zondag 9 juni 2013

Snelle tip: intensere kleur voor de hele dag

Ik heb het wel eens op YouTube gezien, maar op een of andere manier drong het belang niet echt tot mij door. Totdat ik het zelf een keer probeerde... en ja hoor, verslaafd. Dit "trucje" doe ik nu bijna dagelijks. Het is simpel en het werkt. Ik moest het met jullie delen!

Mijn punt is... vooral als ik oogschaduws in mijn arcadeboog aanbreng, dan lijkt het al snel niet zo intens als ik eerst dacht. Ik had het vermoeden dat het aan de verlichting zou liggen. Tijdens het opmaken lijken de kleuren namelijk zo intens! Maar eenmaal beneden in de gang of gedurende de dag wordt de look net iets minder uitgesproken... ik had toch geen pastelkleuren gebruikt? Vooral frustrerend bij een soort cut-crease look, waarbij je je arcadeboog echt goed definieert.


foto van weheartit.com

Dé oplossing? Is super simpel: opnieuw aanbrengen. Nadat ik mijn oogschaduws heb aangebracht, ga ik voor eyeliner om een wing te maken en daarna gebruik ik mascara. Zodra deze stappen afgerond zijn pak ik opnieuw mijn oogschaduwkwasten en ga ik opnieuw de kleuren toevoegen die intenser of donkerder moeten. Je hebt maar een beetje nodig, maar je zult zien - wat een verschil. Het beste is om je oog open te houden, vooruit te kijken en dan kun je precies zien hoe de schaduws vallen en waar de kleur precies moet komen. Nu ik dit steeds doe merk ik dat mijn definitie-kleuren veel langer intens en op hun plek blijven. De look vervaagt niet en dat is precies wat ik wil. Dit heeft overigens totaal niets met een oogschaduwbasis te maken, hoe goed die ook is - de kans op vervagen bestaat altijd. Vooral in je arcadeboog, je knippert toch wel eens op zo'n dag. ;) Door deze tip als laatste stap bij je oogmake-up te gebruiken zul je veel langer van de kleuren genieten. Ik profiteer er in ieder geval elke dag van (behalve de dagen wanneer ik hele zachte kleuren draag... maar dat spreekt voor zich).

7 opmerkingen:

 1. Wat een goede tip joh! Thanks! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat heb ik ook vaak voor dat het minder intens overkomt dan ik dacht. Dan breng ik het idd gewoon opnieuw aan, heel eenvoudig :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super tip! Het werkt inderdaad heel goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Handige tip, moet ik eens proberen!

  BeantwoordenVerwijderen