zaterdag 17 augustus 2013

Hyaluron voor hydratatie

Hyaluronzuur is een term dat je waarschijnlijk al eerder gehoord hebt. Zoveel mensen klinken er zo positief over dat je bijna gek zou zijn om het niet een keer uit te proberen. Op een of andere manier klinkt "hyaluronzuur" als iets wat je moeder of oma zouden moeten gebruiken. En toch kun je je vergissen. Hyaluronzuur is een lichaamseigen stofje dat voor wateropslag zorgt. Wist je dat het stofje hyuloran zo'n 6 liter water per gram kan vasthouden? Vaak wordt dit ook wel voor oudere huid aangeraden, omdat het een drogere huid is. Door een shotje hyuloran wordt de huid gevoed en krijgt het ook veel stevigheid en opvulling. Pure hydratatie dus. Welke huid heeft er nou geen behoefte aan?Het merk Swisscode heeft een serum dat ook Hyaluron heet. Je moet er wel even in investeren (€ 65 voor 15ml), maar dit soort producten zijn helaas nooit goedkoop (aan de andere kant: hoe puurder het stofje des te hoger de prijs). Dit serum belooft je huid te hydrateren en het een jongere, frissere uitstraling te geven. Nou hoeft die jongere uitstraling voor mij niet echt, maar extra hydratatie en een soort mini-botox effect kan eigenlijk geen kwaad. Ik ben dit serum regelmatig 's avonds gaan gebruiken. Vooral toen mijn huid droger werd door de warme, felle zon. Maar ook nu, iets minder regelmatig omdat mijn huid minder behoeftig is, maar nog steeds is dit een item dat ik vaker uit het kastje pak.Het serum voelt als een soort vettere gel aan. Daarom heb ik ook maar 2 druppeltjes per keer nodig voor mijn gemengde huid. Het verdeelt zich prima en trekt snel in. Het zal iets plakkerig aanvoelen als de hoeveelheid serum eigenlijk iets te veel bleek te zijn. Mijn huid voelt gelijk gevoed aan en ziet er qua structuur ook een beetje egaler uit. Daarna breng ik altijd mijn crème aan, omdat de hydratatie van het serum voor mij niet genoeg is. Zo kan ik gaan slapen, terwijl mijn huid zich gaat herstellen en genieten van de lekkere hydratatie. En ik moet zeggen, het werkt. Zodra ik voel dat mijn huid net iets extra's nodig heeft (bijvoorbeeld na het zonnen), dan gebruik ik dit serum als een hulpmiddeltje. Dat mini-botox effect heb ik niet echt gemerkt, behalve dat ik wel zie dat mijn huid er echt iets beter uit ziet met dit serum. Nou ja, een diepe hydratatie maakt mij al blij. En later zal mijn huid mij nog meer bedanken.

7 opmerkingen:

 1. Ik moet gauw ook maar eens aan hyaluronzuur :-) !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik ben 'm op het moment zelf ook aan het testen maar heb het idee dat mijn huid er nog net wat te jong voor is ^^'

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Warom zegt toch iedereen dat een oudere huid een drogere huid is....schiet op naar de 50 en kan er nog een leuk klein land van brandstof mee voorzien met de hoeveelheid olie/vet in mijn huid hahahaha en ik zal toch niet de enige vrouw van die leeftijd met dat probleem zijn. Heb wel een serum van de Aldi gekocht met dit zuur, gelukkig was het niet echt voor een droge huid in cremevorm want dat kan ik niet verdragen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh, hier ben ik wel benieuwd naar.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben gek op producten met Hyaluronzuur, tenminste, als er een redelijke hoeveelheid in een product van aanwezig is! Heel benieuwd wat het doet!

  BeantwoordenVerwijderen