maandag 13 mei 2013

Lichaamsverzorging van L'Occitane

De laatste tijd kom ik eigenlijk niet heel vaak bij L'Occitane. Vind je het gek, sinds ik on the budget ben lijkt het mij ook niet verstandig. ;) Maar een paar weken geleden besloot ik om mezelf een beetje te verwennen door toch wat lichaamsverzorging van dit merk te kopen. Een ding zeker: je krijgt kwaliteit voor je geld. De verpakking, de geur, de feel... dat is dus precies de reden waarom ik dit merk zo heerlijk vind.Omdat het nog steeds niet echt warm is buiten, hoeven de geuren van mij niet per se zomers te zijn. Ik koos voor wat warmere geuren van L'Occitane: een bodyscrub die naar appels en amandelen ruikt, maar ook bodycream die een zachte geur van honing heeft.Allereerst de scrub... of Delicious Paste om precies te zijn. Hij belooft exfoliating and smoothing te zijn, dus vol verwachtingen begon ik aan onze kennismaking. En die viel eigenlijk behoorlijk tegen... de substantie bleek heel erg kleverig te zijn, ik had het gevoel alsof ik lijm aan het opsmeren was. Ik kreeg het nauwelijks verdeeld over mijn lichaam en moest nog zelfs mijn puf gebruiken (doe ik normaal nooit bij scrubs in een potje) om het van mijn lichaam te krijgen. Dit was gelukkig maar een valse start. De keren daarna ging het stukken beter. Het verdelen gaat eigenlijk vrij makkelijk, zolang je het voorzichtig met ronddraaiende bewegingen aanbrengt. Ook het verwijderen gaat gewoon op dezelfde manier. En ik moet zeggen, ik vind hem heerlijk. Mijn huid wordt zacht en gehydrateerd! De geur is heel subtiel, het ruikt bijna neutraal onder de douche. Het blijft een gekke substantie, het is namelijk vrij dik, maar hierdoor blijft deze scrub mild ondanks de pitjes die je erin zit zitten.Daarna moet mijn huid goed worden ingesmeerd. Hier heb ik mijn nieuwe Whipped Body Cream voor. Over een aparte substantie gesproken... Slagroom met een zachte honing-geur op je lichaam aanbrengen? Yes please! Dit is echt een heerlijk product. Hij is inderdaad heel luchtig en zorgt voor goede voeding van je huid. Ik hou altijd van slagroom-achtige body creams, ik heb ze al eerder gehad. En ook dit is zo'n succes. Oké, het is misschien iets dikker dan een toefje slagroom, maar het effect is daarom niet minder bijzonder. De geur is warm, maar ik vind hem nog steeds best fris. Ik ben echt gek op honing-geuren, dus dit is echt eentje voor mij. Het enige nadeel is dat deze body cream bij mij best wel snel opgaat. Misschien ligt het aan de hoeveelheid cream die ik per keer gebruik, maar dit heb ik nog nooit met een andere body butter/cream meegemaakt. Ik probeer hem nu niet dagelijks te gebruiken, anders was het al lang op geweest. En om nou elke maand een body cream van ongeveer 20 euro te kopen... gaat mij iets te ver. En trouwens, elke maand gaat dit niet eens lukken, omdat dit een limited edition is. En toch heb ik de neiging om een backup te halen... :P Als verwennerij voor bijzondere dagen (of in ieder geval voor in het weekend).

10 opmerkingen:

 1. die body cream klinkt wel heel goed :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De Whipped is inderdaad heerlijk! Vind ik zelf ook. Misschien moet je eens aan Le Petit Marseillais beginnen, veel gunstiger qua prijs en ook za-lig!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ze lijken me allebei best wel fijn ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ze klinken allebei goed, ik zou beide willen proberen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die body butter met honing is ZALIG! Hij gaat er inderdaad goed door, de mijne is bijna op en ik ga nog janken als ik hem niet meer kan kopen. Ze zouden deze lijn gewoon permanent moeten maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Die body cream is zoo fijn!! De textuur is zalig :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Vooral de body cream lijkt me heerlijk, alleen de geur spreekt me aan. jammer dat ie zo snel opgaat..beter zo dan producten die maanden in je kast staan te verdampen.. ik heb er best een aantal die er té lang staan hihi.

  BeantwoordenVerwijderen