donderdag 18 juli 2013

Nep...


foto van weheartit.com

Toen ik van de week een artikel over "neppe Real Techniques kwasten via eBay" op een (grotere) blog tegenkwam, hield ik het even niet meer. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik snap dit dus niet. Natuurlijk kun je op eBay van alles vinden: nep MAC, nep RT, nep wat-je-ook-maar-wilt, maar waarom zou je? Is het nou serieus zo leuk dat je neppe producten gaat gebruiken en iedereen gaat denken dat dit de echte merk-producten zijn? Met make-up begrijp ik het al helemaal niet. Wie weet wat er allemaal in zit? Schadelijke stoffen hoeven niet gelijk irritatie te veroorzaken, maar ze dringen wel je huid door.... eng idee! Maar ook kwasten... echt... waarom? Waarom kun je dan niet gewoon op zoek gaan naar de merkloze kwasten op eBay als je toch al per se een kwast van een euro wilt? Waarom per se een nep merk-kwast? Het is hetzelfde als dat je een LV tas gaat kopen voor 4 euro die "made in China" is. Ik zou me echt schamen! Of anders uit respect voor de echte maker dit niet doen. Sorry, dit gaat er bij mij echt niet in. Er zijn zoveel budget alternatieven en toch ga je doen alsof je een echte kunt betalen terwijl je een nepperd koopt.... why? Nee, niet mijn stijl. Maar ik ben wel benieuwd wat jullie hierover denken!

13 opmerkingen:

 1. Ik vind het ongeloofelijk belachelijk dat jij zo'n afkrakend artikel maakt wat heel duidelijk verwijst naar een blogger, die veel mensen kennen. DAT kan er bij mij niet in ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb anders helemaal geen idee over wie ze het heeft hoor.

   Bovendien is het PF's blog en mag zij daar haar mening op verkondigen. En als dat er bij jou niet in kan dan had je het niet moeten lezen.

   Verwijderen
 2. Ik heb zelf ook 4 van die kwasten en vind ze ideaal. Makeup zou ik nooit nep kopen maar kwasten vind ik een heel ander verhaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb zelf ook zo'n nep RT kwast van eBay en hij werkt fantastisch! Waarom zou ik er dan €15,- meer voor betalen zodat er alleen een merkje op staat...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind dat iedereen zelf moet eten of hij/zij echte of neppe kwasten of make-up koopt. Zelf zou ik nooit nep make-up kopen, op ebay word veel nep verkocht voor dezelfde prijs als het "echte" merk

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geen idee over welke grote blogger je het hebt, dus voor mij geen probleem :)
  Heb zelf mijn bedenkingen bij nepproducten, zeker als het gaat om make-up en andere beauty, omdat je inderdaad niet weet wat er nu juist in zit. Ik heb die knock-off kwasten al gezien, ze lijken inderdaad als twee druppels water op de RT-kwasten. Zelf zou ik ze niet direct kopen, maar weet niet of je met kwasten zoveel kwaad kan. Ik denk dan: ach, Sigma kopieerde in het begin ook MAC, tot en met de nummers toe. En nu zie je ook heel veel andere merken op eBay met gelijkaardige kwasten als Sigma.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik denk heel eerlijk gezegd dat veel meiden die bijvoorbeeld de neppe Real Techniques kwasten kopen het niet per sé kopen, omdat ze lijken op de echte, maar omdat ze er al veel goede reviews over gelezen hebben. Ik heb ook op het punt gestaan ze te bestellen en precies om die reden. Omdat ik heb gelezen dat het fijne kwasten zijn dus en niet per sé omdat ze lijken op de 'echte'. Misschien dat de blogger die jij bedoelt een andere reden had, maar ik denk dat meer mensen ze kopen omdat het fijne kwasten zijn :) (of misschien hoop ik dat wel alleen maar ;))

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dat is idd wel een goede. ik kan mij voorstellen dat er veel meiden zijn die het kopen om de reden waar ik aan dacht, maar sommigen zullen ook wel hierom komen. dan begrijp ik het wel, ja!

   Verwijderen
 7. Vind inderdaad niet zo netjes dat je over een blogger in kwestie praat zonder de naam erbij te zetten, heb dan ook de "ballen" om er naar toe te linken.

  Daarnaast snap ik je enigsinds wel, want zelf heb ik liever ook de real deals, ondanks dat ik ook de ebay versie gekocht heb, dit puur voor mijn lezers want ik weet ook dat niet iedereen een budget heeft van 26 euro voor een kwastenset van 4.

  Hopelijk was dat ook Teske haar bedoeling van over brengen van het artikel, neem aan van wel aangezien ze een jongere doelgroep groep heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. na terug lezen van mijn reactie komt hij wat harder aan misschien dan ik bedoelde, hopelijk snap je het. Als je niet fijn vind dat de naam erin staat mag je het ook weg halen als je daar beter bij voelt.

   Verwijderen
  2. Als ik de naam erbij zou vermelden dan zou het een persoonlijke aanval zijn, terwijl dit artikel helemaal niet zo bedoeld was. Maar fijn dat je het alsnog doet...,
   Ik denk dat iedereen dit artikel op z'n eigen manier geïnterpreteerd heeft, maar niet iedereen dus op de juiste. Toch bedankt voor je reactie.

   Verwijderen
 8. Ik koop geen nep kwasten, make-up noch verzorging. Ik koop ook geen nep Louis Vuitton, Chanel of Dior. Ik koop gewoon geen nep. En als anderen dat wel doen, is dat hun zaak en respecteer ik dat. Iedereen doet wat ie goed vindt en wat ie wilt wat mij betreft maar ik sta je bij, ik koop geen nep.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik koop net als Peggy ook geen nep. Geen neppe kwasten, make-up en al zéker geen neppe handtassen. Doe mij maar the real deal als ik een LV of Dior wil. En ja, dan moet je daar wat meer voor sparen maar dan weet je tenminste voor wat je het doet. Ik haal er op straat zo de neppe Louis Vuittons uit... En zoals Peggy zegt, al is het maar uit respect voor de maker dat je het origineel koopt.
  Als andere mensen neppe spullen kopen heb ik daar niet per se een probleem mee, maar dan moet je je ook niet gedragen à la " kijkt naar mij, ik heb een LV". Daar krijg ik het pas van :-D!

  BeantwoordenVerwijderen