maandag 30 september 2013

Maybelline Big Eyes mascara - Clinique Bottom Lash mascara dupe?

Naar Big Eyes mascara van Maybelline was ik gelijk al benieuwd toen ik hoorde dat het twee borsteltjes zou bevatten. Wat is er bijzonders aan? Er zit aan een kant een speciaal borsteltje voor de onderste wimpers. En aangezien ik al heel lang benieuwd ben naar de Bottom Lash mascara van Clinique, wilde ik graag weten of dit nou een goed budget alternatief zou zijn. Heeft Maybelline met dit borsteltje de langverwachte stap toch echt gezet of moet ik alsnog toegeven aan Clinique? Kijk maar verder mee.Twee borsteltjes in een mascara is eigenlijk best wel een geniaal idee. De meeste mascaraborstels van tegenwoordig zijn zo groot en lomp dat je er nauwelijks je onderste wimpers mee kunt scheiden zonder te knoeien. Maybelline belooft met deze mascara genoeg volume te creëren met als resultaat een grotere oogopslag. Tja, dan heb je mijn aandacht te pakken. Maar laten we het even hebben over de borsteltjes...Het borsteltje voor de bovenste wimpers is erg fijn. Het is niet mega groot, maar precies goed. Het heeft goede stevige haartjes die je ook nodig hebt om de wimpers goed te scheiden. Het borsteltje, waar ik het meest naar benieuwd was, bleek toch nog vrij groot te zijn. Eigenlijk is hij qua lengte gelijk aan de "normale" borstel, maar qua volume is die wel wat slanker. Hmmm, dat had toch wel wat anders gekund. Van mij had het net iets kleiner kunnen zijn a la Clinique...Het resultaat op mijn wimpers. Eerst foto - geen mascara, 2de - 1 (goede) laag Big Eyes mascara, 3de foto - twee goede lagen. Met een laag zijn mijn wimpers niet opvallend genoeg, dus ik ga (altijd) voor meer. Van mij mag het zelfs een beetje klonteren, alhoewel dit wel lastig gaat met deze mascara. Het scheidt goed mijn wimpers, hoewel je het altijd nog extra kunt scheiden natuurlijk (hallo, mijn welbekende nagelschaartje als hulpmiddel). De lengte kun je met deze mascara goed opbouwen, wat ik persoonlijk heel fijn vind. Beide kanten van deze mascara geven best een natuurlijk resultaat. Ik moet dus echt een paar goede lagen aanbrengen voor het gewenste effect. Voor de onderste wimpers vind ik dit natuurlijk resultaat best wel goed. Niet too much, alhoewel het ook iets meer had gekund. Begrijp mij niet verkeerd, vooral mascara voor de onderste wimpers is een grote favoriet van mij geworden... maar het betekent niet dat ik minder nieuwsgierig ben geworden naar de Bottom Lash variant... ;)En nog even een foto van het eindresultaat (awkward look...ahum...). Jep, precies goed. Ik had hier geen wimperkrultant gebruikt. Dit effect kun je dus met mascara alleen creëren. Precies waar ik van hou. Ik vermoed alleen dat mijn ogen er niet 100% irritatie-loos op reageren (er zitten volgens mij toch echt geen vezels in!?). Maar goed... over het algemeen een prima mascara, maar ik denk niet dat dit in het rijtje met re-buys gaat belanden.

6 opmerkingen:

 1. En dat zonder wimperkrultang? Ziet er echt goed uit.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hmmz, ziet er toch niet verkeerd uit :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ziet er goed uit! Erg mooie wimpers.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. niet geweldig maar ook niet zo verschrikkelijk, fijn om te weten haha :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het borsteltje voor de onderste wimpers mocht ook voor mij nog iets kleiner zijn maar toch ziet eht er wel prima uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Vind het wel een mooi resultaat geven !

  BeantwoordenVerwijderen