dinsdag 6 augustus 2013

Real Techniques The Core Collection

Een tijdje geleden vroeg ik aan jullie of er behoefte was naar de review van Real Techniques kwasten, omdat er al toch zoveel bloggers over geschreven hebben. Verrassend genoeg kreeg ik er een aantal positieve reacties op. Vandaag wil met ik jullie mijn mening over The Core Collection even delen. Zijn deze kwasten inderdaad zo fijn of is dit het gevolg van een hype?Inmiddels hebben heel veel beautyliefhebbers kennis kunnen maken met de Real Techniques kwasten. Deze kwasten zijn ook niet moeilijk verkrijgbaar, veel Nederlandse webshops hebben dit merk in hun assortiment opgenomen. Mijn kwasten komen uit Engeland. Een collegaatje van mijn heeft deze een tijdje geleden voor mij uit Londen meegenomen. Qua prijs scheelt het niet zo veel, alhoewel het schijnt dat het in UK toch net iets goedkoper is. Een aantal Real Techniques kwasten worden los van elkaar verkocht, maar er zijn ook een aantal setjes beschikbaar. Ik heb voor The Core Collecton gekozen omdat ik dan meteen een aantal kwasten wilde uitproberen. En omdat ik altijd benieuwd ben naar de goede kwasten voor het gezicht. Ik kan jullie gelijk al verklappen dat ik nu de rest van de Real Techiques kwasten wil bemachtigen...De kwasten komen samen met een etui waarin je de kwasten kunt bewaren. Of je kunt deze gebruiken om je kwasten mee te nemen.. bijvoorbeeld op vakantie, zodat de kwasten er niet vervormd uitzien nadat je ze uit de koffer hebt gehaald. De review van de kwasten volgt in de volgorde zoals hierboven op de foto is afgebeeld: van links naar rechts. Allereerst de Buffing Brush. Dit leek mij gelijk een hele geschikte foundation brush. Het is een hele zachte maar stevige kwast. Alleen eerst vond ik dat sommige haartjes net iets meer prikten dan ik wilde. Na een paar keer gebruiken verdween dit gevoel en nu gebruik ik deze kwast dagelijks met veel plezier. Ik gebruik hem voor vloeibare foundation, alhoewel het ook prima geschikt zou zijn ook voor andere soorten. Omdat dit een buffing kwast is moet je er ook mee kunnen buffen (oftewel, de foundations "inkloppen" in je huid). Ik verdeel mijn foundation door met deze kwast rondjes te draaien en er een beetje mee drukken, zodat de foundation goed verdeeld wordt en zodat het lijkt alsof het met je huid samensmelt. Neem je tijd voor het aanbrengen met deze kwast, zodat je foundation er heel flawless uitziet. Het formaat van de buffing brush is niet al te groot, waardoor je wel bij smallere plekjes kunt, maar daardoor ben je dus net iets langer bezig om de boel goed te verdelen. Je werkt wel preciezer en daarom vind ik dit echt een hele fijne kwast om te gebruiken. De tweede kwast is de kleinste van de vier. Detailer Brush vind ik erg fijn om bijvoorbeeld de concealer op de onzuiverheden mee aan te brengen. Het kwastje is heel smal en werkt daarom heel precies. Voor een extra egaal effect kun je de concealer daarna met je vinger nog meer vervagen, maar in principe zorgt dit kwastje al voor een onzichtbaar effect. Ik gebruik hem niet dagelijks, omdat het met de vinger wat sneller werkt. Maar voor speciale gelegenheden (zoals mijn grote dag straks of als ik een enorme last van de onzuiverheden heb) is dit echt een heel fijn hulpmiddeltje. De derde kwast is een soort kleinere versie van een platte, puntige foundation kwast. Pointed Foundation Brush vind ik veel te klein voor de foundation, maar het is de perfecte kwast om de concealer onder je ogen aan te brengen. Het zorgt voor goede dekking en verdeelt de concealer heel snel. De Pointed Foundation Brush en de Detailer Brush zijn wel iets harder dan de andere twee kwasten, maar dat moet ook wel als je ze voor concealer gaat gebruiken. Ook de Pointed Foundation Brush gebruik ik niet dagelijks, omdat ik doordeweeks mijn concealer liever met mijn vingers aanbreng. Maar nogmaals, als ik een betere kwaliteit wil dan het blenden met mijn vingers, dan grijp ik meteen naar deze kwast. En tot slot nog de Contour Brush. Het is een vollere/bollere kwast die er een beetje puntig uitziet. Ik gebruik hem niet zo zeer voor de bronzer (hier heb ik liever een grotere kwast voor), maar wel voor de highlighter. Deze wordt heel mooi verdeeld zonder dat het er streperig uitziet. Deze kwast staat absoluut op nummer twee, na mijn buffing brush. De kwasten van Samantha Chapman van de PixiWoo's zijn te vinden in haar webshop, maar ook online bij een aantal Nederlandse webshop (check Google). De prijzen zijn verschillend: in RT webshop kosten ze maar $18 (wordt alleen verzonden naar Amerika), terwijl dit in de UK winkels en NL'se webshops net iets duurder is. Maar wat mij betreft zijn deze kwasten het waard, ik ben er echt heel tevreden over.

10 opmerkingen:

 1. Ik heb het setje voor de ogen en sommigen gebruik ik er ook van, alleen niet voor de ogen maar als concealer brushes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het jammer dat hun kwasten niet allemaal apart te koop zijn. Ik heb de Expert Face Brush en die vind ik geweldig, maar ik heb niet meteen de noodzaak om een hele set aan te kopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. als ik in londen ben ga ik ze eens bekijken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb ook een aantal kwasten van Real Techniques en gebruik ze ook erg graag! Ik ga mijn collectie ook wat uitbreiden denk ik :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind het super fijne kwasten!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Overal lees ik er geweldige dingen over en ik ben dus al een hele tijd erg benieuwd om ze zelf eens te proberen :-) Bedankt voor de review!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zou ook nog graag een RT foundation kwast willen ! Echt wel waar voor zn geld deze kwasten.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ben fan van de Expert Face Brush, de poederkwast en de setting brush! Oh, en ook de blush kwast is finn :-)

  BeantwoordenVerwijderen