vrijdag 30 augustus 2013

Bourjois zomer

Deze zomer staat wel een beetje in het teken van gekleurde mascara´s. De trend die ik ook vroeger nooit begrepen heb, en nu al helemaal niet. Maar hey, misschien kan zo´n fel kleurtje toch best wel leuk zijn! Zo is het altijd met make-up, je moet het een keer zelf uitproberen voordat je er een oordeel over geeft. Zowel budget als luxere merken hebben deze zomer een gekleurde mascara aan hun assortiment toegevoegd. Ik kreeg de vrolijke tubes van Bourjois in mijn handen, dankzij Peggy. En ik mocht gelijk nog een paar andere goodies van Bourjois uitproberen om helemaal zomer-proof te worden. Benieuwd naar de nieuwe spulletjes en mijn mening daarover? Lees dan snel verder.De nieuwe gekleurde mascara's van Bourjois zijn, volgens mij, een stukje kleiner dan de gewone mascara's. Er zit 6ml in wat precies goed is voor dit soort mascara's die je toch niet dagelijks zult gebruiken. De kwaliteit van deze Volume Glamour MAX Holidays mascara's is prima, wat wij van Bourjois ook wel gewend zijn. Het borsteltje is lekker breed, maar het is geen mega borstel zoals in de meeste mascara's van tegenwoordig. Het scheidt best goed je wimpers, maar het geeft vooral lekker veel lengte. En ja, je kunt er ook prima volume mee bouwen. Op de swatches hieronder heb ik snel 1-2 laagjes aangebracht, zodat jullie het idee van de kleur krijgen. Als je deze mascara heel voorzichtig gebruikt en vooral als je er alleen de puntjes of de onderste wimpers mee "inkleurt", dan zal het effect waarschijnlijk ook net iets leuker zijn.Allereerst de fel blauwe kleur waar ik het meest benieuwd naar was. Ik en blauw, jullie weten het wel. Electric Blue heeft niet voor niets deze naam gekregen. Het is een mooie felle blauwe kleur die ook al zo fel op je wimpers is. Hoe prachtig ik hem ook vind, hij staat mij toch niet. Doordat mijn wimpers zo opvallen zie je de kleur van mijn ogen nog nauwelijks. En ik hou juist van oogproducten die de kleur van mijn ogen accentueren en laten knallen. Hier knalt vooral de mascarakleur. En toch vind ik deze kleur erg mooi, misschien wat meer mee gaan experimenteren.De kleur waar ik het minst naar benieuwd was, was toch wel de groene variant Green Lagoon. Maar verrassend genoeg geeft deze kleur het leukste effect bij mij van alle drie de mascara's! Het kan wat grijzig ogen op mijn wimpers, maar toch vind ik hem niet verkeerd! Ik zou hem zelf niet zo snel bij mijn "gewone" look (dus met oogschaduw, eyeliner etc.) dragen, omdat ik van pikzwarte wimpers houd. Maar voor een luie weekend-dag zou dit zomaar een oplossing kunnen zijn. Het ziet er best natuurlijk uit en toch ook weer een beetje apart. Als een soort bijna zwarte kleur maar dan net even anders.De laatste kleur is Purple Mania. Een mooie medium paarse kleur, waarvan ik eigenlijk had gewild dat het net iets dieper zou zijn. Een leuke kleur die verder niets bijzonders voor mijn ogen doet. Misschien toch wel leuk op de onderste wimpers voor bij een paarse look? Nou ja, de conclusie kan wel worden getrokken. Gekleurde mascara's zijn toch niet helemaal mijn ding. Ik ga zeker nog verder experimenteren, maar ben bang dat het hem niet echt gaat worden. Ach ja, iedereen zijn smaak!Er is meer voor je ogen! Bourjois heeft ook aan de langhoudende potloodjes gedacht. En ja, ook die zijn er in vrolijke kleuren die zowel voor een rustige dagelijkse look als voor een pop of color geschikt zijn. Khôl & Contour 16H beloven intensieve kleur in 1 beweging en de houdbaarheid van (duh..) 16 uur lang. Ook hier zit weer een groenige kleur bij, maar ik ben blij dat dit zo'n mosgroene kleur is omdat ik dat wel weer kan dragen (fel groen is niet aan mij besteed). Deze groene potlood draagt de naam Kaki Insolent en heeft een zachte gouden shimmer erin. De medium bruine kleur heet Bronze Pétillant en heeft een zachte bronze gloed. De fellere kleur is een medium blauwe variant met de naam Bleu Espiègle en doet mij denken aan de blauwe zwembaden.De potloodjes zijn vrij hard, waardoor ik ze niet per se geschikt vind voor op de waterlijn. Natuurlijk kan dit wel, vooral als je een langdurig effect wilt. Maar als je ogen heel gevoelig zijn en je wilt per se een zachtere potlood op de waterlijn dan zul je deze echt te hard vinden. Mijn bovenste wimperrand kan wat dat betreft veel meer hebben. Daar heb ik een van de potloden op gedragen en de kleur hield inderdaad best wel lang! Wel een paar afdrukken op de bovenste ooglid gehad, maar zonder primer (!!!) met mijn vette oogleden was het ook niet zo gek. De kleur bleef wel zo goed als de hele dag netjes op zijn plek zitten. Applaus voor Bourjois!De nieuwe 3D gloss viel mij eerst vooral op door zijn verpakking. Het is een beetje hoekig en dat ben ik van Bourjois helemaal niet gewend (or is this me?). De nieuwe glosjes beloven niet alleen extra volume te geven, maar ook om lekker je lippen te hydrateren gedurende 8 uur. Ze zijn verkrijgbaar in een aantal sappige kleuren. De kleur die ik heb draagt de naam Rose Dynamic en is een prachtige zachte koraal-achtige roze kleur.En ja hoor, de kleur op de lippen maakt mij net zo blij als in de tube. Hij is prachtig! Het glosje ruikt ook nog eens naar iets bloemigs/zoetigs en dat is alleen maar extra leuk. Qua hydratatie weet ik het niet, ik kan mij niet voorstellen dat het heel diep hydrateert. Maar het zit wel prettig op mijn lippen, waardoor ik dit echt een fijne gloss vind. De kleur blijft redelijk goed zitten, vooral als je niets eet of drinkt. Na een drankje moet je toch wel echt bijwerken. Het kwastje dat erin zit is super simpel en handig: het is een beetje hard en breng daarom preciezer aan.Tot slot nog de creamblushes! Volgens mij hebben maar weinig budgermerken crèmeblushes in het assortiment. Bourjois heeft wat dat betreft een goede zet gemaakt. De blushes zijn verkrijgbaar in verschillende zachte kleuren. Allemaal even mooi en volgens mij kun je het met deze blushes heel moeilijk verpesten. De kleuren die ik heb zijn #01 Nude Velvet en #02 Healthy Glow. Bourjois belooft dat dit cream to powder blushes zijn en daarmee zouden ze dus ook prima moeten blijven zitten.De blushes hebben een heerlijke romige textuur. Je gaat er met je vinger als door een stuk boter doorheen. Het glijdt super makkelijk en de pigmentatie is erg goed. Beide kleuren zijn prima om te blenden waardoor je je look echt nauwelijks kunt verpesten. Voor wat meer kleur kun je de blushes prima opbouwen. Ze blijven goed zitten, maar niet extreem goed. Een volle werkdag kunnen ze wel aan. Voor de zekerheid kun je er ook nog een poederblush overheen aanbrengen zodat je de creamblush nog meer long lasting maakt. Kortom, Bourjois maakt ons weer blij met een aantal nieuwe producten. Toch wel fijn als een budgetmerk oog heeft voor zulke fijne trends. Ik heb trouwens bewust geen volledige look met alle producten gemaakt omdat het dan een grote circus zou worden, maar zo krijgen jullie ook een beetje het idee. ;)

10 opmerkingen:

 1. Ziet er allemaal goed uit! Vooral naar de blush en de gloss ben ik alvast erg benieuwd geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. de cream blushes zijn super :) de donkerblauwe mascara vind ik ook mooi

  BeantwoordenVerwijderen
 3. love die eerste en laatste mascara :D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind de paarse mascara ook best mooi, lijkt me super in een totale look met kopertinten!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik zag ze net al bij Peggy. Ik vind het toffe producten, behalve de gekleurde mascara, daar kan ik echt niet aan wennen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw alle producten zijn echt geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind de blauwe en de paarse mascara wel mooi :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. De Cream Blushes zijn echt superfijn!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik vind de blauwe mascara echt heel mooi, gebruik die ook graag!

  BeantwoordenVerwijderen