dinsdag 20 augustus 2013

Granaatappel

Blijkbaar heb ik een kleine granaatappel-verslaving bij mezelf ontdekt. Ik kwam erachter dat ik drie producten had die ernaar ruiken en dat is toch wel heel erg toevallig, vooral als je het niet eens bewust hebt gekozen. Nou ja, ik vond het gewoon lekker ruiken. Bijkbaar is granaatappel mijn zomergeur geworden...Het aparte is wel dat 2 van de 3 producten deo's zijn. Granaatappel ruikt heel fris. Het is een zomerse vrucht die je blij maakt. En toch ruikt het in elk product net even anders. Vaak doordat er ook andere geuren aan toegevoegd worden natuurlijk. Benieuwd naar het verschil en de werking van alle drie de producten? Lees snel verder.Ik begin bij Dove Maximum Protection deo, die jullie ook al tussen mijn favorieten hebben kunnen zien. Het is een crèmedeo die je naar boven draait zodat het in de gaatjes vrijkomt. Je hebt maar een heel klein beetje nodig, er moet geen witte waas ontstaan. Op de verpakking wordt er geadviseerd om deze deo 's avonds te gebruiken voordat je gaat slapen. 's Ochtends kun je dan gewoon gaan douchen, je hoeft geen extra deo te gebruiken en je bent toch zo de hele dag beschermd. Om eerlijk te zijn geloof ik het niet zo. Ik heb het zelf geprobeerd, maar dan nog wel met een extra deo daarnaast (het blijft een raar idee om 's ochtends helemaal geen deo te gebruiken), en het effect was niet veel beter dan hoe ik hem normaal gebruik. En dat is gewoon 's ochtends, dus als elke andere deo. Deze Dove deo droogt gelukkig best snel (vooral als je echt een dun laagje gebruikt). Hij is heel effectief. Het gevoel van frisheid houd ik zo goed als de hele dag en dat is bij mij uitzonderlijk. Het zorgt lang voor droge oksels, maar ook nare geurtjes heb ik er niet mee gemerkt. Het enige wat mij opviel is dat ik deze deo niet dagelijks moet gebruiken. Toen ik het een tijdje gebruikte, merkte ik dat het effect steeds iets minder werd. Zou mijn huid eraan wennen? Maar toen ik het laatst weer probeerde na een week of 2 niet te hebben gebruikt, werkte het weer zoals vanouds! Kortom, een blijvende favoriet. En de geur... ja, je ruikt absoluut de granaatappels (met een kleine toevoeging van citroen verbena). Het is heerlijk fris en het valt nauwelijks op; en na een tijdje ruik je helemaal niks meer. Prima voor een basis-deo.De reinigingsdoekjes van Essence bevatten ook wat granaatappel. Nou ja, daar ruiken ze in ieder geval naar. Ik heb ze gekocht omdat er geen alcohol in zat en dus leken zij mij mild genoeg om ze te gebruiken (en dat voor een budget-merk). En ja hoor, ze bleken inderdaad wel fijn te zijn. De doekjes zijn heel stevig, soms zelfs iets te stevig. Ze reinigen prima mijn huid, alhoewel ze voor mijn ogen nog iets milder hadden mogen zijn. Ze drogen mijn huid in ieder geval niet uit en daar ben ik al blij om. De andere granaatappel-deo heb ik uit Parijs meegenomen. Het is van het merk Ushuaïa, waar volgens mij nog niemand van gehoord heeft. Een ding zeker: van alle drie de producten ruikt deze het lekkerst naar granaatappel. Het is een heerlijke spuit-deo die een fris/zoete geur heeft. De geur is best opvallend en ik hou ervan om hem vooral te dragen als ik geen parfum gebruik. Qua werking vind ik hem ook erg fijn, alhoewel ik hem nooit voor de hele werkdag heb gedragen (dat soort uitdagingen zijn alleen voor de echte anti-perspiranten bestemd). Maar qua geur scoort deze absoluut het hoogst; heerlijk product.

6 opmerkingen:

 1. Ik heb granaatappel douchegel van Ushuaïa, gewoon gekocht in een kruidvat bij onze zuiderburen :D Ik moet wel zeggen dat ik het merk zelf ook in Frankrijk (jaren geleden) ontdekt heb :')

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Grappig dat je dat ineens kan hebben he, dat je steeds -onbewust- dezelfde geur uitkiest! Die deo van Dove lijkt me prettig, hoewel ik eigenlijk alleen sprays gebruik. Misschien toch weer eens proberen! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hmmm effe denken, heb ik iets met granaatappel? Ik denk het eigenlijk niet. Eens proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben wel benieuwd naar de Dove deo!

  BeantwoordenVerwijderen