maandag 27 mei 2013

EOTD: Smoked Out Light

In het artikel over mijn foundation routine hebben jullie al een preview van deze look kunnen zien. Ik was eigenlijk niet van plan om een apart artikel voor deze look te maken... maar toen ik toch bezig was met het maken van de foto's van mijn gezicht, besloot ik om ook een paar closeups van mijn oog te maken. Met als resultaat: ik vond het toch wel artikel-waardig. Eigenlijk is dit helemaal geen bijzondere look, vooral als je bedenkt dat dit mijn avond-look was. Voor een avondje stappen pak ik juist meestal hele donkere of glittery kleuren. En dit... dit is toch wel vrij neutraal. Maar daar had ik die avond zin in. Even niks donkers, maar juist wat meer neutraal. En zo zie je maar, ook dat kan makkelijk bij een avond-look.Voor deze look heb ik MAC oogschaduw Nylon gebruikt in mijn binnenste ooghoek, tot aan de helft van de ooglid. Deze kleur is romig wit met een subtiele glanzende finish. Perfect ook voor het oplichten van je ogen. Over de andere helft van mijn bewegende ooglid heb ik Burberry oogschaduw aangebracht. In mijn hoofd was dit een medium-bruine kleur, dus ik had nog een donker-bruine tint voor daarnaast klaar gelegd. Maar uiteindelijk is deze Burberry kleur donker genoeg. Om een betere overgang van licht naar donker te creëren heb ik mijn nieuwste lichtbruine INGLOT kleur gebruikt. Deze heb ik ook gebruikt om boven de crease te blenden. Voor meer defintiie heb ik een matte zwarte oogschaduw van Urban Decay aan de buitenste ooghoek en in de crease toegevoegd. Deze heb ik goed geblend met de bruine Burberry kleur. Ik heb vooral richting het begin van de wenkbrauw geblend om alleen een beperkte plek voor de highlighter achter te later. Ik wilde namelijk opvallende highlighter gebruiken en dat werd ook weer Nylon van MAC. Eigenlijk is hij net iets te glanzend daarvoor, maar omdat ik hem maar een beetje nodig had was het effect nog best subtiel.Langs de onderste wimperrand heb ik dezelfde bruine en zwarte kleuren gebruikt als op mijn bovenste ooglid. Ook hier heb ik de overgang zacht geprobeerd te maken met dezelfde lichtbruine oogschaduw van INGLOT. In de binneste ooghoek heb ik nog een andere glanzende kleur van MAC gebruikt, maar deze zie je eigenlijk nauwelijks doordat Nylon zo licht is. Een vette wing en een paar goede lagen mascara zijn echt nodig bij dit soort looks. Het resultaat werd uiteindelijk een soort smokey eye, maar dan anders. De lichte kleuren helpen om je ogen frisser en groter te houden, en definitie in de crease maakt de boel nog een stukje interessanter. Zo'n look zou ik ook makkelijk naar kantoor kunnen dragen, maar ook voor een avondje uit bleek het een geslaagd idee te zijn.

12 opmerkingen:

 1. Wat een mooie ooglook. Inderdaad een beetje smokey, zonder dat ik het tè vind worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtige ooglook! Ook erg mooie kleuren

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind hem in ieder geval zeker goed genoeg voor een avondje uit. Staat je ook mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hele mooie look en ook goed draagbaar ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wow je hebt het echt heel mooi gedaan, nylon staat al een tijdje op mn wishlist samen met vanilla pigment. x

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtige look ! Deze zou ik ook naar kantoor dragen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wow, ziet er mooi uit hoor :) Vind hem zelf wel wat te opvallend voor overdag.

  BeantwoordenVerwijderen