vrijdag 19 april 2013

Mijn poederkwasten

Een mens heeft poederkwasten nodig... Op zijn minst twee, maar nog liever drie, zodat je nog een beetje keuze hebt... #vrouwenlogicaDit zijn dus drie kwasten die ik in mijn steeds groeiende kwasten verzameling heb. Alle drie heel fijn en toch verschillen ze behoorlijk van elkaar. Vandaag wil ik deze verschillen laten zien en vooral uitleggen. De kandidaten van vandaag: Kiko plattere gezichtskwast, MAC #150 en Sigma SS150.Allereerst de Kiko kwast. Deze is platter, wat mij eerst best handig leek. En dat is het ook, maar het heeft niet mijn voorkeur. Als je poeder deppend aanbrengt (ook bij het afpoederen van je gezicht), dan is deze kwast best wel handig. Maar je moet echt van deze vorm houden. Persoonlijk vind ik een rondere kwast een stuk handiger. Zoals bijvoorbeeld mijn Sigma kwast. Met als enig verschil: ik vind hem best wel groot en bol. Opzich wel prima voor het afpoederen, maar misschien toch echt een tikje te groot. Nog een nadeel aan deze kwast is dat de haartjes vrij makkelijk loslaten. Je moet dus goed opletten voordat je naar buiten gaat zodat er geen zwarte haartjes op je gezicht achterblijven. Het ziet er anders een beetje raar uit...Mijn absolute favoriet en de kwast die ik eigenlijk bijna altijd pak (daardoor ook de meest vieze kwast... maar na de fotoshoot is hij in de sop gegaan)... mijn MAC kwast. Hij is lang niet zo bol als die van Sigma, zelfs een beetje spits aan de bovenkant. Een super fijne vorm om te gebruiken, zeker niet te groot. Natuurlijk laten de haartjes ook bij deze kwast af en toe los, maar het gebeurt eigenlijk nauwelijks. En moet je nagaan, na zoveel jaar.... goh, ik zou het niet eens meer precies weten... een jaar of 4-5, gok ik zo. Alle drie de kwasten zijn trouwens heel zacht, dat is sowieso een eis die ik aan al mijn (gezichts)kwasten stel. Maar die van MAC heeft nou eenmaal alleen maar pluspunten, dus vandaar dat dit zo'n favoriet is.

9 opmerkingen:

 1. die mac kwast ziet er wel erg zacht en fluffy uit :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie kwasten, de mac kwast lijkt me vooral heel fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik gebruik de poeder kwast van Real Techniques, echt super fijn!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik gebruik altijd de Multi task brush van Real Techniques. Werkt heel erg fijn!
  Je kan nooit geen kwasten genoeg hebben, de MAC kwast ziet er fijn uit! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie kwasten! Ik heb zelf ook nog een goede nodig.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zelf gebruik ik er eentje van Zoeva, echt goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooie kwasten ! Ik ben gek van mijn MAC kwasten, zo'n goede kwaliteit !

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb sinds kort 2 (oog en wenkbrauw) kwasten van MAC, en ben toch wel erg tevreden! De poederkwast lijkt me een fijne!

  BeantwoordenVerwijderen