maandag 5 augustus 2013

Mijn favoriete gezichtscrème van L'occitane

De Hydratation Cream van L'occitane (oftewel, de grote letters op de verpakking: A L'Huile Essentielle Et Eau D'Angelique Bio) bevat biologisch Angelica water en essentiële oliën. Deze crème hebben jullie al in de favorieten van afgelopen maand kunnen zien en nog steeds is dit onveranderd gebleven - ik ben helemaal gek op deze crème. Deze crème belooft je huid voller, egaler en stralender te maken. En ook al wordt hij voor de normale tot droge huid geadviseerd, mijn vette/gemengde huid geniet er enorm van.Angelica als ingrediënt was heel nieuw voor mij. De extracten van Angelica zorgen voor de hydratatie en de revitalisatie van je huid. Mijn huid kan in de zomer net iets meer diepere verzorging gebruiken, alhoewel dit soort crèmes mijn huid dan ook gelijk vetter kunnen maken. Deze niet. Vanaf het eerste moment merkte ik hoe fijn hij was. Een paar keer een monstertjes te hebben gebruikt en ik was overtuigd: voor zo'n fijn product was ik bereid om € 33 uit te geven om mijn huidje blijer te maken. Het enige waar ik benieuwd naar was of ik aan de groene kruidige geur van de crème kon wennen. Maar als je een product dagelijks gebruikt en als je merkt hoe fijn die voor je huid is, dan wen je ook heel snel aan de geur. De Hydratation Cream is heel zacht en toch goed hydrateren voor mijn huid. Als mijn huid een beetje droog wordt omdat het niet genoeg hydratatie krijgt (bijv. door de warme zon buiten), dan zorgt deze crème dat dit gevoel binnen no time verdwijnt. Mijn huid wordt zachter, rustiger en ziet er een stuk beter uit. Als mijn huid onrustig is, er onzuiverheden op ontstaan of als het er geïrriteerd uitziet, dan is deze crème alles wat ik nodig heb om het weer te laten ontspannen. Ik gebruik deze crème dan ook 's ochtend én 's avonds. Ik heb eigenlijk geen ander alternatief nodig. Nou ja, deze crème bevat geen spf, dus een extra laagje zonbeschermend product is het enige wat je aanvullend kunt aanbrengen. Ik merkte hoe snel mijn huid gewend was aan deze crème en hoe snel je het effect ervan ging zien. De monstertjes heb ik ook tijdens de koudere maanden gebruikt en ook dit was een groot succes. Deze crème voldoet dus aan alle behoeften die mijn huid heeft/krijgt. Eigenlijk een vrij simpel product, maar wel eentje die echt heel effectief bleek te zijn. Tussen de ingrediënten staan de verzorgende bestanddelen en oliën hoog op de lijst, en ook het ontbreken van verstoppende ingrediënten is een fijne bijkomstigheid.Ik ben zo blij met deze crème dat ik ook een BB cream uit deze lijn wilde uitproberen. Gelukkig heb ik het destijds niet gekocht, maar heb ik wel een monstertje kunnen testen. De BB cream voelde echt heel erg fijn aan, ook de niet al te sterke dekking gaf een gezond, mooi effect waardoor ik meteen voor een fullsize naar de winkel wilde rennen. Totdat ik een paar keer de hele dag met de BB cream rond heb gelopen. Deze bleek toch niet goed gaan met mijn type huid. Binnen een paar uur verscheen de glans op mijn T-zone en aan het eind van de dag smelte de BB cream bijna van mijn huid af. Ach ja, ik kan niet alles hebben. Waarschijnlijk zal de BB cream veel meer geschikt zijn voor een normale tot droge huid. De Hydratation Cream past wat dat betreft perfect bij mijn huid, omdat hij niet vet eruit ziet (zodra hij ingetrokken is) en omdat mijn make-up er prima door blijft zitten (met primer er overheen, omdat ik er niet zonder kan). € 33 is zeker een overweging waard, vooral als je op zoek bent naar zo'n effectief verzorgingsproduct.

9 opmerkingen:

 1. Klinkt goed deze creme. Wat jammer dat de bb creme tegen viel. Ik vind dit een fijn merk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klinkt goed! Fijn dat deze zo goed werkt voor jou. Ik haal ook altijd eerst een sample voordat ik aan een nieuw gezichtsverzorgingsproduct begin.
  Ik ben wel benieuwd naar de ingrediënten van de crème. Ik keek net al even bij L'occitane maar daar staat alleen een heel algemeen overzicht en geen INCI vermeldingen die je wel op de potjes zelf moet zien.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt ja! Dit stond op het doosje en niet op het potje. Het doosje heb ik helaas niet meer :(

   Verwijderen
 3. mijn mama is zeer tevreden over deze crème :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben niet bekend met de skincare producten van L'Occitane maar deze klinkt wel erg fijn !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lijkt me een erg fijne creme om eens een keer te proberen...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb deze ook nog staan om te testen. Ben nu wel heel benieuwd :-)

  BeantwoordenVerwijderen