werk en tijdens een laatste check in de spiegel van de lift schrik je je kapot: in het TL-licht vertoon je overeenkomsten met een wortel en blijkt dat je smokey eye aan de rechterkant twee keer zo donker is als links. Je begrijpt het, goed licht bij de spiegel is belangrijk. Het allerbeste licht is daglicht wat recht van voren komt. Omdat helaas niet alle badkamers hierop gebouwd zijn, kun je dit heel goed nabootsen met ledverlichting. Sommige spiegels, zoals deze van het merk Saniclass, hebben ingebouwde verlichting. Zo komt het licht recht van voren. Het geeft bovendien wel een luxe gevoel, alsof je in de kleedkamer van het theater zit..


Overzicht
Als je een flinke collectie make-up in je bezit hebt, is het al snel niet handig meer om alles in een toilettasje te bewaren. Op beautyblogs circuleren er talloze handige opbergers voor make-up en beautyproducten. Voor een voordelige en hippe oplossing ga je echter gewoon naar de good old HEMA. Met deze HEMA kortingscode zijn de producten van de nieuwe opberglijn van het warenhuis lekker goedkoop. Bewaar je make-up in handige opbergboxen of ga voor een fleurige uitstalling van mandjes. Neem ook eens een kijkje bij het serviesgoed. Hier vind je vaak mooie bekers en glazen om je kwasten in op te bergen.

Personaliseren
Als je de mazzel hebt dat je een eigen beautyhoekje in kan richten, zonder daarbij gehinderd te worden door mannelijke huisgenoten, kun je natuurlijk helemaal los gaan. Op de sociaal media site Pinterest vind je talloze voorbeelden van gave beautyhoekjes. Sommige heel strak, andere romantisch en girly. Tijdens je speurtocht op Pinterest kom je talloze voorbeelden tegen van creatieve manieren om make-up op te bergen, zoals vaasjes, bloempotten en flesjes. Zolang je make-up en kwasten er schoon, droog en heel in blijven is alles geoorloofd!

4 opmerkingen:

 1. Hopelijk heb ik in mijn volgende appartement plaats voor zo een hoekje! Nu maak ik me klaar in... de keuken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik heb jammergenoeg maar een klein hoekje waar ik alles kwijt moet kunnen >.<

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo'n spiegel wil ik ooit nog eens.. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb geen goed licht in mijn kamer, en kan geen lichten bijplaatsen... Best balen!

  BeantwoordenVerwijderen