donderdag 1 augustus 2013

Wedding update #5: nog 1 maand te gaan!

Het is inmiddels augustus! Eind deze maand is het eindelijk zover: wij gaan trouwen! Ik blijf herhalen hoe snel het gaat, maar nu is het dus echt zo: de tijd vliegt in een turbo-tempo voorbij. Eerst telden wij nog in maanden af, toen werden het opeens weken en deze maand wordt het aftellen in dagen. Ohemgee! Wij hebben er enorm veel zin in, hoewel ik af en toe een beetje zenuwachtig word. Niet 'vervelend' zenuwachtig. Ik had überhaupt niet verwacht dat ik zou stressen... maar 31 augustus is wel de dag waar je met z'n tweeën (plus alle familieleden en vrienden) al meer dan een jaar naar toe leeft. Verwachtingsvol en hoopvol. Maar alle voorbereiding kosten natuurlijk ook heel wat energie en geregel...


alle afbeeldingen uit dit artikel zijn afkomstig van weheartit.com

Allereerst, ik heb de jurk! In mijn vorige update in april zag dit onderdeel er nog somber uit. Een paar dagen daarna begon het te kriebelen nadat ik heb gelezen dat je de jurk ook echt een halfjaar van te voren moet zoeken in verband met vermaaktijd en dergelijke. Nu uit ervaring kan ik zeggen dat het echt niet zo lang van te voren hoeft, vooral als de jurk zelf bij de bruidszaak op voorraad is en het alleen hoeft te worden vermaakt (dit duurt maar een dag of twee, maar houd ook rekening met verschillende passessies). Maar goed, het zoeken naar een jurk... Waar begin je? Google bleek geen antwoord te bieden. Ik kwam op allerlei websites die een beetje van die standaardjurken hadden. Ik werd langzaam maar zeker gefrustreerd. Afgelopen jaar heb ik maar één bruidsmagazine gekocht, namelijk Bruid & Bruidegom. Behalve veel inspiratie bevatte het ook een overzichtje van adverteerders. Even kijken onder de bruidszaken met bruidsjurken en daarna deze bedrijfjes even Googlen... En ja hoor, ik heb gelijk een mailtje gestuurd naar een drietal zaken. Mijn vraag ging vooral over de prijzen, omdat ik niet van plan was om duizenden euro's aan een jurk uit te geven. En daar zit je met bruidsjurken al snel aan... Door een bekende zaak uit Utrecht werd ik meteen teruggebeld (op zondagochtend! Hart voor de zaak!). Ze hadden ook jurken binnen mijn budget, dus een pas-afspraak was meteen gemaakt. Van de andere twee kreeg ik ook gelijk een antwoord. De reactie van de bruidszaak in Amersfoort sprak mij niet echt aan. Het was een beetje onpersoonlijk en ik had er geen goed gevoel bij. Het mailtje van de zaak in Haarlem was precies het tegenovergestelde. Heel vlot, geïnteresseerd en zeer uitgebreid. Zij raadde mij aan om op kort termijn langs te komen en ook die afspraak was gelijk gemaakt. En het zegt denk ik genoeg als ik zeg dat ik de afspraak in Utrecht daarna heb afgezegd... ;)


De website van de bruidszaak in Haarlem zag er super leuk uit. Zij hadden jurken die ik nog nooit eerder heb gezien. Standaardjurken, maar ook bijzondere jurken die mij juist het meest aanspreken. Van tevoren had ik dan ook een selectie van een stuk of 7 jurken gemaakt om te laten zien wat ik nou mooi vind. De eerste keer jurken passen ging ik met een klein groepje: mijn moeder, schoonmoeder en een goede vriendin die goed mijn smaak kent (juist omdat de rest meer een eigen smaak heeft). Mijn schoonzusje kon helaas niet bij de eerste keer aanwezig zijn, maar de passessies daarna heeft zij wel meegemaakt. De eerste keer passen was superleuk. Ik heb, volgens mij, meer dan 10 jurken moeten passen. Ik heb alles gehad: kant, kort, mega taart-achtige jurk... van alles! Tja, als je er toch mee bezig bent, dan moet je ook alles uitproberen. ;) Al van tevoren zag ik een jurk hangen die ook al in mijn top 7 stond... wauw, wat was hij mooi! En toen ik hem ging passen... "Ja, dit is zeker een hele grote favoriet." - zei ik toen ik de paskamer uit kwam. Daarna heb ik nog een mooie jurk gepast met fijne glittertjes. Die stond ook prachtig en ik werd er werkelijk verliefd op. Ik wist eigenlijk zeker dat dit hem ging worden! Tijdens de tweede ronde werden de kanshebbers nog een keer gepast. En hoe gek het ook klinkt, maar die glitter-jurk leek opeens niet meer zo spectaculair. Saai zelfs. Nee, dit werd hem toch maar niet. Dan maar nog eens mijn top-7 jurk en ja... overduidelijk. Wij hebben een winnaar! En daar hoort een glaasje champagne bij. Een feitje: dit was niet de jurk die mijn moeder mooi vond. Sterker nog, zij was er best tegen... Maar hey, het is mijn dag, het is mijn smaak, het is mijn droomjurk! Nu een paar maanden verder heb ik al een aantal passessies achter de rug. Aanstaande zaterdag heb ik er weer een en als het goed is, is het dan al volledig op maat gemaakt. Misschien dat er nog kleine aanpassingen nodig zullen zijn, maar dat zien wij dan wel. Qua vorm is het geen makkelijke jurk, dus vandaar. Ik moet zeggen, het is ook geen standaard bruidsjurk. Ik denk dat sommigen zo'n jurk niet van mij verwachten... Ik ben zo benieuwd naar alle reacties! Een ding kan ik alvast verklappen, het is een jurk zonder sleep. Dat wilde ik niet. Ik wilde een jurk die ik de hele dag kan dragen dus twee voorwaarden waren dat het niet te zwaar en zonder sleep zou zijn. Hij is zo gaaf! Helemaal sprookjesachtig en nee, het is geen taart. :)


Wat moest er nog meer qua kleding worden geregeld? Een torselet (een soort korset maar dan veel flexibeler), kousen met band (je been moet sowieso "gekleed" zijn), sieraden en een sluier (deze twee had ik -onverwachts- bij dezelfde bruidszaak gevonden). Schoenen gingen eigenlijk ook vrij makkelijk. Ik moet een lage hak hebben, omdat ik niet boven mijn vriend mag uitstijgen met een hak van 10cm en omdat ik er de hele dag op moet lopen omdat de lengte van de jurk daarop aangepast wordt (ik kan dus niet eerst hoge hakken dragen en dan ballerina's omdat ik dan met mijn jurk moet slepen). Gelukkig vond ik al vrij snel een mooie paar bij een speciale schoenenwinkel in Rotterdam. Ze staan superleuk en sexy ondanks de lage hak. En ze passen prima bij de jurk. Niemand heeft trouwens verder gezien hoe mijn jurk eruit ziet met uitzondering van het groepje dat steeds mee gaat passen (plus mijn kapster om alvast ideeën op te doen voor mijn kapsel die dag). Hoe de pak van mijn vriend eruit gaat zien weet ik al wel... omdat ik mee was gaan passen. Hoe stom het ook klinkt, maar ik ben wat dat betreft best een controlfreak met een duidelijke eigen mening. Als ik niet mee was gegaan dan zou hij (met zijn ouders) voor een donker pak hebben gekozen en dat vind ik niet bij een bruiloft en bij mijn jurk passen. Maar gelukkig vonden wij een lichter pak met z'n allen even mooi en is dit dus zijn keuze geworden. Laatst werd het pak nog een beetje vermaakt, zodat het helemaal op maat is. Ook de schoenen en de riem liggen al klaar. Hij zal er super uitzien op onze grote dag, ik ben nu al enorm trots op hem!


Verder zijn er een paar dingen veranderd sinds de laatste update. Allereerst, de taart! Omdat onze themakleur eerst licht-roze was, was onze taart nog steeds in deze kleur. Ik wilde eerst een soort roze ombre-versiering daarop hebben... mooi, maar past totaal niet bij de huidige kleurenthema - champagne. Na even te hebben gegoogled heb ik een supermooie taart gevonden die een beetje apart maar wel erg gaaf was. Ik heb dat plaatje doorgestuurd naar onze taartenmaker en zij vertelden mij dat het mogelijk was om die taart na te maken! Natuurlijk wel een beetje anders, maar hij zal er enorm veel op lijken! Ook de vulling van de taart hebben wij een beetje aangepast. Hij wordt zo gaaf en lekker! Ook de gastenlijst is in de loop van de tijd iets veranderd. Qua aantallen en qua verdeling gedurende de dag. Wij hebben twee groepjes gasten: de eerste groep (familie en naaste vrienden) zijn vanaf de ceremonie aanwezig. Na het diner, bij het feestavond wordt de groep groter met alle andere vrienden, collega's etc. Tot aan afgelopen maand hebben er meer verschuivingen op de gastenlijst plaats gevonden doordat sommige stelletjes bijvoorbeeld uit elkaar gingen. Maar ook omdat een van mijn getuigen en zijn familie uiteindelijk niet zullen komen. Ik zal jullie alle drama besparen, maar het is uiteindelijk geen leuk verhaal geworden. Ik ben er ook eerlijk gezegd een beetje klaar mee. Ik heb nu naast mijn moeder ook mijn oma gevraagd om mijn getuige te zijn. Misschien een beetje raar om twee familieleden als getuigen te hebben, maar beide betekenen enorm veel voor mij, dus ik ben wel heel blij met mijn keuze.


Ook de ringen zijn inmiddels klaar. Wij wilden eerst naar Antwerpen gaan om daar de ringen uit te zoeken. Na even te hebben gegoogled bleek dat dit geen goed idee is, omdat er ook vaak nep-goud en nep-diamanten verkocht worden. Je moet dus net weten naar welke juwelier je gaat... Uiteindelijk hebben wij ook naar andere opties gekeken. De ring laten ontwerpen door een goudsmid bleek toch wel de beste optie te zijn. Prijs-technisch lag dit trouwens ook niet veel hoger dan ons budget. Qua ontwerp waren wij er al snel over uit. Mijn ring moest wel bij mijn verlovingsring passen, omdat ik deze ook na onze huwelijk wil dragen. De keuze was vrij snel gemaakt. Een paar weken later mochten wij de ringen even passen, voordat zij helemaal afgewerkt gingen worden. Ik heb best moeilijke vingers wat ringen betreft. Ik noem het zelf worsten-vingers. :P En toch hebben wij samen met de goudsmid een oplossing bedacht zodat mijn ring mooier zou aansluiten. Een paar weken daarna mochten wij de ringen komen ophalen. Zij waren gepolijst en in mijn ring zaten mooie kleine diamantjes. De ringen zijn prachtig! Ook weer geen standaard trouwringen, maar wel erg stijlvol en mooi. Wij hebben er een leuk doosje bijgekregen en wat mij betreft blijven ze erin zitten tot aan het moment wanneer wij ze gaan uitwisselen. Ringen op een kussentje is niet zo mijn ding; dat moment is toch zo voorbij.


Wat moet er nog gebeuren? De bloemen. Dit vind ik echt een hele lastige. Ik heb geen gevoel voor bloemen. Natuurlijk weet ik wat ik mooi en niet mooi vind, maar om nou bloemen zelf te kiezen? Nee. Medio augustus gaan wij met onze bloemist naar de trouwlocatie zodat hij kan vertellen wat wij precies allemaal kunnen doen. Hij gaf ook al aan dat hij iets meer tijd neemt om met mij de bruidsboeket te ontwerpen, dit wordt namelijk ook nog wel een uitdaging. Bij bloemen draait het allemaal om het budget. Er zijn volop mogelijkheden zolang je er wat voor over hebt. Wij hadden ons budget gelijk al verhoogd na het gesprek met de bloemist. En ik moet zeggen, nooit gedacht dat ik bereid zou zijn om zo'n belachelijk hoog bedrag aan bloemen uit te geven... Maar het is voor een goed doel. Bedankjes moet ik ook nog steeds uitzoeken. Ik heb al contact gehad met een webshop hierover en toen had ik er op een gegeven moment geen goed gevoel meer bij. Alles draait bij mij om het gevoel, dus toen ging ik verder kijken. Toen wij laatst nog puntjes op de i met de weddingplanner van onze trouwlocatie gingen zetten, bleek dat wij toch nog een paar dingen moesten regelen zoals de naamkaartjes voor op de tafels, een doos voor cadeautjes in de vorm van envelopjes en een gastenboek. Om eerlijk te zijn heb ik hier even geen ideeën meer over, dus hier ga ik de hulp van onze ceremoniemeester (a.k.a. mijn schoonzusje) voor inschakelen.


Nog iets leuks: wij gaan op dansles! Binnenkort wordt een afspraak voor twee lessen ingepland. De muziek voor de grote dans is nu wel gekozen. Mijn vriend wilde dit nummer eerst niet, maar dat is bij hem meestal zo: eerst nee roepen en dan toch wel toegeven dat dit een leuk idee was. :P En om de trend door te zetten: het is geen standaard eerste-dans-nummer. Bij een bruiloft krijg je trouwens soms advies uit de meest onverwachtse hoeken. Zo hebben wij deze dansschool gekozen op aanraden van mijn kapster, omdat zij zelf danst en dit volgens haar de beste school is in de buurt. Dan nog een paar kleine regel-dingetjes, maar het is dus grotendeels al klaar! Ergens in juni kwamen wij er trouwens achter dat wij het budget helemaal hebben gehaald (vooral dankzij de bijdrage van onze ouders voor de kleding). Alleen er zijn altijd dingen die op het laatste moment veranderen of erbij komen waardoor je toch nog meer moet doorsparen. Zoals een hoger budget voor de bloemen of bedenken dat je meer drank van te voren wilt kopen (zelf kopen bleek voordeliger te zijn, omdat het anders onbetaalbaar wordt; en nu moeten wij alleen nog kurkgeld per fles betalen). Ook hebben wij besloten om de videograaf te nemen. Alleen dit ging ver over ons budget heen. Wij hebben dan ook aan mijn schoonouders voorgesteld om dit als ons huwelijkscadeau te geven, omdat wij al wisten dat zij voor een duur cadeau gingen. En dat vonden zij gelukkig prima! Je wilt natuurlijk ook nog wat zakcentjes meenemen voor op vakantie, hoewel ik er wel op reken dat wij nog een en ander in de welbekende envelopjes zullen krijgen. Ik heb trouwens ook enorm veel zin in onze huwelijksreis! Zal ik het verklappen? (aangezien de meeste mensen in onze omgeving dit ook al weten) Na onze grote dag hebben wij een dag om bij te komen en om de koffers in te pakken. Daarna vertrekken wij naar Hong Kong. Ik zeg: shoppen (met als echte Aziatische BB cream bovenaan mijn wishlist)! En natuurlijk nog genoeg van de stad te zien. Een paar dagen later vliegen wij naar Thailand om daar de rust op te zoeken. Zon, zee, strand en volledige ontspanning. Ik kijk er enorm naar uit! Over 4 (nou ja, 3,5) weken ben ik al vrij van mijn werk. Ik heb dan een week lang om volledig te ontstressen, mezelf helemaal voor te bereiden op de bruiloft en natuurlijk om genoeg artikelen vooruit te schrijven zodat jullie niets van mijn afwezigheid zullen merken. ;) Misschien dat ik voor de grote dag nog een update tussendoor zal plaatsen. Na afloop zal ik in ieder geval nog een artikel maken met alle linkjes naar de sites waar ik mijn jurk, schoenen, bedankjes etc. vandaan had. Misschien dat het voor iemand handig kan zijn. Voor nu... nog 1 maand te gaan! :)

5 opmerkingen:

 1. Ik ben zo benieuwd naar je jurk :3

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauwie, een hele lap tekst! Je hebt al heel wat voorbereiding achter de rug, het klinkt alsof je jullie dag echt eigen hebt gemaakt. Spannend! Ben nu ook wel benieuwd naar jouw kleed!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ooeh wauwie wat spannend allemaal! ik wil de jurkkkk!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat spannend, dat het steeds dichter bij komt.. maar wel echt ontzettend geweldig! ik blijf echt ontzettend blij voor jullie!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Super spannend nu het alsmaar dichterbij komt! Ik ben zo benieuwd...en had net roze accessoires gekocht :)Fijn dat alles in orde komt zonder al teveel stress! Ben zooooooooooooooooooooooooo benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen