maandag 29 juli 2013

Sebastian Potion 9

De potions van het merk Sebastian zijn geen onbekenden voor mij. Een jaar of 5 geleden heb ik, volgens mij, potion nummer 7 gehad en die heb ik destijds ook echt tot aan de laatste druppel opgebruikt. Wat een fijn haarproduct was dat, zeg! Het tubetje was veel kleiner dat dit exemplaar van Potion 9, maar qua textuur leek hij hier enorm op. Hoe hoger de cijfer van de potion, des te meer verzorgende ingrediënten erin zitten. Benieuwd hoe de overgang van 7 naar 9 is geweest? Lees even verder.Laat ik bij de basis (oftewel de ingrediënten) beginnen. 9 van de 10 haarstyling- en verzorgingsproducten zijn gebaseerd op siliconen. Deze niet. Helemaal bovenaan staat glycerin die bekend staat om zijn hydraterende werking. De tweede ingrediënt is een stofje dat ervoor zorgt dat alle andere actieve ingrediënten iets sneller intrekken. Hetzelfde stofje heeft anti-statisch effect zonder het haar zwaar te maken. Daarna worden een paar krachtige oliën genoemd, zoals zonnebloem-olie en olijfolie. Verderop tussen de ingrediënten vind je ook een paar parabenen en zwakkere siliconen. Gezien de plek op de ingrediëntenlijst vind ik dit persoonlijk niet heel erg. En nog even voor de volledigheid, de hele lijst...Bij een product dat nauwelijks siliconen bevat zou je verwachten dat het niet krachtig genoeg is om heel pluizig haar te temmen... toch? Sebastian bewijst het tegendeel. Toen ik Potion 9 begon te gebruiken wist ik weer waarom ik de potions zo fijn vond. Je haar krijgt er een instant oppepper van. Het wordt heel zacht, luchtig en toch ook echt veel minder pluizig. Het lijkt of er iets meer body in komt, waardoor je haar ook beter in model blijft zitten. Of in mijn geval: het staat niet alle kanten op terwijl ik het altijd los draag. Een heel apart gevoel dat lastig te omschrijven is en dat voor andere soorten haar ook misschien net iets anders zal zijn. Maar mij bevalt het enorm goed. Als ik zeker wil zijn dat mijn haar er voor de rest van de dag goed blijft zitten, dan doe ik er een paar druppeltjes Potion 9 in. Ik gebruik het trouwens het liefst na het wassen, als mijn haar nog een beetje vochtig is. Je kunt het ook makkelijk op droog haar gebruiken, maar dat vind ik persoonlijk minder fijn. Waarom? Potions zijn altijd een beetje plakkerig en ook al voel je er verder niks van op droog haar, vind ik het idee van op nat haar aanbrengen toch net even prettiger. Zo heb ik mijn principes, ja. ;)Potion 9 heeft een subtiele frisse kappersgeur. De officiële omschrijving van dit product is trouwens als volgt: Potion 9 is de ultieme, veelzijdige stylingcrème met negen botanische extracten. Helpt vochtverlies te herstellen en laat je haar er gezond uitzien. Ideaal om je haar in verschillende looks te stylen met een flexibele hold. De beschrijving sluit dus helemaal aan op mijn ervaringen. Een fijn product waar je verschillende kanten mee op kunt en die ook nog eens echt je haar verzorgt. Hoewel om mijn haar daadwerkelijk te verzorgen er veel meer nodig is dan één product (dood, droog, overgeverfd, jullie weten het wel), geloof ik graag dat dit een prima aanvulling is op mijn dagelijkse haarroutine. Sebastiaan Potion 9 is verkrijgbaar in 50ml, 150ml (die van mij) en in mega size 500ml. De kleinste kost nu maar 10 euro, wat nog prima te overzien is en waar je het lang mee gaat doen.

10 opmerkingen:

 1. Ik heb deze ook al eens gehad in de kleine tube en dat spul gaat inderdaad lang mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze gebruikte ik in Spanje altijd en ik vond hem zalig. Net als de Potion 7, die is ook top!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit lijkt me echt een fijn product! Ik heb altijd moeite met goede haar producten vinden, dus dit wil ik wel eens proberen:) fijne review!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik ben zo blij met dat spul! perfect voor mijn kleine baby haartjes als ik mijn haar strak op een straart doe :3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 'staart' bedoel ik natuurlijk XD woopsie, typfoutje!

   Verwijderen
 5. Ik denk dat wel aan moet geloven als het werkelijk tegen pluizen helpt!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben er langer benieuwd naar, thx for the review !

  BeantwoordenVerwijderen