zondag 21 juli 2013

Wedding update #4: (the first) bachelor party

Het is al bijna augustus! En dat betekent dat ik waarschijnlijk wat vaker de wedding updates ga plaatsen. Nog maar 6 weken te gaan en de voorbereidingen zijn in volle gang. Maar hier een andere keer meer over... Zoals jullie al misschien wisten stonden er maar liefst twee vrijgezellenfeesten op de planning: eentje met collega's en eentje met schoonzusjes en vriendinnen. Beide verwachtte ik in augustus, want ja... een maand van te voren hoort zoiets te gebeuren, toch? Nou, ik had mij vergist. Afgelopen vrijdag werd ik nogal verrast door de collega's. Of nou ja, noem het maar gerust overvallen. ;) Ik begin bij het begin, want het werd nog echt een verhaal...

Vrijdag zouden wij met een paar collega's gaan barbecuen. Gewoon met een klein vast groepje. En daarna stappen in Alkmaar. Mijn logeertas had ik dus al mee in de auto. Maar het werd een hele aparte werkdag... Van de week kreeg ik al een mailtje van onze P&O afdeling dat een klant van ons (bekende organisatie die hoge eisen aan veiligheid van gegevens stelt) een nog uitgebreidere screening van ons wilden gaan doen.. Oké, apart, maar vooruit dan maar. Die dag kreeg ik te horen dat tijdens die screening naar voren kwam dat een collega van mij die ook met deze klant werkt nog openstaande treinboetes had. Dit kreeg zij in een gesprek met onze manager en P&O te horen. Hoever gaat die screening dan!? "Dat wordt wel een beetje eng" - zei ik nog tegen haar. ´s Middags kwam ik erachter dat ik niet meer op onze schijf kon omdat mijn toegang geblokkeerd werd. Ik viel helemaal uit tegen onze ICT-jongen, want dit was gewoon belachelijk en zonder reden! Daarna had ik een wekelijks gesprek met mijn manager. Raar tijdstip, vrijdag middag, maar oké, drukke agenda's. Halverwege het gesprek ging haar telefoon: het was een van onze directeurs. Wij zaten op een klein kamertje en dus kon ik het gesprek horen. Hij noemde mijn naam... De factuur van die ene klant van ons zou gestort zijn op mijn rekening. Wat? Heb ik het goed verstaan? Wij moesten naar zijn kamer komen... Daar liet hij de factuur zien en ja hoor, er stond mijn rekening nummer onder. WTF??? Het leek of ik opeens in een film belande! Ik kon het niet geloven! Maar het ergste kwam nog... Die klant zou aangifte bij de politie tegen mij hebben gedaan en ik moest dus even mijn spullen inleveren totdat het onderzoek hiernaar afgerond zou zijn. Dat ga je niet menen!? Ik kreeg het benauwd, niet normaal! Ik keek mijn manager aan en zij bleef heel kalm. Hoe dan??? Wij gingen samen weg, ik helemaal in shock. Wij gingen nog even langs de receptie... Onderweg kwamen wij langs ons barretje. Zij ging even naar binnen, dus ik -mega onderdrukt- even mee.... en toen: SURPRISE!!!! Alle collega's van mijn afdeling stonden er met een glas champagne. Ik kreeg er ook een in mijn handen gedrukt en op mijn hoofd werd mijn "bride to be" kroontje geplaatst. Waaaaaaat?! Dit had ik niet verwacht! Een paar tranen van opluchting en blijdschap... Onze directeur kwam nog naar mij toe om mij te troosten. Alles was dus in scene gezet! Maar dan ook echt ALLES! Heel veel collega's wisten dat dit ging gebeuren en sommigen vonden het wel ver gaan, maar een ding zeker: deze "ontvoering" vergeet ik nooit meer! In plaats van 1 glaasje champagne werden het er 2... daar was ik echt aan toe!Daarna zijn wij langs verschillende afdelingen gegaan. Op elke afdeling stond een opdracht op mij te wachten. Ik moest vragen beantwoorden, galgje spelen, wie-ben-ik en nog een ander kinderspelletje spelen en zingen... jep... Bij elk fout antwoord moest ik een shot tequila drinken. Een hele fles tequila, potje zout en een bakje met gesneden citroenen werden steeds meegesleurd. Op een gegeven moment moest ik het ook doen bij een goed doorlopen opdracht... Ik heb echt gelachen! Alle vragen/opdrachten hadden wel wat met mij te maken, dus dat was extra leuk. Bij elke opdracht kreeg ik een envelop met puzzelstukjes. Na afloop moest ik dus puzzelen.., en ja, daar ben ik goed in! Het schijnt dat de meiden nog hadden "proef-gepuzzeld" en dat ik er uiteindelijk veel sneller mee was. :P In de puzzel stond wat wij gingen doen... in plaatjes. Wij zouden gaan taartbakken, theepot schilderen en sieraden maken... druk programma... voor 's avonds. Ik had er wel zin in! Alhoewel ik ook wel kon bedenken dat dit niet allemaal 's avonds meer kon... Maar goed... Er stond ook plaats op waar wij heen gingen: BREDA! Alles snel afsluiten en met 8 collega's dus richting Breda vertrekken! Ik samen met 2 anderen in mijn auto, want ja, zelf rijden was sowieso niet meer verstandig. ;)


Deze kreeg ik later op de avond! Aan de ene kant initialen van mij en mijn vriend en aan de andere kant gewoon een =)

Wij kwamen in een leuk hotelletje aan. Even opfrissen en wij vertrokken richting het centrum. Ik trok nog best veel aandacht met mijn kroontje en sluier... Opmerkingen als "Trouwen? Ik zou het niet doen.", dat soort dingen... :P Wij gingen op een gezellig terrasje zitten en hebben lekker gegeten. Er was nog een groep jongens die ook een vrijgezellenfeestje hadden. Alleen die arme jongen moest een jurk aan... was ik blij met mijn kroontje, zeg. :P Opeens had mijn groepje een spontane opdracht verzonnen: ik moest met die jongen een dansje doen. En man, wat danste hij beroerd hahaha! :P Ik hoop dat hij voor zijn trouwdag nog wel even gaat oefenen! Tegen het einde van het etentje had ik wel door dat wij geen theepot schilderen of dat soort dingen gingen doen. Wat dan? Wij gingen even bij een kroeg naar binnen om een goedkoop drankje te scoren. Daarna weer door naar de volgende. Het was een hele gezellige kroeg, nog best rustig. Wij waren daar eigenlijk als enige! Leuk muziekje, lekkere shotjes erbij, helemaal goed! Totdat.... Eeeehm, zag ik het goed? Opeens veranderde muziek en ik zag een politieagent de kroeg binnen stappen. Met een zonnebril en alles en die kwam helemaal op mij af... Net een filmscène... Whahahaha! Ze hadden dus echt een stripper geregeld! Oh Em Gee, nee!!!! Maar hey, dit hoor je een keer mee te maken! Een stoel stond opeens op een podium achter me en ik moest erop gaan zitten en toen begon het... Laat ik het zo zeggen, ik heb het overleefd! Ik heb gelachen, niet normaal! Toen alles voorbij was gingen wij weer verder feesten. Achteraf heb ik gehoord dat die jongen eigenlijk veel te vroeg was. Maar ik was wel blij, ik zou het erger hebben gevonden als hij zou komen terwijl het druk zou zijn in de kroeg...


Tja, alle soorten politieagenten.... :P

Daarna gingen wij weer door naar een andere kroeg. Het groepje werd iets kleiner. Onderweg raakten wij in gesprek met jongens die bij een kleine knusse kroeg werkten. Met een paar gratis shotjes werden wij naar binnen gelokt, maar man, wat was het gezellig daar! Ik werd helemaal in het zonnetje gezet, terwijl de meiden dit niet eens gepland hadden. Ik mocht achter de bar komen.... om tequila uit een fles te drinken... hahaha, gelukkig ken ik mijn grenzen! Die jongens deden super leuk mee, dus dat was mega gezellig! Uiteindelijk zijn wij even weggegaan en toen kwamen wij weer terug. Het werd veel drukker in de kroeg en ik ging op een gegeven moment achter de DJ tafel staan om een nummer van Marco met iedereen mee te zingen. Hahahaha die avond is er veel gefilmd en ook dat stuk, OMG, het wordt een heel grappig filmpje!!! Uiteindelijk zijn wij richting ons hotelletje gelopen. En ja, ik heb die nacht best lekker geslapen. :) Het was onvergetelijk, dat zeker. En precies wat ik van een vrijgezellenfeest met mijn collega's verwacht had: veel drank en een stripper. :P Het was zo grappig! De volgende ochtend weer fris en fruitig (maar erg moe) wakker geworden. Wij zijn naar de MacDonald's voor een ontbijtje gegaan. Voor mij werd het een McFlurry snickers met een grote cola light... jep, mega dorst. Daarna vertrokken wij richting huis. Het was enorm gezellig en totaal onverwachts! Ik was de hele tijd in veronderstelling dat het pas in augustus ging gebeuren, maar nu is het al achter de rug. Ik ben zo benieuwd naar alle foto's en video's! Mijn collega's hebben nu in ieder geval genoeg chantage-materiaal.... :P Ik hoorde al hoeveel plezier zij hadden met alle voorpret en dat bijna iedereen op onze vestiging wist wat er ging gebeuren. En P&O afdeling, en ICT afdeling (heb die jongen daarna gebeld en mijn excuses aangeboden, trouwens :P), en finance afdeling, en directie... en iedereen die de "quiz master" ging spelen. Echt super grappig, dit vergeet ik nooit meer! Het wordt morgen dus veel napraten en lachen, ik heb er nu al zin in! :) En natuurlijk ben ik enorm benieuwd naar mijn tweede feestje... maar daarvan weet ik al in ieder geval in welk weekend dat gaat gebeuren. Net een week voordat ik ga trouwen, heerlijk om te ontspannen, ik ben heel benieuwd!


Met een bierviltje waar een paar telefoonnummers op stonden (was ook een "opdracht"), met een jongen die ik totaal niet ken. En de avond werd afgesloten met een turkse pizza en een hoop lol!

10 opmerkingen:

 1. Wat ontzettend gaaf, dit is hoe vrijgezellen feestjes horen te zijn ;-) het lijkt inderdaad wel een film en super dat je werk dit voor je organiseerde! Ik ben benieuwd naar het 2e vrijgezellenfeestje.. je bent nu op alles voorbereid denk ik.. als je dit hebt overleefd.. overleef je het andere feestje ook. Leuke foto's en geweldig verhaa], ik heb er echt ff van gesmuld ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een verhaal meid! GEWELDIG! En wat een organisatie dat hebben je collega's super gedaan en toont hoe lief jij bent!En geliefd! En een super collega! TOP!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh my god, wat ongelofelijk cool zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. van dat complot op je werk zou ik ook stress gehad hebben :o

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha omg wat een verhaal zeg XD

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Aaaaah, wat ontzettend leuk dat je zo verrast bent door je collega's! <3 Je verhaal is ook zo heerlijk hak op de tak en enthousiast, dat ik niet anders kon dan er hardop om te lachen hahaha!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ohnee, dat complot op je werk! Ik zou het zooo benauwd gekregen hebben:p maar gelukkig eind goed al goed:p

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat LEUUUUK ! Echt tof dat je collega's dat gedaan hebben !

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dit is inderdaad echt hoe het in een film gaat. Wel supertof dat ze zoveel moeite hebben gedaan om je in de zeik te nemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Haha, wat goed bedacht en leuk om te lezen. Ben echt benieuwd naar je wedding dress

  BeantwoordenVerwijderen