vrijdag 16 augustus 2013

16-8


16 augustus is voor mij altijd al een bijzondere dag geweest. Ik heb er nooit eerder over geschreven, maar misschien wordt het tijd omdat dit ook zo'n bijzonder jaar is. Ken je dat, dat je een verjaardag van een heel dierbaar persoon gaat vieren, ook al kan hij die dag (en eigenlijk nooit meer) bij je zijn? Vandaag zou mijn opa jarig zijn geweest. En dat blijven wij elk jaar vieren. Niet uitgebreid, maar alleen al door aan hem een keer extra te denken... en er een klein borreltje op te drinken, want het feesten - daar hield hij wel van. Mijn opa was mijn alles, mijn vader en mijn beste vriend. En ik was zijn klein meisje waar zijn hartje elke keer voor smolt. Mijn wens betekende veel voor hem en hij probeerde om het steeds te vervullen. Nee, grote wensen had ik niet. Elke dag nam hij een krant mee naar huis en ik zat er elke dag op te wachten om er Spice Girls plaatjes uit te knippen. En blij dat ik was. Dit soort gekkigheden, volgens mij vond hij het wel schattig. Ik weet nog precies hoe hij glimlachte naar mij, terwijl hij normaal zo serieus overkwam. Hij had zoveel in zijn leven meegemaakt en dat zag je goed aan zijn gezicht. Maar voor mij kwam zijn glimlach vrij. Ik droomde ervan dat ik naast hem zou staan voordat ik voor mijn aanstaande man op mijn grote dag zou verschijnen. Maar hij is veel te vroeg gestorven. Veel en veel te vroeg. Hij was jong, veel te jong, en ik mis hem enorm. Vooral omdat de grote dag zo snel nadert en ik hem niet meer naast mij zal zien. Ik weet dat een stukje van hem altijd bij mij zal blijven, maar toch... het is anders. Ik mis hem enorm. Zo erg dat je het je moeilijk kunt voorstellen. Hoe erg kun je iemand missen die je nooit meer terug zult zien... Lieve opa, ik heb je naast mij nodig, voor altijd...

bron foto: weheartit.com

11 opmerkingen:

 1. Ahw heel veel sterkte vandaag! <3 En weet maar dat je opa van boven lachend toe kijkt als jij naar het altaar loopt hoor lieverd! Hij zal zo trots zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie woorden! Ik ken het verdriet, twee jaar geleden mijn moeder verloren en drie maanden terug mijn zus. de intense verdriet voel ik nog steeds. Ik wil jou heel veel sterkte op deze dag toewensen, weet dat je opa altijd bij je zal zij ookal zie je hem niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ontzettend mooi geschreven en heel herkenbaar, heel veel sterkte en een lekker borreltje met de gedachte bij je opa.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ohh, kippenvel bij het lezen... Heel veel sterkte! xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel mooi geschreven, lieverd. Het heeft mij zeer geraakt en ontroerd. Ik hou van je. ))

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi geschreven meisje. En ik begrijp je volledig. Ik heb dit eind oktober altijd. Hou je goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Echt heel mooi geschreven, sterkte zeg! maar omdat hij je zo erg ge-inspireert heeft leeft hij wel voort, in jou

  BeantwoordenVerwijderen