woensdag 19 juni 2013

Voorbereiden op de zon met Lancaster

Nu het zonnetje zich een paar keer in Nederland heeft laten zien, heb ik ook tijd gehad om even buiten te zitten en ervan te genieten. Niet vergeten om producten met SPF te gebruiken, omdat de zon schadelijk kan zijn of het nou in Spanje of in ons kikkerlandje schijnt. Maar ooit gedacht dat je je huid ook op de zon kunt voorbereiden? Ik vond het eerlijk gezegd niet belangrijk genoeg, tot nu toe... Mijn gezichtshuid is heel anders dan mijn lichaamshuid. Terwijl mijn lichaam al vrij snel bruin wordt, kleurt mijn gezichtshuid altijd heel langzaam en raar (lees: eerst vooral erg rood en als dat weg is kun je er een bruin kleurtje doorheen zien). Kortom, mijn gezichtshuid mag wat zonvoorbereiding zeker gebruiken! Ook voor die paar uurtjes zon waar ik op mijn balkonnetje van kan genieten.Als koning van zonbeschermingsproducten heeft Lancaster hier ook zijn middeltjes voor. Tan Preparer lijn bevat een serum voor het gezicht en hydraterend water (klinkt al heerlijk fris) voor het lichaam. Het serum voor het gezicht heb ik de afgelopen weken gebruikt. En ook al twijfelde ik eerst of het echt iets voor mij zou doen, vanaf het eerste moment was die hele twijfel weg. Wist je trouwens dat je je huid beter met verzorgingsproducten op de zon kunt voorbereiden dan met de pillen die je vooraf moet slikken? De ingrediënten van de pillen kunnen namelijk afgebroken worden door de lever, terwijl de verzorgingsproducten plaatselijk worden verspreid zodat de deeltjes gelijk hun werk kunnen doen.Waarom is Sun Preparing Hydrating Serum zo fijn en wat doet het precies voor je huid? Allereerst is het een verzorgend serum voor elke dag. Zon of geen zon, het zorgt goed voor je huid en maakt het mooier. Het is verrijkt met anti-oxidanten zoals extracten uit witte theebladeren, maar ook met de toevoeging van vitaminnen C en E. Extracten van sojabonen zorgen voor een anti-ageing effect. Je huid krijgt een betere weerstand tegen de zonnestralen. Het legendarische Lancaster Tan Activator Complex bevat een combinatie van zoete sinaasappel en urucumzaden die rijk is aan bètacaroteen. Het stimuleert de melanine aanmaak en verbetert de verspreiding van de melanine in de huid. Het resultaat? Bij aanraking met de zon ontwikkelt er een egale, stralende bruine kleur die dieper is en langer blijft. En als dit nog niet genoeg is, het bevat ook glycerol, ingrediënt dat bekend staat om zijn hydraterende eigenschappen.Nog een fijne bijkomstigheid: dit Tan Prepating serum bevat lichtweerkatsende pigmenten. Ik wist het zelf niet tot ik de foto's in de zon ging maken! Het serum zelf heeft wel een kleurtje en ik vond het altijd al een voordeel omdat mijn huid hierdoor net iets bruiner en gezonder leek. Niet bruin-uit-een-potje-bruin, maar gewoon gezond-bruin. Echt heel gaaf! De glitters vallen verder niet echt op, maar ze zorgen vast voor die gezonde uitstraling. Echt heel mooi! Op mijn hand heb ik het serum trouwens best royaal aangebracht. Voor het gezicht heb ik maar een pompje nodig. Het verspreidt zich heel makkelijk en trekt heel snel in zonder een voelbaar laagje achter te laten. Maar werkt het ook verder? Ja, ik ben overtuigd van wel! Ook al duurt het nog iets meer dan twee maanden tot ik op vakantie ga, ik merk nu al hoe goed dit serum voor mijn huid zorgt. Een paar uur in de (Nederlandse) zon en mijn gezicht was meestal al aan de rode kant. Nu blijft mijn huid rustig en dat is al heel wat. Ook voelt mijn huid lekker zacht en gehydrateert aan. Ik weet niet in hoeverre deze hydratatie voor een hele droge huid voldoende zou zijn, maar dat kun je nog altijd oplossen door een voedende crème daarna te gebruiken.En dit is het duo van dit moment! Het serum van Lancaster combineer ik de laatste tijd steeds meer met een ander Lancaster product, namelijk Aquamilk day cream. Deze was eerst iets te licht qua verzorging voor mij, maar met warmere temperaturen is deze crème met zijn luchtige textuur erg fijn om te gebruiken. Hij is heel goed te combineren met het serum, waardoor mijn huid er steeds beter uit gaat zien. Alleen zit er geen SPF in mijn verzorging, maar dat vind ik zelf minder belangrijk omdat ik daarna toch wel altijd een BB cream of iets dergelijks gebruik, waar dit wel in zit. Zolang de basis (gezichtsverzorging) maar goed is. Het flesje van Sun Preparing Hydrating Serum Face bevat 50 ml en kost € 36.

6 opmerkingen:

 1. Klinkt goed! Hier is het al dagen wawawaaaaarm, maar heb nog niet zo veel zon gehad eigenlijk. Ben dus nog zo bleek als een spook ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klinkt goed. Heb nog altijd enorme witte benen (en de rest van mijn lichaam eigenlijk ook!) dus zou dit wel kunnen gebruiken... Zeker met onze aankomende reis in gedachten :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De Aquamilk Day Cream vind ik ook erg fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die ga ik zeker onthouden om mij voor te bereiden op de zon.

  BeantwoordenVerwijderen