donderdag 4 april 2013

Maak kennis met haarverzorging van REF

Jullie weten dat ik best goed op de ingrediƫnten van allerlei verzorgingsproducten let. Toen ik erachter kwam dat de webshop JohnBeerens.com ook het merk REF verkoopt, werd ik nieuwsgierig. Sulfaatvrije haarverzorging? Yes please! Laatst kwam er ook nog een klein flesje arganolie bij en ook hier was ik aangenaam verrast door. Lezen jullie mee over mijn ervaringen?Wat is nou REF Sulfate Free Surfactan Technology precies (behalve een mond vol aan termen :P)?

"Deze nieuwe technologie maakt gebruik van natuurlijke extracten van lijnzaadolie (rijk aan Omega-vetzuren) en verzachtende tamanu-olie om shampoos en conditioners te ontwikkelen die ultrazacht en herstellend zijn.

Lijnzaadolie werkt hydraterend en maakt de schubbenlaag van het haar gladder, voor haar dat zachter aanvoelt en vlotter handelbaar is. De verzachtende eigenschappen van tamanu-olie herstellen droog en beschadigd haar en maken het weer helemaal klaar om zon, warmte en wind te trotseren. De dikschuimende shampoos reinigen zonder te ontkleuren of kleurvervaging en de conditioners hydrateren, voeden en herstellen uw haar."

Er zijn vier verschillende lijnen: volume, kleur, hydratatie en herstel. Ik heb de laatste en ik moet zeggen, ik was gelijk onder de indruk. Nu ik zowel de conditioner als shampoo vaak gebruikt heb, kan ik zeggen dat ik vooral een enorme fan van de shampoo ben. Allereerst de kleur... check het hieronder. Het lijkt bijna zilver of parelmoer, heel gaaf! Het schuimt inderdaad heel goed voor een sulfaatvrije shampoo. Het maakt mijn haar niet stug, zoals dergelijke shampoos doen, het voelt juist nog best zacht aan, zelfs onder de douche. Als ik deze shampoo gebruik in combinatie met welke conditioner of masker dan ook, dan ziet mijn haar er altijd net iets beter uit. Het is iets luchtiger en zachter dan normaal. Ik merk echt een verschil, heerlijk! Het is inderdaad een hele milde shampoo en ik merk dat mijn haar (en hoofdhuid) er heel goed op reageert. Van de conditioner ben ik minder onder de indruk. Het doet bij mij niets speciaals. Ja, het maakt mijn haar doorkambaar en zacht, maar het is niet zo zacht als met andere producten. Dus ja, dat is niet zo mijn ding... maar shampoo daarentegen... :) De prijs is trouwens verrassend laag: REF shampoo en conditioner kosten maar € 7,80 per stuk.REF Argan Oil is geen pure arganolie. Natuurlijk zit er grotendeels olie in, maar ook wel een aantal siliconen. En toch vind ik het bij deze geen nadeel. De combinatie van oliĆ«n en siliconen helpen om mijn onhandelbaar haar onder controle te houden. Deze arganolie ruikt zoetig en oosters, ik hou wel van dit soort geuren. De olie is een beetje dik, maar verdeelt zich makkelijk over je haar. Het is bij mij al een paar keer misgegaan, waardoor ik te veel van deze olie heb gebruikt... en toch werd het elke keer niet te vettig. Wonderbaarlijk, dat zie je niet vaak. Deze olie maakt mijn haar zeker zacht en aaibaar, het zorgt er ook voor dat het veel minder gaat pluizen. Kortom een erg fijn product. Voor 10 ml betaal je ook maar €5,20. Ik moet wel zeggen dat 10ml best weinig lijkt, dat is het mini flesje wat ik ook heb. Maar toch doe je er best lang mee, omdat je maar een kleine hoeveelheid per keer nodig hebt (tenzij je net zo'n kluns als ik bent :P).

5 opmerkingen:

 1. Nog nooit van gehoord maar klinkt wel goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Aangename kennismaking! :-) Helemaal nieuw voor mij, klinkt goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb de argan olie en hij is echt heerlijk!
  Ben erg benieuwd naar de andere producten :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh, ik kende het niet maar ben nu wel nieuwsgierig!

  BeantwoordenVerwijderen