vrijdag 24 mei 2013

Mijn huidige foundation routine (mat en volledige dekking)

De laatste tijd heb ik gemerkt dat het opmaken van mijn gezicht bijna meer tijd in beslag neemt dan het opmaken van mijn ogen. En dat is natuurlijk gek, omdat ik altijd dacht dat ik zo lang met mijn ogen bezig ben. Mijn huid is nog steeds best onrustig en dus moet er een en ander worden verborgen. In mijn huidige foundation routine streef ik dus naar een egale, gezond uitziende huid. En volgens mij lukt het wel aardig. Vandaag wil ik aan jullie alle producten laten zien die ik dagelijks gebruik. Maar ook het eindresultaat zal ik aan het eind met jullie delen. Here we go!Allereerst de primer. Een goede primer is echt essentieel, vooral voor een vette/gemengde huid. The Present van Philosophy is nog steeds een grote favoriet. Je moet met deze primer wel een minuut of twee wachten voordat je foundation aanbrengt, maar daarna kun je rekenen op een mat en langdurig resultaat. De laatste tijd kies ik voor de foundation met een volledige dekking. Ik ben er gek op! Dit zorgt voor het mooiste resultaat, vooral als je van jezelf niet gezegend bent met een prachtige huid. Deze twee zijn mijn favorieten aller tijden. De foundations zien er alles behalve cakey uit en geven echt een heel mooi effect. De laatste tijd mix ik deze twee foundations met elkaar. Estee Lauder Double Wear Stay-in-Place Makeup heeft een lichtere kleur, terwijl Revlon Colorstay Make-up (voor gecombineerde/vette huid) vrij donker is. Zodra ik ze mix, krijg ik een perfecte kleur voor mij. Het grappige is, de namen van beide kleuren komen toch best wel overeen... De kleur van Estee Lauder heet Pure Beige en de Revlon kleur is True Beige. Heel toevallig is het ook weer niet, mijn huid heeft een warmere ondertoon, maar niet te warm. Zelfs meer neutraal. Dit soort neutrale beige tinten zijn dus altijd geschikt voor mij. De foundation breng ik trouwens altijd met een flat-top kabuki kwast aan.Omdat mijn foundations goede dekking bieden heb ik niet veel extra hulp daarna nog nodig. Toch zijn sommige onzuiverheden lastiger te verbergen en daar heb ik mijn concealers voor. Voor onzuiverheden en te lichte pigmentvlekken gebruik ik concealer van MAC in NW25. Dit is precies de kleur van mijn huid. Hij helpt om dat soort dingen te egaliseren en met mijn huidskleur te laten smelten. Onder de ogen gebruik ik een lichtere concealer, namelijk die van Catrice (kleur 020). Hij is veel te licht voor over de rest van mijn gezicht, maar het gebied onder de ogen licht hij op als geen ander. En als ik wat meer gerichte dekking nodig heb, waarbij de romige MAC concealer niet helemaal kan helpen, dan grijp ik naar mijn Louis Widmer concealer in de vorm van een stick. Nummer 02 is op dit moment ietsje te licht, maar door goed in te blenden helpt hij heel goed dingen te maskeren.Tijd om af te poederen! Ik heb altijd één losse poeder gebruikt, maar sinds kort gebruik ik er dus twee. En over beide komt nog een aparte review, omdat zij extra aandacht gewoon waard zijn. Transparante losse poeder van Alison Raffaele helpt om mijn huid langer mat te houden en verlengt de houdbaarheid van mijn make-up. Om de concealer onder mijn ogen te fixeren en om dat gebied nog meer op te lichten gebruik ik een (in Amerika) bekend product én het geheim van visagist van Kim Kardashian - Ben Nye Banana Luxury Powder. Heel bijzonder product, ik kan ook echt niet meer zonder.Als ik een minuutje extra heb dan breng ik voor het afpoederen nog deze twee liquid highlighters aan. Twee? Jawel, de combinatie van beide vind ik erg mooi. Het geeft zo'n mooi "nat" effect zonder te overdrijven. Als ik dan al voor een highlighter ga, dan ook maar niet te subtiel. Girl Meets Pearl van Benefit is op zichzelf al prachtig als highlighter, maar de toevoeging van Nars Orgasm Illuminator zorgt voor een mooier effect, vooral op een iets bruinere huid. Als laatste stap, dus na het afpoederen, voeg ik nog een beetje Rimmel bronzer toe. Ik breng het in de holtes van mijn wangen aan, maar ook richting de slapen en voorhoofd. Daarna gebruik ik ook altijd wel blush, maar die kleuren verschillen bij mij per dag (afhankelijk van mijn ooglook).Het resultaat met flits. Ook al vind ik dat mijn camera nog steeds niet goed genoeg de huidskleur kan overbrengen, is het dit keer wel aardig gelukt. Ik heb verder niks met Photoshop gecorrigeerd, it's make-up only. Flits veroorzaakt bij mij altijd een beetje glans-plekjes op mijn voorhoofd, terwijl je ze met blote oog niet ziet. Maar goed, het is niet anders. Voor deze look heb ik ook nog een extra highlighter in poeder-vorm gebruikt, omdat dit mijn avond-look was (en dan mag het extra shinen).Soft focus resultaat... oftewel, foto's zonder flits, bij natuurlijk licht. Ondanks de kwaliteit van de foto's (ik ben best kritisch) is het toch nog best wel duidelijk, hoop ik. De voor-foto's heb ik maar niet genomen om jullie niet af te schrikken. :P Maar geloof mij, het is hemel en aarde... Ik ben zelf heel blij met dit resultaat en vind het daarom niet erg dat het dan even duurt voordat het bereikt is. ;) De closeup foto's van de ooglook zal ik trouwens nog in een ander artikel laten zien. Voor nu, happy friday!

13 opmerkingen:

 1. heel mooi :) en goeie producten ook

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Waar heb je de banana powder gekocht?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Backstage in Amsterdam (verkopen ze ook online)

   Verwijderen
 3. Interessant! Ik heb ook het liefst een matte, vrij dekkende finish.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het resultaat is erg mooi :-) ! En een mooie routine ook, Ik kan echt niet meer zonder de EL foundations. Als die ooit gediscontinued worden organiseer ik een protest :d!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het resultaat is erg mooi! Prachtige blush!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zitten mooie producten tussen. Geeft bij jou een mooi resultaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je ziet er echt prachtig uit! Je huid ziet er flawless uit, ik zou het niet gemerkt hebben. Ik hoop dat het binnenkort beter is! Hier heb ik zelf ook een beetje last.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. De primer lijkt me fijn! En dat banana powder ook!

  BeantwoordenVerwijderen