vrijdag 12 april 2013

Wedding update #3.

Ik wist eigenlijk niet zo goed welke wedding update dit nou is... de eerste was een officiële en uitgebreide en de laatste een mini update toen wij nog moesten beslissen waar wij met honeymoon naartoe wilden. Nou ja, dan maar een nummer 3. Ik schrijf er eigenlijk best weinig over, maar het komt meer doordat ik niet steeds over iets kleins wil schrijven. En aangezien wij nog maar ongeveer 4,5 maand te gaan hebben, leek het mij leuk om weer eens een update te maken. Want... wat gaat de tijd toch snel! Het leek allemaal eerst zo ver, maar hoe dichterbij het komt des te meer je beseft hoe vlug dat gaat. Maar aan de andere kant, het is allemaal nu grotendeels geregeld. Begin maart zijn wij zelfs in ondertrouw gegaan. Op 8 maart om precies te zijn. De internationale vrouwendag is net iets meer bijzonder geworden. ;)Even in het kort, wat is er tot nu toe allemaal geregeld... De locatie + catering zijn klaar. Ceremonie, diner en het feest zullen op een locatie plaats vinden. Bijkomend voordeel: chique vervoer is niet noodzakelijk. ;) Wij zijn nog steeds erg blij met onze locatie. Het is een prachtig, klein kasteeltje, helemaal ons ding. Je merkt dat je zin krijgt om er eens in de zoveel tijd naar toe te gaan, zodat je een beter beeld krijgt bij hoe het straks wordt. Hoe gaan de tafels straks tijdens het diner staan? Is er nog ruimte voor entertainment? Is er überhaupt genoeg loop-ruimte? Waar moeten de bloemen straks komen? Want ja, dat laatste schijnt nog iets aparts te zijn... bloemen hoor je pas te kiezen zodra de jurk is uitgekozen. Het schijnt bij elkaar te moeten passen. Dus niet alleen het bruidsboeket, maar ook bloemen die de hele kamer gaan versieren... jup, weer wat geleerd.

En verder... de DJ is uitgekozen, de fotograaf en zelfs de locatie voor de fotoshoot... dat laatste was nog even een issue. Het liefst wilde ik ergens in Utrecht bij de oude gebouwen foto's laten maken, maar wij trouwen op een zaterdag middag... geen goed idee dus. Wij hebben nu voor een buiten-locatie dichtbij onze trouwlocatie gekozen en mochten wij een binnen locatie nodig hebben dan wordt dit het kasteel zelf. Makkelijk, maar ook zeker prachtig om te zien. Ook hebben wij laatst onze ambtenaar burgerlijke stand ontmoet. Je kiest hem uit een boekje op basis van zijn verhaaltje en dan is het nog een uitdaging om hem in het echt te ontmoeten. Nou, die van ons is wel een aparte... maar ik vertrouw op zijn kennis en ervaring. De uitnodigingen... die lopen iets achter op schema. Wij hebben eindelijk de definitieve gastenlijst, alhoewel er toch nog elke keer iets in wijzigt. Wij gaan in ieder geval alvast de uitnodigingen naar familie versturen (is al deels gebeurd!) en de rest komt ietsje later. Wij hebben ze in ieder geval al helemaal klaar liggen, dat scheelt al! Wij hebben twee soorten uitnodigingen: voor de hele dag en alleen voor het feest. Er zijn ook een paar mensen die vanaf het eten aanwezig zullen zijn, maar die krijgen dan alleen het feest-uitnodiging met een losse eten-uitnodiging erbij.

Wij weten zelfs al waar wij de ringen gaan halen en ook ongeveer wat wij allebei willen. Maar de grootste vraag blijft de jurk.... nog maar 4,5 maand te gaan en ik heb nog nooit echt gepast. En dan kom ik op het punt: ik heb geen tijd... Het klinkt heel sneu, en ja, je moet er tijd voor maken. Maar ik ben nog steeds in veronderstelling dat ik liever een beetje een last-minute jurk wil omdat ik mij dan ook niet kan bedenken. Alhoewel 4,5 maand ook nog best last minute is... Ja, hier moet ik echt mee aan de slag. Zoeken, plannen, afspraken maken. Maar nu even terug naar de dag van onze ondertrouw...Ondertrouw is eigenlijk helemaal niet zo spannend. Uit de reacties op Instagram begreep ik dat het iets Nederlands is, dus Belgjes kennen dit vast niet. Op die dag hadden wij een afspraak bij de gemeente. Het moet een gemeente zijn van je trouwlocatie en bij ons is het ook nog eens de gemeente waar wij ook wonen, lekker handig. Wij mochten in een klein kamertje samen met een ambtenaar zitten. Toen heeft zij even onze gegevens gecheckt en alvast geregistreerd hoe ik straks - als wij getrouwd zijn - ga heten (ik neem een dubbele achternaam). Daarnaast moesten er nog wat paspoorten gekopieerd worden en toen was het tijd voor de handtekeningen. Zonder ondertrouw mag je in Nederland dus niet trouwen. De eerste stap is al gezet!En toen moesten wij van mijn moeder elkaar zoenen... hele gemaakte foto, maar ja. :P Mijn moeder is trouwens ook mijn getuige. Zij heeft altijd veel voor mij betekend en zij had ook wel een belangrijke rol gespeeld aan het begin van mijn relatie met mijn vriend (inmiddels al 8,5 jaar geleden... wow...). De tweede getuige is mijn neef, omdat ik onze familieband heel erg waardeer ook al spreken wij elkaar niet heel regelmatig gezien de afstanden. Mijn vriend heeft zijn beste vriend en zijn vader als getuigen. Bij mijn ouders kregen wij trouwens deze mooie taart na afloop. En die smaakte goed!En wij kregen deze mooie bloemen! Prachtige kleuren. En oh ja, mijn ontbijt moest natuurlijk op de foto... het resultaat zagen jullie in het laatste Pink Pictures artikel. ;) Jup, ik ben zo iemand die dus steeds haar eten op de foto zet... :PAfsluiten met een dagje strand. Mijn schoonzusje was er de hele dag bij. Hoe kan het ook anders, zij is onze ceremoniemeester. Ik merk dat het bij haar ook steeds meer begint te leven, het is een echt aanpakkertje. Super leuk om te zien. :) En trouwens, dat de grote dag steeds dichterbij komt begint echt bij iedereen meer te leven. Alleen nu nog ik met mijn jurk. Eigenlijk best raar. Iedereen die ik spreek zegt dat ie de jurk kiezen gelijk zou doen zodra bekend wordt dat de bruiloft eraan komt. Bij mij duurt het allemaal even... ik wil ook niet teleurgesteld worden en vooral niet verliefd worden op een te dure jurk. Anders gaat het tegen mijn principes in: ik wil iets moois, maar het is wel een jurk voor een dag. Ach ja, dat komt goed, ik trouw gelukkig nog niet volgende maand. :P Ach ja, helemaal vergeten! De honeymoon is geboekt en wij hebben er zooooooveel zin in! Ik ga nog even niet vertellen waar wij heen gaan, maar denk aan Azië... ;)

15 opmerkingen:

 1. Wat een leuke update, gefeliciteerd met jullie ondertrouw! Elke keer denk ik: wow, er moet eigenlijk best veel geregeld worden :-P Maar het gaat bij mij ook telkens een beetje kriebelen, trouwen lijkt me zo leuk haha! Succes met het uitzoeken van dé jurk, ben heel erg benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk joh, gefeliciteerd!! Maarre, een last minute jurk, weet je het zeker? Vaak moeten die dingen besteld worden en dat kost wel wat tijd. Geniet van deze tijd, ik vond het een geweldige tijd! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. kruipt veel werk in :) ik zou het kiezen van de jurk ook moeilijk vinden

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ah wat ziet het er allemaal leuk uit! Gefeliciteerd! Ik ben super benieuwd naar wat voor een jurk je gaat kiezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik zou wel asap voor een jurk gaan kijken, net wat Mieke zegt; soms moeten er dingen besteld worden e.d. en dan heb je straks misschien je favo jurk niet :O

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Inderdaad, de term ondertrouw, dat is voor ons Belgjes iets onbekends :)
  Maar eigenlijk is het dus je trouwaanvraag doen bij de burgerlijke stand? Want dat moet hier ook wel gebeuren, anders kan je ook niet trouwen.
  In elk geval wel proficiat! (en dat eten ziet er lekker uit!)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo leuk ! Proficiat met je ondertrouw alvast !

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk om te lezen. Gefeliciteerd met je ondertrouw

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wauw wat leuk. Gefeliciteerd! Ik hoop dat je je droomjurk ook vindt.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuk om te lezen. Ben héééél benieuwd naar de jurk ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Gefeliciteerd met je ondertrouw! Het meeste is al geregeld en als je jezelf niet gek laat maken door andere nerveuze bruidjes, komt het met die jurk ook vanzelf wel goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ahhh gefeliciteerd! Jullie zijn dus al man en vrouw! Super en podverdorie...wat ben jij een stiekemerd :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. nee, man en vrouw ben je pas als je gaat trouwen. ;)

   Verwijderen
 13. Ah lieverd, wat gaat het allemaal snel zeg! Ik kan me nog zo goed herinneren dat je het aankondigde en nu heb je je hele huwelijk al zover rond. Maak je trouwens niet al te gek over de jurk. Er is vast een reden dat je er nog niet aan toe bent gekomen en wie weet wordt je wel op slag verliefd? ;) Geniet er in ieder geval maar heerlijk van! <3

  BeantwoordenVerwijderen