dinsdag 10 september 2013

Budget-tip: tea-tree olie van Kruidvat

Tea tree olie heb ik vroeger ook gebruikt. Een paar keer heb ik die van The Bodyshop gehad en die beviel mij prima. Op een gegeven moment was ik het eigenlijk helemaal vergeten. Er zijn tenslotte ook andere producten die helpen tegen de onzuiverheden en die nieuw en nog niet getest zijn. Tot ik dus laatst dit klein flesje bij het Kruidvat zag staan... Het kostte maar een paar euro, dus sowieso het proberen waard. En toen herinnerde ik mij weer waarom tea tree olie nou zo fijn is...Deze behandelingsolie van het Kruidvat is geen pure tea tree olie. Er zitten nog een paar andere ingrediënten in. Wat precies kan ik helaas niet meer achterhalen, omdat ik het doosje niet meer heb. Maar voor zover ik het nog weet - niks schokkends. Grotendeels is het wel pure tea tree en dat merk je ook aan de geur. Je moet er wel van houden. Het ruikt een beetje medisch en kruidig. Zelf ben ik er al aan gewend, vooral omdat ik er fijne eigenschappen van tea tree mee associeer. Het pipetje helpt je om de goede dosering te bepalen. Tea tree olie moet je plaatselijk gebruiken en dat betekent dat een druppeltje per keer meer dan genoeg is (zelfs voor meerdere onzuiverheden). De olie voelt vrij vettig aan en daarom moet je het niet al te dik gebruiken, omdat het anders van je gezicht afglijdt.Tea tree is ideaal als je last hebt van onzuiverheden. Het heeft een anti-bacteriële werking en helpt onzuiverheden veel sneller te verdwijnen. Het droogt ze uit zonder de gezonde huid er omheen uit te drogen. Het helpt ook om puistjes eerder "rijp" te maken. Zelf gebruik ik het 's nachts, als laatste stap over mijn crème. Ik heb 2 of maximaal 3 nachten nodig om het puistje met tea tree volledig te laten verdwijnen. Zonder tea tee duurt het bij mij veel en veel langer. Ik ben er echt zo blij mee! Tijdens de ergste dagen is dit echt mijn redder geweest! Hij laat bacteriën niet verspreiden waardoor je niet nog meer puistjes krijgt. En diegene die er al zijn zullen binnen no time verdwijnen. Absoluut een must voor mijn huid! En dat voor een zacht prijsje. ;)

9 opmerkingen:

 1. oeh dat moet ik maar eens scoren voor emergency-breakouts!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik heb daar de scrub en dagcrème van :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De geur is inderdaad even wenne, goede ontdekking.
  Liefs, xx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mijn vriend gebruikt deze ook als hij eens een puistje heeft. Zelf gebruik ik de tea tree spot stick van Super drug, werkt ook super goed!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb hier ook de cleanser en dag-/nachtcrème van, die zijn zooo van! (:

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik blijf toch bij die van The Body Shop, daarvan is het percentage tea tree een stuk hoger (en dat heb ik duidelijk nodig, hihi)
  Weet je toevallig ook wat het percentage precies is van deze, of staat dat er niet op?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Even heel dom van mij, maar hoe weet je dat die een hoger percentage is als je het percentage van deze niet weet?

   Verwijderen
 7. Jaah, ik ben hier fan van! Works like a charm!

  BeantwoordenVerwijderen