woensdag 15 mei 2013

Dingen die ik wil doen/kopen als mijn no-buy voorbij is

Oftewel: zodra de bruiloft achter de rug is en zodra alle rekeningen daarvoor betaald zijn. Mijn no-buy (of in mijn geval een low-buy) duurt al meer dan een halfjaar en dat is voor mij echt heel lang. Ik moet zeggen, ik leer ervan en zo erg is het ook weer niet. Maar soms zou ik willen dat het snel voorbij zou gaan. Nou ja, soms, best vaak... totdat ik mij bedenk waar het om gaat. Ok, ik geef het toe, ik ben ook nog eens best materialistisch. Omdat mijn vriend sinds dit jaar zijn eerste echte baan heeft, zijn wij tegenwoordig tweeverdieners te noemen. Daar kun je best leuk van profiteren, behalve als een groot deel van je geld maandelijks naar de spaarrekening gaat. Maar stel... zodra dit allemaal achter de rug is... Wat zou ik dan willen doen of kopen... Hieronder al een aardig lijstje. Het zijn wel allemaal dingen voor op langer termijn (daarna hebben wij namelijk vast weer een ander spaardoel), maar toch fijn om er nu al over na te denken. ;)


>> Spiegelreflex camera kopen: omdat ik dan geen gedoe meer heb met kleuren die net niet goed weergegeven worden en omdat ik er dan zoveel meer mee kan vastleggen
>> Kabel tv nemen met zenders zoals HBO: omdat ik meer nieuwste films wil zien.
>> Spontane weekendjes weg plannen: een weekend Londen? Waarom niet. Een keer naar Barcelona? Tuurlijk, wij boeken het gelijk! Het hoeft natuurlijk niet super vaak van mij, maar zo nu en dan zou het gaaf zijn om te doen!
>> Luxere vakanties boeken! Met honeymoon gaan wij al buiten Europa, maar een keer naar Amerika blijft sowieso mijn grote droom... en ook andere landen bezoeken, wat je ook maar onder "luxe vakanties" verstaat.
>> Wat vaker uiteten met z'n tweetjes. Vroeger deden wij dit zeker een keer per maand, en nu kan ik mij niet eens meer herinneren wanneer de laatste keer was.
>> Elkaar verrassen met cadeautjes/uitstapjes.
>> Boodschappen doen en niet te veel op het budget letten. Nu nemen wij bijna nooit een lekker visje mee en het liefst gaan wij elke keer naar de Lidl, terwijl wij liever bij AH om de hoek boodschappen willen doen om daarna ook even bij de vis- en groentenboer te kijken.
>> Kleding shoppen! Whoaaa, wat heb ik dit al lang niet meer gedaan. Heel soms koop ik weer iets, maar ook dan moet ik goed op mijn budget letten. Hetzelfde geldt voor mijn vriend. Maar straks kunnen wij een keer naar de stad om gewoon even kleding te shoppen zonder al te vaak op het prijskaartje te latten (het moet niet te gek worden natuurlijk :P).
>> Beauty-shoppen.... haha, hoe kon het ook anders! Sinds ik wat meer verslaafd ben aan luxere make-up, beginnen mijn handen echt te jeuken voor een stand van Chanel of Dior... nu moet ik mij behoorlijk inhouden, maar straks mag ik mezelf wat meer cadeautjes gunnen.
>> Betere apparatuur... en dan bedoel ik een MacBook Pro voor mij en vriendlief wilt een iMac voor zichzelf... maar hij wilt ook een Playstation.... jongens en spelletjes... Een ding zeker, alle drie gaan zeker niet tegelijk komen, en ook waarschijnlijk niet in hetzelfde jaar!
>> Eetkamerstoelen! Wij hebben al een jaar zo'n mooie eettafel, maar nog steeds met oude versleten stoelen die bij de vorige tafel hoorden. Hier moet snel verandering in komen, maar die "krengen" zijn helaas duur genoeg.

Zo kan ik er waarschijnlijk nog meer bij bedenken, maar dit zijn in ieder geval dingen waar ik al een tijdje over nadenk. Dromen mag altijd, toch? ;) Wij gaan het allemaal zien. Voor nu hebben wij een doel van eind augustus voor ogen. ;)

9 opmerkingen:

 1. Leuke vooruitzichten! Zou er ook van nemen om een wat luxere vakantie te nemen, aan dat weer hier heb je niks

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ah joh, wat een leuk lijstje! Allemaal heel erg goed mogelijk! <3 Je moet jezelf toch af en toe iets gunnen mhihi?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een no-buy van anderhalf jaar. Wow, wat lang! Respect. Gelukkig doe je het allemaal voor een goed doel.
  De dingen die je hebt uitgezocht voor na je no-buy zijn naar mijn idee echt dingen waar je van kunt genieten als je een stel bent en tweeverdieners zonder kinderen. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goeie lijst heb je al opgesteld! :-) Ik heb er ook zo eentje, maar dan een versie erger nog: dingen die ik wil doen/kopen als ik de lotto win.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik kan me hier volledig in herkennen ! Ik heb natuurlijk geen bruiloft gepland maar ben toch wat spaarzaam met mn centen, ik wil nl. zsm een huis kunnen kopen en dat gaat natuurlijk niet als je alles uitgeeft :p.
  Ik haaat het trouwens op bij de Lidl te shoppen, maar het is nu eenmaal het goedkoopst. Ik ga ook liever naar de Carrefour om de hoek en groentenwinkel in de straat. Boe aan het dure leven !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ohhh serieuze lijst is dat...je bent iets vergeten! Met Peggy naar Imats gaan! :) :)

  BeantwoordenVerwijderen