woensdag 17 juli 2013

REN-liefde (lotion en masker)

REN en ik... dat is niet te beschrijven. I'm hooked. Mijn nieuwste REN aanwinsten hebben jullie al in mijn maand-favorieten kunnen zien, vandaag tijd voor een volwaardige review. Wil je -net als ik- kwalitatief goede verzorgingsproducten die geen parabenen, minerale oliën, siliconen en dat soort troep bevatten, maar wel doen wat zij beloven? Lees dan even verder...Elke lijn van REN heeft een eigen kleurtje. Zo zijn deze twee producten uit twee verschillende lijnen. De gelig groene is speciaal voor gecombineerd/vette huid. De mint-groene is voor huid met onzuiverheden. En aangezien mijn huid iets van beide heeft zijn beide lijnen precies wat ik nodig heb. Ik begin met Clarfifying Toning Lotion voor de gecombineerde/vette huid. Hij belooft je huid te verfrissen en te exfoliëren; je poriën worden schoongemaakt en dode huidcellen worden verwijderd waardoor je huid zuiver en egaal wordt. Ook helpt het om de onzuiverheden te voorkomen. En ja, ik ben het helemaal eens met alle belooftes. Mijn huid voelt inderdaad zuiverder aan. Ik merk dat het er rustiger mee blijft en ook mijn poriën blijven inderdaad iets langer schoon. Het is echt een hele fijne lotion voor de gecombineerde/vette huid. Meestal bevatten dit soort lotions altijd alcohol, wat dus enorm slecht kan zijn voor je huid. De eerste drie ingrediënten van deze lotion zijn lavendel, bloemenwater en pepermunt (en daarna komen ook nog een heleboel verzorgende extracten). Dus ja, dit is absoluut goed voor je huid. Na gebruik voelt mijn huid zacht en schoon aan, love it! Het ruikt trouwens bijna nergens naar; ik merk inderdaad dat er munt in zit, maar ook dat is heel subtiel. Heerlijk. Voor meer over deze lotion zie de website van REN.Clearcalm 3 Clarity Restoring Mask is speciaal bedoeld voor de huid met onzuiverheden. Het belooft drie oorzaken van het ontstaan van onzuiverheden aan te pakken: overvloed aan sebium (waardoor je huid dus vet wordt), opbouw van de dode huidcellen en bacteriën die voor onzuiverheden zorgen. Er zitten niet alleen zuiverende maar ook hydraterende ingrediënten tussen zodat je huid niet uitgedroogd wordt tijdens die 15 minuten wanneer je het masker op je huid moet houden. Check de website van REN voor meer informatie over dit masker. Qua structuur vind ik hem trouwens ook best grappig. In de doorzichtige verpakking kun je zien hoe die opgebouwd is, best leuk eigenlijk! De geur is ook weer subtiel, een beetje kruidig. Het masker is best romig, verdeelt zich makkelijk over je huid. Het ziet eruit als een typische klei-masker. Normaal ben ik geen grote fan van klei-maskers, maar deze is toch wel erg fijn. Hij droogt niet helemaal op je huid op, waardoor je ook geen trekkerig gevoel krijgt tijdens het wachten. Na afloop merk ik echt een verschil. Vooral als ik het masker gebruik voor het slapen gaan, vind ik het effect het grootst. Ik gebruik daarna de clarifying toning lotion en sluit af met een voedende crème. Ik merk dat nadat ik het masker gebruikt heb de onzuiverheden net iets sneller weggaan. Mijn huid wordt rustiger en bultjes worden een stuk minder. Met alle stress van de laatste tijd is mijn huid echt een drama, maar dit masker helpt er echt heel goed tegen. Samen met de lotion natuurlijk, want alle producten van REN blijven top. Je moet er wat voor over hebben, maar je huid is je alles, dus doe mij maar de echte effectieve verzorging. Benieuwd naar meer...

11 opmerkingen:

 1. ik heb al veel goede dingen gehoord over dit merk :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er goed uit! Ik hoor zoveel mensen raven over de producten van REN, ik ben echt heel erg benieuwd geworden naar het merk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ken het merk nog niet, maar heb er ondertussen al veel goeds over gehoord... Ik vraag me alleen af of het geschikt is voor de gevoelige huid...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Absoluut! Juist omdat ze geen irriterende stoffen gebruiken. En anders hebben ze ook wel een speciale lijn die extra mild is.

   Verwijderen
 4. Mooie producten, ik heb een aantal REN doucheproducten en die vind ik super. Ze geuren ook zo lekker.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ken het merk zelf niet maar heb er wel veel goeds overgelezen. Ben er erg nieuwsgierig naar geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik kende dit merk nog niet, maar lijken me wel fijne producten. Ook ik heb een gemengde, soms vette huid. Misschien dat dit goed werkt bij mijn acne;) Toffe review!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb nog maar een masker van dit merk gebruikt, maar ik wil zeker meer ontdekken!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je maakt me meer en meer benieuwd naar dit merk ! Toch maar gauw eens wat van aanschaffen !

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb al zoveel goeds gelezen over Ren! Ben er heel benieuwd naar geworden.. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. producten van ren lijken mij erg fijn :-)

  BeantwoordenVerwijderen