vrijdag 19 juli 2013

Biosilk Summer Therapy

Nu het eindelijk zomer is in Nederland moet je goed denken aan de bescherming. Zonnestralen zijn heerlijk, maar kunnen ook wel wat schade aanrichten. Je huid beschermen - daar denk je al vrij snel aan. Maar hoe zit het met je haar? Op vakantie denk ik er zelf veel meer aan dan hier. En toch, vooral als je veel buiten bent, is het belangrijk om ook je haar te beschermen. Hoe? Door de juiste producten te gebruiken. Speciaal voor deze zomer is Biosilk met een nieuwe lijn uitgekomen - Summer Therapy. Misschien hebben jullie deze kleurrijke crème/oranje flesjes al bij de Douglas zien staan. Vandaag wil ik mijn mening hierover delen, aangezien ik ze al een tijdje gebruik.Ik begin met de shampoo (Silk Bath). Nooit gedacht dat ik deze zo fijn zou vinden. Ik heb eerder een shampoo uit een andere lijn van Biosilk gehad en vond die eigenlijk niet zo bijzonder. Maar deze maakt mijn haar heerlijk zacht en dat voel ik al bij het afspoelen. Deze shampoo zou je haar moeten herstellen van de schade die de zon heeft aangericht door de zijdeproteïnen weer terug te stoppen in de haarschubben. Als ik nog een beetje van deze shampoo over 1,5 maand overhoud, dan gaat het zeker mee op vakantie. Mijn haar wordt namelijk altijd heel droog onder de felle zon, en ik kan mij voorstellen dat deze shampoo hier goed bij zal helpen. Voor nu vind ik hem al heel fijn. Hij helpt ook nog om de kleur in mijn haar te behouden, dus dat is alleen maar prima. Ik kom niet vaak een shampoo tegen die echt indruk op mijn maakt, dus dit was een hele aangename verrassing. Het bevat trouwens geen SLS, maar wel Sodium C14-16 Olefin Sulfonate. Na even te hebben geGoogled blijkt dit een mildere versie te zijn dat verkregen wordt uit kokos. Voor € 11,40 verkrijgbaar via o.a. de webshop van JohnBeerens.Dan de twee leave-in producten: de zijde in een klein flesje en Silk Protect in het flesje dat net zo groot is als de shampoo. Ik moet eerlijk bekennen dat ik eerst dacht dat Silk Protect ook echt een conditioner was... Tip voor mezelf: eerst beter het achterkantje lezen. Maar ik ben nog best eigenwijs... En daarom gebruikte ik het wekenlang (!!!) als een gewone conditioner. Wat mij opviel is dat hij net iets te snel in mijn haar trok. Nou ja, zo zijn sommige conditioners. Niet heel fijn, maar het gaat om het resultaat. En die was top! Mijn haar was na afloop zacht en best makkelijk doorkambaar. Totdat ik me dus ging inlezen voor dit artikel... Leave-in? Oké, hij moet dus echt op mijn doucheplankje staan. Nog even proberen om Silk Protect te gebruiken zoals beschreven op het etiketje: een kleine hoeveelheid tussen de handpalmen wrijven en dan aanbrengen op vochtig haar. Zo gezegd, zo gedaan en ja hoor, weer zacht haar! Het werkt dus sowieso. Ik denk ook echt dat je niet eens een losse conditioner nodig hebt. De shampoo maakt je haar al zacht en deze leave-in conditioner doet daarna al het werk. Deze SIlk Protect schijnt trouwens ook je haar tegen de warme stylingtools te beschermen. Als je dus je haar ook nog met een stijltang (krultang, whatever) gaat martelen, doe het dan wel met dit product om het leed te beperken (nou wordt het wel een beetje dramatisch :P). En voor extra glans is er nog de bekende Silk van Biosilk. Er zit echte zijde in. Het maakt de structuur van je haar gladder zonder het te verzwaren. Precies wat wij nodig hebben in de zomer! Silk Protect kost € 19,15 en de prijs van Silk is € 16,80 (via JB.com webshop). Shampoo en Silk Protect zijn trouwens kleiner qua format dan de normale Biosilk producten, namelijk 167 ml; prima voor op reis (niet voor in je handbagage natuurlijk, maar precies goed voor een lange vakantie).

8 opmerkingen:

 1. Voor mij best prijzig, maar het klinkt wel erg fijn! Vooral de leave-in conditioner spreekt me heel erg aan :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. het klinkt allemaal super goed :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik gebruik eigenlijk nooit zonnebescherming voor mijn haar, maar misschien moet ik het toch maar eens gaan doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Klinkt goed! Ik heb nog geen zonnebescherming voor mijn lokken... En biosilk heeft nu eenmaal goede producten!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb ze ook en het zijn fijne producten. Ik gebruik vooral de leave-in conditioner regelmatig wanneer ik onder de douche geen tijd heb om een conditioner/masker te gebruiken en uit te spoelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ben er zelf ook nog ontzettend blij mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat klinkt wel fijn zo ! Ik ben nog op zoek naar een paar goeie producten om mijn haar tegen de zon te beschermen.

  BeantwoordenVerwijderen