donderdag 13 juni 2013

100% Pure gezichtsverzorging

Al eerder hebben jullie over de super fijne bodylotion en handcrème van 100% Pure kunnen lezen. Vandaag wil ik het hebben over de gezichtsverzorging van dit merk. Want ook al vind je het minder belangrijk wat er in je lichaamsverzorging zit, op je gezichtshuid kun je echt niet zomaar iets smeren. Verantwoord smeren is al een tijdje mijn moto en daar passen de producten van 100% heel erg goed bij. De producten van dit merk zijn te koop bij de NatuurlijkeCosmeticaWinkel.100% Pure heeft een aantal lijnen in gezichtsverzorging, helemaal afhankelijk van de behoefte van je huid. Omdat mijn huid al een tijdje heel onrustig is heb ik besloten om gelijk voor zwaar geschut te gaan: de acné lijn. Deze bevat een aantal producten waaronder dus ook een gezichtsreiniger en tonic, waar ik voor gekozen heb. Een goede reiniging is namelijk altijd belangrijk. Ik begin met een product die al zelfs in mijn maandfavorieten voorkwam: Purity Facial Cleanser + Mask. Het is een klei-achtige reiniger die een eng groen kleurtje heeft. Nou ja, eng op het eerste gezicht, je bent er zo aan gewend. Het ruikt echt heerlijk fris. Een beetje naar munt, maar zonder de irritant tinteling tijdens het gebruik. Dat heb ik altijd met munt-producten en het voelt altijd een beetje nep aan. Maar dit voelt alleen verfrissend en luchtig aan, echt heerlijk! De reiniger is vrij romig ondanks de klei. Het verdeelt zich makkelijk over je huid. Na het aanbrengen kun je het vervolgens even laten zoals je met een masker doet. Of je spoelt het gelijk af zoals met een gewone reiniger. Als masker gebruiken heeft niet mijn voorkeur. Ik heb het 1 keer geprobeerd en vond het net iets te heftig voor mijn huid, omdat de klei nog best wel snel droog wordt waardoor mijn huid samentrekt. Maar als dagelijkse reiniger... hemels! Niet alleen het frisse gevoel, mijn huid ziet er gelijk een stuk schoner en (ook weer) frisser uit. Alle vuil en de restjes van make-up verdwijnen onmiddellijk en er blijft een fijn schoon gevoel achter. Geen trekkerige nare ervaringen, gewoon clean en fris. Precies wat een goede reiniger hoort te doen. Om te zien dat er echt alleen maar natuurlijke ingrediënten in zitten, maar ook om te lezen wat deze reiniger precies belooft kun je in de webshop even kijken. De prijs is € 23,90, je krijgt hier 147ml voor wat echt genoeg moet zijn voor een tijdje.Na de reiniger moet je natuurlijk wel een lotion of een toner gebruiken om écht de laatste vuilresten weg te halen. Hiervoor heb ik mijn nieuwe Purity Hydrating Toner. In een toner voor acné huid zit heel vaak alcohol, terwijl dit juist de grootste boosdoener kan zijn. Maar in deze niet! Het heet niet voor niks de hydraterende toner. In hoeverre hij echt hydrateert weet ik niet, maar hij droogt mijn huid in ieder geval niet uit. Hij is heel mild en zacht, ruikt een beetje naar tea tree (dus ook al zo fris) en zorgt niet voor een trekkerig gevoel. Deze toner zit in zo'n spray-vorm, waardoor je het net zo goed op je gezicht kunt sprayen. Kan lekker verfrissend zijn, maar ik doe het gewoon op een wattenschijfje om daarna pas op mijn gezicht te gebruiken. Door de spray hoef je trouwens ook minder product te gebruiken, dus het zal nog wel een tijdje meegaan. Ook hier zitten een boel natuurlijke ingrediënten in en ook voor de verdere omschrijving verwijs ik je naar de webshop. De prijs is ook weer € 23,90 en je krijgt er 177ml voor (het komt ook nog eens in een mooie ronde kartonnen verpakking en het flesje zelf doe je na afloopt -heel groen- in de glasbak).

7 opmerkingen:

 1. die tonic lijkt me wel fijn :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit klinkt super! Ik ben ook fan van 100% pure maar dat wist je inmiddels al ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ziet er super uit! Ik ga het zeker eens proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Klinkt goed, ik zag het laatst bij een amerikaanse youtuber

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik gebruik eigenlijk nooit een toner, maar die facial cleanser klinkt ook wel goed!

  BeantwoordenVerwijderen