maandag 17 juni 2013

CHI Keratin (shampoo + conditioner)

Haarverzorging met de ingrdiënten als keratin zijn hot. Steeds meer merken gebruiken het. En terwijl de ene gebruikt het meer als marketing-truc, maken de andere merken het ook echt waar. Tot die tweede groep behoort een merk als CHI ook wel. Een kappersmerk dat niet alleen bekend staat om de kwalitatief beste styling tools, maar ook om de hoogwaardige haarverzorgingsproducten. De afgelopen tijd heb ik de shampoo en conditioner uit de nieuwste lijn - Keratin - gebruikt en vandaag wil ik mijn mening daarover delen.Allereerst begin ik met de geur... wauw! Op het Farouk event heb ik natuurlijk ook aan de andere producten uit deze lijn kunnen snuffelen en ze ruiken allemaal hetzelfde: fris, citrus-achtig en het doet mij vooral denken aan de zomer. Hoewel het ook wel naar de kappers haarverzorging ruikt.. Heerlijk aangenaam en luxe. De shampoo bevat geen agressieve ingrediënten zoals SLS, maar wel echte keratin amino zuren al op de 6de plek op de ingrediëntenlijst. En dat is hoog (en dus zit er genoeg in)! Wisten jullie trouwens dat keratin eigenlijk al in je haar zit? Het is een natuurlijk bouwstofje dat voor gezond, glad en glanzend haar zorgt. Maar je haar verliest het ook al vrij snel waardoor het beschadigd en droog raakt. Als je pure keratin aan je haar zou toevoegen, dan zou het er hard en zwaar van woorden. Door de goede mengsel van de ingrediënten in CHI producten krijg je wel alle voordelen van keratin zonder dat je haar verzwaard wordt. De shampoo zorgt voor infusie van keratin, terwijl de conditioner daarna alle haarschubben afsluit, zodat keratin erin kan blijven. Het effect hiervan kunnen jullie je denk ik al voorstellen. :)Wat een heerlijke producten zijn dit! Shampoo maakt mijn haar al een stuk zachter onder de douche, maar na gebruik van de conditioner wordt het pas écht zacht. Eenmaal droog merk ik dat mijn haar echt levendig is en er stukken beter uitziet. Het heeft veel meer glans, minder pluis en voelt heerlijk zacht aan. Niet te zacht, maar natuurlijk/gezond zacht. Ik merk dat ik veel minder behoefte heb om nog een serum daarna te gebruiken. Op de tweede dag na het wassen doe ik een beetje serum op de puntjes, maar gelijk na het wassen heb ik niks nodig. Mijn haar is dan niet helemaal pluisvrij (dat is het nooit), maar het effect is net zo goed als met een serum. Misschien weten jullie het, mijn haar heeft ook een beetje slag erin. Ik merk dat na gebruik van deze producten de slag er duidelijker in zit (en blijft) en dat wijst er volgens mij op dat mijn haar zich beter voelt (als dat niet al te raar klinkt :P). De volume blijft er bij mij nog steeds in, maar ik krijg ook meer body in mijn haar... het is dus zwaarder, maar dan op een niet-slap-wordende-manier. Hoe verwarrend kan het zijn, maar ik hoop dat het duidelijk is. :) Een super fijn duo! En om nog even terug te komen op de geur... het blijft er wel een paar uur in zitten. Even je haar los gooien en je geniet er opnieuw van. Niet overheersend, maar heerlijk subtiel. Deze en andere producten uit CHI Keratin lijn zijn te koop bij JohnBeerens.com voor 16,50 voor een shampoo en 17,00 voor conditioner (355ml in elk flesje, dus heel goed te doen qua prijs).

11 opmerkingen:

 1. Ben nu wel erg nieuwsgierig naar de geur! :3

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik ben er tot nu toe ook heel tevreden over =)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik ben ook fan van producten met keratin :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heb dit merk nog nooit geprobeerd, maar 't klinkt wel goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Van Chi heb ik eigenlijk nog nooit haarproducten gebruikt, al klinken ze best wel goed. Ik zou vooral eens een stijltang van hun willen proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Van Chi heb ik zelf nog nooit iets gebruikt maar deze shampoo en conditioner lijken me eerg fijn in gebruik... Misschien toch iets om in de toekomst eens uit te proberen?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Klinkt goed!! Ik ken alleen de volume lijn en die is heel fijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat klinkt in ieder geval super goed, ik ben best wel benieuwd geworden ernaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh dat klinkt erg goed ! Wil al lang eens CHI uitproberen maar het komt er precies nooit van.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. ben zelf erg fan van deze lijn:-)

  BeantwoordenVerwijderen