donderdag 5 september 2013

Ik ga op huwelijksreis en ik neem mee...

...zo weinig mogelijk! Niet alleen wat kleding betreft (warm land vereist niet zoveel om je lijf), maar ook zeker als je kijkt naar de hoeveelheid make-up en verzorging die er meegaat. Voor onze huwelijksreis gaan wij naar twee landen en de eerste stop (als jullie dit lezen) is Hong Kong. Ik zie Hong Kong als een shopping hemel, vooral wat verzorging en make-up betreft. Een echte Aziatische BB cream staat sowieso hoog op mijn wishlist en wie weet wat ik verder allemaal tegenkom! Ik ga echt proberen om mezelf in te houden, vooral omdat ik weet dat Hong Kong duidelijk niet de goedkoopste stad is, maar toch... Ik denk dat het na afloop een shoplogje waard zal zijn. ;) Na een paar dagen shoppen en cultuur snuiven vertrekken wij richting Thailand. Na de drukke Hong Kong gaan wij in Thailand genieten van zon, zee, strand. Precies zoals een honeymoon (en elke zomervakantie) hoort te zijn. Mezelf kennende zal ik op vakantie niet veel make-up en dat soort dingen gebruiken, dus ik heb het geprobeerd om tot minimum te beperken. Qua make-up heb ik dezelfde inhoud mee als wat ik mee had genomen voor de grote dag... maar dan nog minder. Een oogschaduwpaletje, BB cream, foundation, primer... basis-dingen, echt minimaal. Benieuwd wat ik verder allemaal heb meegenomen qua verzorging? Kijk maar mee...Jullie weten misschien nog dat ik graag met mini producten reis. Super handig, weegt bijna niks en het geeft dé kans om de nieuwe producten uit te proberen. Ik heb een mini shampoo van Guhl meegenomen die ik destijds in Duitsland heb gekocht. Deze is geschikt voor alle haartypes, ik weet dus niet zeker of dit genoeg zal zijn voor onder de zon. En anders koop ik ter plekke wel wat nieuws. ;) Ook het haarmasker is een mini... en bijna op. Het is het masker van Amika dat lekker voedend is voor mijn haar. Ik verwacht dat er in Hong Kong sowieso veel keuze zal zijn ook wat haarverzorging betreft, en daarom zou het niet erg zijn als dit Amika masker snel op gaat. :) Nog voor de zekerheid de mini Batiste droogshampoo mee, alhoewel ik op vakantie (vooral met een zwembad) wel dagelijks mijn haar was. Maar zonder Batiste ga ik nergens heen. Dan nog een mini deo van Adidas (ruikt lekker zoetig) en nog een paar kleinigheden die tijdens het maken van de foto nog in de tas zaten: mini Chi Silk Infusion (gewoon omdat deze zo schattig is!), wegwerp scheermesje (deze gaan bij mij precies 1 vakantieperiode mee) en mijn reis-tandenborstel (gekocht bij de Efteling en nog steeds blij mee! :P). Zonebescherming niet te vergeten. Ik heb de nieuwe spray van Nivea gekocht, "protect & refresh". Lijkt mij heerlijk verfrissend en het plakt niet zoals olie dat wel doet. SPF 30, moet wel genoeg zijn. Voor het gezicht heb ik Nivea Pocket Size SPF 30 meegenomen, die zowel voor het gezicht als voor het lichaam is. Ik weet nog niet of ik hem ook echt vaak voor het gezicht ga gebruiken, ik heb ook een proefje van REN mee waar SPF15 in zit... maar toch, sowieso een handig formaatje. Als laatste - mijn lippenbalsem van het Kruidvat ook weer met SPF30. Laten we de lippen vooral niet vergeten...Als bodylotion/after-sun crème heb ik een lekker ruikende en voedende Aquamilk van Lancaster meegenomen. Om mijn make-up te verwijderen heb ik twee Bebe producten mee: reinigingsdoekjes en make-up remover (die bijna op is... ik ga hem missen!). Voor het gezichtsverzorging neem ik iets andere producten mee dan datgene wat ik steeds gebruikt heb. Om te reinigen heb ik de fijne dagelijkse scrub-achtige reiniger van Neutrogena meegenomen. Een topper en, ja hoor, ook al bijna op. Lotion heb ik overgegoten in een kleiner flesje. Dit is tea tree lotion van 100% Pure (oftewel, de restjes ervan). Mijn favoriete gezichtscrème van L'occitane heb ik bewust niet meegenomen, omdat het potje van glas is (stel als het breekt!) en omdat er toch nog nauwelijks in zit. In plaats daarvan heb ik een hydraterende crème van REN meegenomen. Hopelijk zal dit ook genoeg zijn voor de extra door de zon droge huid. Op het laatste moment heb ik nog de kleine Biosilk Summer Therapy silk in de koffer gegooid. En natuurlijk nog een deo, een haarborstel, een shinespray voor mijn haar... en dat was het zo ongeveer. Echt niet veel als je mij kent! Ik ga dus zoveel mogelijk dingen opmaken zodat ik weer met nieuwe producten/merken kennis kan maken. Ik ben benieuwd waar ik mee terugkom! ;)

9 opmerkingen:

 1. leuk om te lezen :D veel plezier op je huwelijksreis!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk om te lezen wat je allemaal mee gaat nemen! Heel veel plezier op je huwelijksreis!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. je hebt het mooi beperkt gehouden :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi gepakt en gezakt qua beauty dan toch! Ben er zeker van dat er heel veel mee terugkomt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. super leuk om te zien =) ik neem veeeel meer mee, maar ik ben schandalig

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk om te zien en een fijne reis!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat valt best mee qua hoeveelheid ja. En heeeeeel veel plezier alvast! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Goed dat je het zo beperkt hebt gehouden! Mooie producten!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. super leuk postje! ik ga volgend jaar trouwen dus ik denk dat ik je tip van weinig meenemen zeker ga onthouden!

  BeantwoordenVerwijderen