woensdag 10 juli 2013

Mijn clip-in extensions (1001extensions)

Ik wilde ze al zo lang hebben en dan eindelijk, het is zover... sinds kort ben ik de trotse eigenaresse van de clip-in extensions! Waarom ik ze wilde hebben als ik toch al lang haar heb? Lang ja, maar het kan altijd nog net iets langer. En voller. Ik was benieuwd hoe de extensions bij mij zouden staan. En ik heb nog steeds het idee dat dit een onderdeel van mijn bruidskapsel kan uitmaken. Extra haarplukken geven je eigen haar net iets meer body waardoor je er ook veel meer mee kunt.



Waarom clip-ins? Omdat dit de makkelijkste manier is om de extensions te gebruiken. De "reguliere" extensions kunnen schadelijk voor je haar zijn omdat ze met hete wax aan je haar "vast geplakt" worden. De clip-ins zijn wat dat betreft makkelijker en je haar voelt er verder niks van. Je hoeft ze ook niet dagelijks te dragen, maar wel als je bijvoorbeeld een speciale gelegenheid hebt en iets meer met je haar wilt.



Mijn extensions komen van de website 1001extensions. Ik voelde mij eerst een beetje ongemakkelijk toen ik ze zag. In je achterhoofd heb je dan het stemmetje dat zegt dat het vroeger iemands anders haar was... Maar dat vergeet je eigenlijk al snel zodra je ze in hebt. Je wordt erop verliefd en het wordt het verlengstuk van je eigen haar! De extensions zijn altijd goed voorbewerkt waardoor het dus echt "je eigen" haar wordt. De kwaliteit van de extensions is overigens heel goed. Het is remy haar en dat is het beste wat je kunt hebben. Remy haar is Indiaas haar, het is vrij dik en soepel, waardoor het veel kan hebben. Het enige wat je dan nog moet beslissen is welke kleur je neemt, of je er slag in wilt en welke lengte het wordt.



Ik heb gekozen voor natuurlijk steile clip-ins in de kleur Blond en de lengte van 56 cm. De langste extensions dus. Ik was bang dat ze nog een beetje te kort zouden zijn, maar ze bleken perfect te zijn. Qua lengte (ze zijn nog zelfs langer dan mijn eigen haar) en qua kleur (omdat mijn haar al verschillende tinten blond bevat, dus het mengt zich er goed in). In een set krijg je verschillende soorten banden: zo zit er bijvoorbeeld lange band (zie ook 2de foto hierboven) in die je over de lengte van je achterhoofd kunt plaatsen, maar ook kleine bandjes van 1 of 2 clips die je voor extra opvulling overal op je hoofd kunt plaatsen. Je went er eigenlijk vrij snel aan. Ik zou wel adviseren om je haar goed te scheiden voordat je de clip-ins gaat plaatsen zodat er geen plukjes haar tussen de clips in komen. Het moet nog steeds natuurlijk lijken en dus moet je je haar ook gewoon los kunnen schudden.



Het verschil: links - mijn eigen haar, rechts - met extensions. Ik heb twee setjes extensions, omdat ik dik haar heb. Je kunt het eigenlijk ook makkelijk met 1 setje redden, er zit echt genoeg in. Maar persoonlijk vind ik 2 setjes nog net iets leuker, omdat je er nog meer mee kunt. Ik gebruik niet alle plukjes voor in mijn haar, omdat ik dan echt mega veel haar zou hebben, maar er gaat bij mij wel ongeveer 1,5 setje erin voor een resultaat zoals op de foto's. Maar nogmaals, 1 setje kon net zo makkelijk, dan oogt het nog steeds heel natuurlijk.



Voor en na foto bij ander licht. Zien jullie hoe mooi de kleuren samen smelten? Je kunt de extensions ook krullen en steilen, maar ik hou van dit warrig effect! Ik voel me net Patricia Paay, maar dan 45 jaar jonger... en minder nep. :P Je kunt het ook net zo makkelijk opsteken, eigenlijk kun je er net zoveel doen als met je eigen haar. Of je doet net zo lui met je haar als ik: gewoon laten hangen.



Wat een lengte en volume! Ik hou hier wel van. Dit is nou wat ik met extensions wilde bereiken. En het makkelijke van clip-ins is dat als je ze zat bent, je ze er zo weer uit kunt halen. Ik moet zeggen dat het mij eigenlijk ook niet zo veel tijd kost om ze erin te zetten. In principe kun je daar binnen 2 minuten al klaar mee zijn, maar zo'n beginner als ik die alles perfect en onzichtbaar wilt hebben is er wel iets langer mee bezig.



En tot slot nog de foto's van mij zonder extensions. Wat een verschil... Ik ben wel blij met mijn haar, ook al is het vrij droog. Maar nu ik weet hoeveel volume en lengte het met extensions kan hebben.... Ja, zo'n afwisseling is leuk! Op de website van 1001extensions staan trouwens ook een aantal tips over het verzorgen en het plaatsen van de extensions. Best handig. Ik heb ze zelf nog maar een paar keer erin gehad, dus nog geen ervaring met het wassen, maar dat moet volgens mij niet zo moeilijk zijn. Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik er nog een beetje aan moet wennen en daarom ga ik ze ook niet dagelijks dragen. Maar voor speciale gelegenheden is dit zeker een super oplossing. En er zijn genoeg mensen die niet zonder extensions kunnen, dus iedereen zijn idee├źn.

11 opmerkingen:

 1. Ik vind het echt wel leuk.. ik heb zelf lang fijn haar en droom al heel lang van zo'n mooi bos haar :)
  Eefje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. mooi en veel volume :D pretty!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De kleur past echt perfect bij je eigen haarkleur, dat heb je goed gekozen!! Ik denk dat het bij mijn haren wel zou opvallen zo'n clip ins, mijn haren zijn natuurlijk ook een stuk korter en minder vol.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. amai, ziet er heel natuurlijk uit bij jou :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik vond de kwaliteit niet zo super helaas

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind het heel erg tof staan! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het ziet er echt heel natuurlijk uit. Ik vind het altijd zo lelijk als mensen extensions hebben die je goed ziet zitten! Maar je hebt idd al mooi haar van jezelf, je hebt t niet nodig! Groetjes Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi zeg ! Ik twijfel er al langer over om dat ook eens te kopen want heb zelf maar dun haar.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een verschil, je herinnert me er aan dat ik die van mij ook nog een keer moet durven dragen!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik vond ze ook niet echt goed:(

  Heb nu al een paar manden de Hairextensions van www.glamouryourhair.nl en die bevallen me echt goed!!!

  Hebben meer meiden hier ervaringen mee?

  XX Wen

  BeantwoordenVerwijderen