dinsdag 7 mei 2013

Swatches van mijn nieuwe INGLOT palette

Het werd tijd! Vorige week ben ik speciaal naar Amsterdam geweest om weer wat INGLOT kleurtjes aan te schaffen. Nu ik niet meer zo into felle kleuren ben, had ik weinig behoefte om mijn huidige verzameling van INGLOT oogschaduws vaak te gebruiken. Zonde natuurlijk, de oogschaduws van dit merk blijven enorm fijn! De oplossing: een nieuwe palette samenstellen waar wel kleuren in zouden zitten waar ik dagelijks iets mee kan. Het heeft bij mij nog geen uur geduurd (hehe :P) en ik was eruit! Inclusief een aantal nieuwste kleuren van INGLOT die ook helemaal naar mijn smaak bleken te zijn...Als je benieuwd bent naar mijn andere INGLOT oogschaduws, hier kun je alle swatches vinden: 1, 2, 3. Dan zul je zien dat er weinig hele draagbare kleuren tussen zitten. Wel een aantal blauwe tinten en blauw kan altijd (dat vind ik in ieder geval). Maar een aantal neutralere tinten moest ik echt nog hebben... nou ja, neutraal op mijn manier dan. ;)Wat een beauty, hé? Ik heb de kleuren uitgezocht en het meisje in de winkel heeft ze "een beetje logisch" in de palette gedaan. Het eindresultaat vind ik prachtig en inderdaad heel logisch. Van neutraal/bruin tot aan paarsige tinten. Dit is echt een palette die ik dagelijks kan gebruiken. Sterker nog, sinds ik deze palette heb, heb ik nauwelijks andere kleuren aangeraakt. Maar nu even wat meer aandacht voor de oogschaduws zelf...INGLOT heeft werkelijk prachtige matte highlighters! Het kan lastig zijn om een goede passende highlighter te vinden, maar bij INGLOT zul je de highlighters voor alle huidskleuren tegenkomen. Ik heb er een uitgekozen waarvan ik zeker wist dat het niet te licht zou zijn en perfect bij elke look zou passen. #328 is een lichte beige kleur, hij is iets lichter dan mijn eigen huidskleur en ziet er heel natuurlijk (en mat!) uit. Daaronder is een van de nieuwste INGLOT kleuren, #612. Het is een zachte perzikkleur met hele fijne shimmer erin. Op de ooglid lijkt deze kleur zo goed als mat. Daarnaast zien jullie #12, een prachtige shimmery bordeaux/bruine kleur die soms ook een beetje paarsig lijkt. Het is een medium kleur, dus op de oogleden is hij zeker niet te donker en komt juist best neutraal over. Daarboven zien jullie de matte medium bruine kleur, #357. Dit is nou wat ik noem een melkchocolade-kleur. Hij heeft een beetje warmte erin, maar niet te veel. Een heerlijke neutrale matte kleur die vooral boven de arcadeboog prachtig staat. Op de foto hierboven is trouwens te zien hoe de oogschaduws bij indirect licht zijn (links) en als de zon erop schijnt.Swatches! Hier kunnen jullie zien hoe prachtig neutraal de higlighter is (tweede van links), hoe #612 inderdaad bijna mat lijkt (eerste links) en het mooie effect van shimmery kleur. Matte bruine kleur lijkt iets donkerder, maar je kunt hem net zo goed ook met een fluffy kwastje aanbrengen voor een subtieler effect (of een blending kwast voor boven de arcadeboog). Op naar de volgende drie!De bovenste rij is foto in de zon, de onderste - bij indirect licht. #363 is iets donkerder dan de matte bruine kleur die ik al heb laten zien. Hij is ook veel koeler en neigt zelfs naar grijzig bruin. Mooie kleur die definitie aan je look zal geven, maar hij oogt nog steeds vrij neutraal. Voor een duidelijker donkerder accent heb ik de kleur #376 uitgekozen. Dit is weer juist meer een bruinige grijze tint. Een assige kleur, ook prachtig voor een smokey eye. Dit is ook een volledig matte kleur en daardoor vind ik hem alleen extra mooi. Dan is er nog #482, een prachtige shimmery blauw/paarse kleur. Het is geen overdreven shimmery effect, het oogt nog steeds vrij natuurlijk en super pretty.Op de swatches kunnen jullie ook zien dat #482 echt een hele subtiele shimmer heeft. Hij past verder prima bij alle andere matte kleuren. Ook dit vind ik allemaal prachtige tinten, die zowel voor een neutrale look als voor een zwoelere variant gebruikt kunnen worden.Tot slot nog een paar Rainbow Eyeshadows die ik dus helemaal niet kon weerstaan. Ik heb er al een paar, maar dit zijn de nieuwste kleuren uit de collectie. Ik kon echt lastig kiezen uit zoveel beauties (alle andere kleuren heb ik op de foto vastgelegd voor een Pink Pictures artikel), maar besloot uiteindelijk diegene te kiezen die ik het meest zou gebruiken. #125R zijn allemaal koelere bruine tinten, maar ook de warmere versie van deze vond ik prachtig. #124R zijn de rodere/bordeaux tinten, hier hou ik echt van! Dit soort kleuren kun je altijd wel als een acent in een look verwerken. #129R bevat lila een paarse kleur, ook erg geschikt voor rustigere looks. Ook op de bovenste foto zien jullie eerst een rijtje gefotografeerd in de zon en daaronder - bij indirect licht.Ik wilde eigenlijk een stuk of 5-6 van zulke Rainbow kleurtjes meenemen, maar toen bedacht ik mij dat deze oogschaduws altijd minder gepigmenteerd zijn dan de gewone INGLOT mono's. Achteraf ben ik dus blij dat ik er inderdaad maar 3 van uitgekozen heb. Pigmentatie is absoluut anders, maar het is zeker niet slecht. Het blijft nog steeds INGLOT. Dit zijn wel de kleuren die iets subtieler en zachter zijn, altijd bruikbaar dus. Terwijl ik vooral voor de matte kleuren maar 1 keer met mijn vinger langs hoefde om een swatch te maken (jaja, INGLOT en matte kleuren is een hele goede combinatie), had ik hier 3-4x meer moeite voor moeten doen. Maar ach, het maakt verder ook niet zoveel uit, ze zijn heel mooi om te zien.Eigenlijk wilde ik vooral een neutrale palette met matte kleuren samenstellen, maar -zoals jullie kunnen zien- is het wel een beetje mislukt. Alhoewel dit nog steeds een prachtige en bruikbare selectie is geworden met een paar mooie matte basic kleurtjes. Ik ben echt heel blij met deze aanvulling op mijn INGLOT oogschaduws! Prachtige kleuren die ik met plezier gebruik. Deze palette heb ik boven op mijn andere 2 palettes geklikt (jeej voor magneet-systemen!) en -ik moet zeggen- het wordt best wel een zwaar paletje. Je kunt er waarschijnlijk nu ook hard mee slaan... :P Nu deze palette boven op mijn andere INGLOT palettes zit, gebruik ik ook de andere kleuren veel vaker. Je kunt ze namelijk makkelijk met elkaar combineren. En dat ga ik de komende tijd ook echt met alle plezier doen. ;)

25 opmerkingen:

 1. Mooi palet, heel leuk samengesteld zo. Ik ben wel benieuwd naar die rainbow eyeshadows. Ze zien er niet verkeerd uit. Zelf heb ik maar een paletje met slechts 2 kleuren, maar Inglot is erg fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw wat een mooie kleuren heb je samengesteld! Ik moet ook nodig weer eens naar Inglot!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw :D super mooie schaduws :3

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw, wat een prachtig palette!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De rainbow oogschaduws zijn superrr mooi!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie palette, echt prachtige kleuren!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben ook echt gek op het merk, voor een leuke prijs krijg je prachtige en kwalitatief goede producten. Dat de rainbows minder gepigmenteerd zijn wist ik niet!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik zou mij ook wel amuseren bij Inglot, haha! Mooie selectie heb je gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh wow wat een mooi palette, en prachtige kleuren!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. wat een prachtig palette, vooral de warme kleuren en de paarse kleuren spreken me het meeste aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. <3 Inglot! Heel mooie kleuren.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. De twee blauwe tinten vind ik er pretty! Je hebt je goed gegeven meid!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Mooi palette heb je samengesteld!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Die assige kleur onderaan is zo mooi ! En de rest natuurlijk ook he :-) ! Zo jammer dat er geen Inglot is in België :(

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik ben een keertje bij Inglot binnen geweest in Londen en dat was de enige keer en dat viel toen een beetje tegen. De dames waren toen niet zo heel vriendelijk en de keuze was zo enorm groot :D dat ik er niet wijs uit geraakte en met als resultaat dat ik niets kocht. Jammer hé. Maar veel plezier met je palet!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat zonde! In Amsterdam is het heel anders. Ben ook wel bij een kleinere vestiging geweest, maar vind die in Amsterdam toch de aller fijnste ^^

   Verwijderen
 16. wauw! heel mooi! binnenkort weer eens naar de inglot :)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Mooie kleuren heb je gekozen! De paarse kleur is prachtig met die glitters en ook nog goed gepigmenteerd. De neutrale matte kleuren zien er ook super uit, helemaal mijn ding! Veel plezier ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. PRACHTIG! Ik heb nog nooit inglot make-up geprobeerd.. Moet eerst de palette's die ik heb opmaken.. :)

  BeantwoordenVerwijderen