dinsdag 9 april 2013

Mijn meest verwaarloosd beauty-product: highlighter

En dan heb ik het over de highlighters voor je gezicht. Highlighters in de vorm van oogschaduws gebruik ik dagelijks, ik kan echt niet zonder. Maar voor mijn gezicht... Terwijl ik zulke mooie exemplaren in mijn stash heb! Ik heb nog wel een aantal vloeibare highlighters (had ik eigenlijk ook kunnen laten zien... ah well) en nog eentje in een paletje samen met een blush. Maar dit zijn in ieder geval mijn mooie losse highlighters in de vaste vorm.Alle drie zijn budget producten. Laatst heb ik bijna een limited edition highlighter van Chanel gekocht, maar mijn verstand had gelijk... mijn budget beauty raak ik al nauwelijks aan, wat moet ik dan met een duurder exemplaar. Waarom ik mijn highlighters niet gebruik? De laatste tijd raak ik ook nauwelijks bronzers aan. Een blush vind ik dan wel voldoende. En ook al combineer ik blush met een bronzer dan vind ik vaak een highlighter nog te veel van het goede. Zonde? Zeker als je deze beauties ziet...Allereerst de mooie Masquerade Ball van Catrice. Deze komt uit een oude limited edition Urban Baroque en lijkt verdacht veel op de highlighters van Guerlain. Net als Guerlain heeft deze highlighter van Catrice een subtiele aangename geur en hij geeft een heel zacht effect. Deze highlighter lijkt misschien wit, maar hij is meer zacht perzikkleur. En van dat roze en groene zie je niets op je huid.Highlighting Powder van Manhattan is de enige van de drie die in het vaste assortiment zit (bij de DM in Duitsland... dat dan wel weer). Hier heb ik ooit een uitgebreid artikel over geschreven. Het is bijna lastig om je voor te stellen dat dit een highlighter is en niet een shimmery bronzer, maar, geloof mij, het is echt een highlighter. Je kunt hem ook wel als een highlighter/blush combinatie gebruiken en op een getinte huid ziet hij er als een echte highlighter uit. Naar dit product grijp ik vaak als ik wat meer glans op mijn wangen wil. Hij geeft zo'n nat effect wat glans betreft (dus geen zichtbare shimmer) en dat vind ik prachtig. Ik vind het nog steeds een prachtige highlighter, vooral voor zo'n lage prijs. Tot slot is er nog de Silky Touch Powder van Kiko in de kleur Natural Radiance. Misschien ook niet zo snel als een highlighter te noemen, maar het geeft wel een mooi gehighlight resultaat. Een baked product en dus ook nog eens extra mooi om te zien.De swatches! Ik moet toegeven, het mooiste resultaat zie je op het gezicht... in het echt. De schittering van het licht is op een andere manier niet weer te geven. Maar ik hoop dat jullie zo een idee krijgen. De highlighter van Catrice is nauwelijks te zien, maar het geeft dus een heel natuurlijk resultaat. De andere twee highlighters zien er vrij donker uit, vooral die van Manhattan. Eenmaal uitgeblend (tweede foto) ziet het er frisser uit. Precies waar een highlighter voor moet zorgen. Als ik alle drie producten zie en nu ik ze weer heb geswatched, begint het weer te kriebelen... ik ga het gewoon proberen, wat vaker een highlighter gebruiken. En of het nou een creamy highlighter of een van deze beauties is - het voegt altijd iets toe aan een look.

15 opmerkingen:

 1. highlighter is van mij net het méést gebruikte beauty item :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. die highlighter is juist zo pretty!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik keek een paar maanden terug ook in m'n stash met het idee: oké, misschien moet ik die mooie highlighters maar eens wat meer gebruiken. Nu maak ik bijna geen look zonder! Die van Kiko ziet er prachtig uit zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtige highlighters! Ik gebruik juist veel highlighter tegenwoordig, ik vind echt dat het je look helemaal afmaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Als ik full face make-up aanbreng, hoort er gewoon highlighter bij! Maar zo dagdagelijks, nee, dan laat ik ze ook staan. Bij mij is het dan eerder een kwestie van luiheid, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik gebruik een highlighter bijna iedere dag :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik gebruik elke dag een highlighter, ik ben er dol op ;D

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Sinds ik soft & gentle van mac heb, gebruik ik elke dag highlighter

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ik heb juist te veel highlighters en kan niet kiezen in de ochtend welke ik wil haha dat is pas erg!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik gebruik het ook niet elke dag... Maar wanneer ik naar een feestje ofzo ga, dan gebruik ik het zeker! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Bij mij precies hetzelfde! Ik gebruik vaak blush en vind het dan wel genoeg geweest haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik gebruik highlighters voor mn gezicht meer in de zomer dan in de winter, weet niet goed waarom eigenlijk :-) ! Die van Manhattan heb ik ook nog gehad, tot ik hem eens in 1000 stukjes op de grond heb laten vallen :(.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik vind een highlighter mooi in koudd kleuren en op een donkere huid in warme kleuren. Een gouden highlighter zou ik zelf niet gebruiken dat staat me niet. Maar ik vergeet het ook vaak...

  BeantwoordenVerwijderen