donderdag 26 september 2013

Etude House - Dear My Blooming Eyes palette (+look)

Zoals jullie in de shoplog van gisteren konden horen, heb ik Etude House in Hong Kong niet kunnen weerstaan. Het kleine schattige winkeltje in de vorm van een roze huis is al te cute voor woorden. En wat ze daar allemaal verkopen is simpelweg onweerstaanbaar. Hier kun je dit merk alleen online vinden, maar het was natuurlijk veel leuker om alle producten "in het echt" te kunnen zien en te swatchen. En zo ging het ook met deze palette... ik moest gewoon een van de Dear My Blooming Eyes palettes meenemen...De verpakking is mega leuk! Typisch Aziatisch zo met roze kleur en strikjes... ik weet zeker dat sommigen dit kinderachtig zullen vinden... maar hey, het is toch echt Aziatisch en daarom vind ik het zelf alles behalve kinderachtig. ;) Leuk juist, en het doet mij denken aan prachtige Hong Kong. Deze palettes van Etude House zijn verkrijgbaar in meerdere kleurcombinaties. Na lang te hebben geswatched besloot ik om Heart Pounding Orange variant mee te nemen - eentje die ik voor mijn dagelijkse looks goed kan gebruiken.En dat gaat zeker gebeuren met deze palette! Ik heb hem al een keer gebruikt en wow, dit zijn echt de perfecte kleuren voor een neutrale (maar geen saaie) look! Ik ga hier nog zeker meer mee spelen, want je kunt er net zo makkelijk een donkere smokey of een "no make-up" look mee creëren. Ik ben nu al onder de indruk!Dat "orange" in de naam van de palette had beter "perzik" kunnen heten. Er zit maar een oranjeachtige kleur in die ik niet eens oranje zou willen noemen. Hij is zo zacht dat je hem zelfs beter als highlighter kunt gebruiken. Hij heeft een beetje subtiele satijnen glans erin, waardoor dit extra mooi staat voor onder de wenkbrauw. De andere lichte kleur bevat vrij veel shimmer en is daarom perfect voor in de binnenste ooghoek. Deze mooie zachte licht beige kleur past perfect in deze palette. Terwijl de andere kleuren dezelfde satijnen glans als de perzikkleur hebben, staat deze lichte kleur met fijne opvallende glitterdeeltjes er extra mooi bij.De pan van die lichtste kleur is wel de grootste in deze palette. Het is maar goed ook, want ik ga hem veel gebruiken, ook in combinatie met andere oogschaduws. De glitters in die kleur blijven trouwens verrassend goed zitten. Geen fall-out, hoewel je ook beter de oogschaduw met deppende bewegingen kunt aanbrengen. De midden-bruine kleur is bedoeld als een all-over kleur. Hij leek eerst een beetje mossig groen/bruin, maar je kunt het ook goud-bruin noemen. Prachtig! Dit is volgens mij zo'n kleur die heel veel mensen zal staan. De donkerbruine kleur is een accentkleur, dus ik snap heel goed waarom ze deze in de kleinste pan hebben gestopt. ;)Bijna alle oogschaduws hebben een heerlijke romige textuur. Er zijn wel een paar uitzonderingen. De lichtste kleur met glitters kan wel een beetje chunky/poederig overkomen, maar eenmaal goed gedept op de oogleden blijft hij prima zitten. Met het swatchen van de donkerste kleur had ik wel even moeite. Deze bleek heel hard en het minst gepigmenteerd te zijn. Je zult het niet geloven, maar op de swatches hierboven is dit de kleur helemaal rechts... jep, donkerbruin... Dat was even een tegenvaller, maar -zoals het vaak zo gaat- bleek hij op de oogleden prima zijn werk te doen (de kracht van de primer, denk ik).In deze look heb ik alle kleuren uit deze palette verwerkt. In de binnenste ooghoek de mooie glittery highlighter. Over mijn hele bewegende ooglid de midden-bruine kleur, met in de arcadeboog en in de buitenste ooghoek de donkerbruine kleur. Met dezelfde midden-bruine tint heb ik boven mijn arcadeboog een soepele overgang gecreëerd, een perfecte kleur ook voor dit soort dingen. De mooie perzikkleur heb ik voor onder mijn wenkbrauw gebruikt. Langs de onderste wimperrand heb ik vooral de donkerbruine kleur gebruikt.Een simpele look, but I love it! Neutraal, maar niet saai, jullie begrijpen vast wat ik bedoel. Dit is echt zo'n fijne palette voor elke dag! Niet dat ik elke dag dezelfde palette zou gebruiken (daarvoor ben ik een te grote beauty addict), maar als je het even niet meer weet dan kun je altijd deze beauty gebruiken voor een geslaagde look. Er zit ook een grote spiegel in, dus perfect om mee op reis te nemen. De palette kostte ook nog eens vrij weinig, als ik mij niet vergis nog geen 10 euro. Een prima budget aankoop, als je het mij vraagt.

8 opmerkingen:

 1. OMG! Wat een geweldig palette! Ik vind het er cute uitzien en wat een mooie kleuren. Ik houd hier ook echt van. Vooral de highlighter vind ik heel mooi. Super mooie look heb je ermee gemaakt ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. de verpakking is niet echt mijn ding :) de kleuren wel

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze kleuren passen zo goed bij jouw, schattig paletje.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo'n schattig paletje :--) ! Dat is ook wel iets wat ik elke dag zou kunnen gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wat een onwijs schattig palette, mooie glans zit erin en de kleuren zijn ook erg mooi. leuke look heb je ermee gemaakt

  BeantwoordenVerwijderen