donderdag 19 september 2013

Meest gedragen kleuren op de waterlijn

Een potlood op de waterlijn draag ik eigenlijk elke keer als ik mijn ogen opmaak. Zonder oogpotlood voelt de look niet af, je ziet bij mij dan te veel van mijn "blote" waterlijn... of misschien ben ik het zo enorm gewend dat het mij gewoon stoort als er niks op zit. Ik heb heel veel potloden in mijn bezit. Maar op een of andere manier gebruik ik steeds dezelfde potloden en kleuren. Deze zijn blijkbaar de beste in kleurintensiteit en houdbaarheid en dus val ik er steeds op terug.Geen een nude potlood, zoals jullie kunnen zien. Daar ben ik toch niet van. Ik heb een aantal prachtige lichte potloden, waaronder die van Nars - een grote favoriet. Maar om het dagelijks te gebruiken... nee, zonder dat ik er bewust aan denk pak ik nooit een nude potlood. De kleur op de waterlijn moet de look een beetje sexy maken en dus grijp ik vaak automatisch naar een donkerdere kleur. En zo nu en dan ga ik voor een pop of colour, want ook daar heb ik zo mijn favorieten in...Alle beauties op een rij waar ik niet zo goed meer zonder kan. Allereerst mijn meest gebruikte potlood (en daarom ook de kleinste van allemaal) - Maybelline Master Drama Khol Liner in Dark Brown. De perfecte bruine kleur voor mij. Lekker donker, met een warmere ondertoon en blijft prima gedurende de dag zitten. Nou moet ik wel zeggen dat als ik iets langhoudend vind dat het niet gelijk betekent dat het aan het eind van de dag nog steeds zo fris op de waterlijn zit. Dat doet namelijk geen een potlood, hoe waterproof die ook is. Maar als ik aan het eind van de dag nog niet de hele breedte van mijn waterlijn zie, dan is het potloodje voor mij geslaagd. De zwarte oogpotlood gebruik ik voor wat meer dramatische looks. Deze is van Estee Lauder, Double Wear Stay-in Place Eye Pencil Duo. Het bevat twee kanten, een zwarte en een donker-blauwe. Alleen kun je echt nauwelijks het verschil tussen beide kleuren zien, zo donker zijn ze... en toch vind ik de zwarte kleur ideaal. Heel intens, precies zoals een zwarte potlood hoort te zijn. Zoals ook alle andere potloden in dit rijtje is hij heerlijk romig, waardoor hij zacht is voor op de waterlijn. En de houdbaarheid -zoals ook in de naam van dit potloodje vermeld staat- is heel erg goed.Twee favoriete Urban Decay 24/7 oogpotloden zijn toch wel Electric en Baked. Deze twee vind ik de beste van alle 24/7 potloden, ook wat houdbaarheid betreft (de andere Urban Decay kleuren blijven bij mij heel slecht zitten). Electric is heel intens en heerlijk opvallend. Deze wissel ik ook wel eens af met Tuquoise van Dior, hoewel Electric de felste van beide is. Hier en hier zijn een paar voorbeelden van hoe ik Electric heb gedragen. Baked is een hele grote favoriet van mij. Elke keer als ik er een look mee laat zien krijg ik complimentjes in de comments. Hij geeft een prachtig effect, ik ben er gek op! Het is een soort donkere gouden, bronze-achtige kleur die extra mooi bij blauw/grijze ogen staat. Ik draag deze kleur als ik geen zin heb in een hele donkere waterlijn. Hier en hier vind je looks die gemaakt zijn met Baked. Tot slot nog een donkerblauwe oogpotlood die ik gebruik voor al mijn donkerblauwe looks (jullie weten dat ik er een zwak voor heb). Deze komt uit een LE van MAC en heet Powerpoint Eye Pencil in Blue Stripe (zie hier het artikel met meer swatches en een look). Een mooie diepe donkerblauwe kleur waarbij ik ook onder de indruk was over de houdbaarheid. En het is een heerlijke donkere kleur, precies waar ik van hou.

9 opmerkingen:

 1. love die felle turquoise kleur :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. die blue stripe van mac is prachtig :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ze zijn allemaal geweldig en toch vind ik jou met een beige potlood op de waterlijn en daaronder donkere oogschaduw erg mooi. Echt kwestie van gewoonte!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Turquoise is één van mn favoriete kleuren om te dragen op de waterlijn ! Mooie potloden :-). Die van EL vindk ook supergoed.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh die swatches, mooi zo allemaal naast elkaar :-) Ik draag veel zwart, maar ook donkerblauw en turkoois.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het Estee Lauder potlood is echt heaven!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik draag ook wel eens een fel blauwe op de waterlijn. Is weer eens wat anders dan zwart ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik gebruik eigenlijk altijd zwart of bruin.. maar die turquoise is ook prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Stuk voor stuk gave kleuren vooral de turquoise kleur i like!

  BeantwoordenVerwijderen