woensdag 1 mei 2013

Maak kennis met... 100% Pure

Het blijft leuk: andere bloggers ontmoeten. Je volgt iemand een tijdje, je kletst zo nu en dan op Twitter en je creëert zo een bepaalde indruk van iemand. Het leukste voordeel: je hebt met z'n allen een grote hobby waar je eindeloos over kunt praten. Nou ja, dan moet het ook wel een beetje gaan klikken. ;) Maar waar wil ik nou heen... Laatst heeft Deb mij meegevraagd om een workshop van Natuurlijke Cosmetica Winkel bij te wonen. Een make-up workshop om precies te zijn. Dat soort dingen vind ik altijd wel grappig, vooral omdat ik in veronderstelling ben dat ik de meeste basistrucs wel ken (eigenwijs ben ik hé). Maar nu had ik vooral twee andere doelen: Deb in het echt ontmoeten en kennis maken met het voor mij onbekende merk 100% Pure.De naam van het merk spreekt voor zich. De producten zijn volledig natuurlijk en vrij van synthetische chemicaliën, kunstmatige smaakstoffen, chemische conserveermiddelen, en andere aggressieve, onveilige chemische stoffen. Zelfs aan de verpakking is gedacht: het is gemaakt van materialen die worden gerecycled en alle labels zijn bedrukt met natuurlijke soja-inkt. De producten en ingrediënten van 100% Pure zijn niet op dieren getest en 100% Pure formules en make-up kwasten zijn veganistisch (of vegetarisch wanneer honing als ingrediënt wordt gebruikt). Hoe Pure wil je het hebben... Het klinkt in ieder geval top! Natuurlijk let ik steeds meer op de ingrediënten van de verzorgingsproducten die ik gebruik. Het makkelijke van deze producten is dat je de labels niet hoeft door te spitten op rare ingrediënten, alles is helemaal natuurlijk en vrij van troep (kort door de bocht, maar wel duidelijk). Dit merk biedt ook de uitkomst voor mensen die bijvoorbeeld allergisch zijn voor synthetische stoffen. Of ben je bijvoorbeeld altijd voorzichtig met make-up, omdat deze je ogen of je huid kan irriteren, dan zou ik zeker bij dit merk even kijken.De bedenkster van 100% Pure komt uit Japan. De beauty-tradities heeft zij overgenomen van haar oma (de geisha, als ik mij niet vergis) en haar wijsheid nam zij mee naar Amerika. Daar maakte zij kennis met de schadelijke ingrediënten die in de dagelijkse verzorging zitten (lang leve de SLS die in alle schoonmaakmiddelen zit, maar ook in de meeste shampoos) en zij besloot om dit anders te doen. Toen is 100% Pure geboren. Een merk dat gezichtsverzorgingslijnen biedt voor verschillende huidtypes: Red Wine Resveratrol - Beginnende lijntjes 30+, Super Fruits - Rijpere huid 50+, Skin Brightening - Doffe/ grauwe huid, Mint White Tea - Gecombineerde huid, Jasmine Green Tea - Droge huid en Purity - Acné huid. Maar er is ook lichaamsverzorging, haarverzorging en make-up. Een groen merk met een uitgebreid assortiment. En bij de eerdergenoemde webshop hebben zij het volledige assortiment van dit merk (en zij zijn tevens de officiële distributeur hiervan).Deze webshop verkoopt trouwens veel meer merken. Ik heb ook bewust niet alles op de foto gezet, anders werd het veel... ;) Maar deze kaars rook bijvoorbeeld goddelijk! En hoe leuk zijn de lipenbalsems rechts op de foto? En over de foto's gesproken... Ik was uiteraard mijn camera vergeten... Maar gelukkig stelt mijn iPhone mij niet teleur in zulke situaties. ;) iPhone verslaafd... maar waar had ik het over? Oh ja, het merk en de workshop! Ik moet zeggen, 100% Pure was voor mij een echte ontdekking. Heel aangenaam om dit merk te leren kennen en om het van dichtbij te bekijken... en vooral te voelen en te ruiken. Wij zaten in een workshop met 4 andere mensen, maar zij waren op een heel ander niveau qua kennis dan wij ("ik heb alleen een bruine oogpotlood en mascara, en met de rest kan ik niet omgaan"). Ik moest me dus af en toe inhouden om niet te snel zelf te reageren op de vragen die er gesteld werden. :P Maar goed, volgens mij viel het uiteindelijk wel mee. En ja, ik heb dus ook geshopt...Tadaaaa! Valt mee, toch? Nou ja, ik had dit niet eens verwacht... Maar aangezien Deb mij heeft aangestoken met 100% Pure handcrème met kokosgeur, moest ik die gelijk meenemen.... en doe daar maar de bodylotion ook bij, aangezien ik helemaal naar die onweerstaanbare geur wil ruiken. En als ik er toch ben: goh, zouden zij ook iets voor mijn onrustige gezichtshuid hebben? Ik heb twee producten uit de acné lijn meegenomen: tonic (zit in dat rond ding) en een cleanser (groenige tube). Zien jullie ook die kleine lippenbalsem helemaal onderaan? Deze ruikt heerlijk subtiel naar citrussen, ideaal voor de zomer! Alle producten zijn thuis direct in gebruik genomen, dus binnenkort zullen de reviews volgen.Samen met lieve Deb. Zij is in het echt precies zoals ik het mij had voorgesteld. Wij hebben de hele tijd gekletst (voor zo ver het kon tijdens de workshop :P) en de rit in de auto leek 5 minuten te duren (was dus echt een stuk langer). De volgende keer sluiten wij onze ontmoeting toch echt met een wijntje op een terras, hé Deb. ;) Trouwens, die laatste foto van in mijn uppie heb ik er alleen in geplakt omdat ik plek moest opvullen in mijn collage... En om jullie te verblinden met mijn kleding... :P ;) Check dus zeker de webshop van Natuurlijke Cosmetica Winkel en de blog van Deb! En ooooh, binnenkort kunnen jullie nog een kleine winactie verwachten. ;)

9 opmerkingen:

 1. het klinkt allemaal super goed :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heyyyyy... jouw haren lijken een stuk donkerder. Klopt dat? Leuk dat je Deb ontmoet hebt, zag er gezellig en interessant uit!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze zijn juist lichter geworden, het was eerst veel donkerder. Maar je ziet denk ik nu vooral mijn uitgroei, ik ga zaterdag weer na de kapper :P

   Verwijderen
 3. Leuk zeg dat jullie samen naar een workshop zijn geweest. Ik ben zelf minder geïnteresseerd in dit soort producten ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een ontzettend leuk verslag heb je ervan gemaakt! Je foto's zijn ook erg mooi geworden. Ik ben heel benieuwd hoe de producten je bevallen.

  Ik vond het ook enorm leuk om jou ontmoet te hebben en we sluiten de volgende keer zeker af met een wijntje, die afspraak staat ;-)

  BeantwoordenVerwijderen