vrijdag 27 september 2013

Mijn meest gebruikte iPhone apps

Ik en mijn iPhone zijn zo goed als onafscheidelijk. En letterlijk: ik sta ermee op en ik ga ermee naar bed. De laatste keer, voor ik ga slapen, even Twitter checken en 's ochtends even op Instagram kijken wat al die mensen in Amerika (hallo, tijdsverschil) voor foto's hebben geplaatst. Zoals jullie al eerder in een video hebben kunnen zien heb ik best veel apps op mijn iPhone 5. Toch gebruik ik maar een paar heel vaak. Daarom wil ik mijn meest gebruikte apps even met jullie delen. En uiteraard kun je dit soort apps ook voor Android vinden, maar dat spreekt voor zich. De meeste apps die ik heb zijn gratis apps en anders kosten ze niet meer dan een euro. Zie het overzicht van mijn lifesavers (een beetje drama moet kunnen op een dinsdag ochtend) hieronder. ;)


foto van weheartit.com

Standaard, musthave-apps zijn natuurlijk Twitter, Instagram, Whatsapp, YouTube. Deze gebruik ik dan ook dagelijks, behalve als ik het echt mega druk heb. Zouden er mensen zijn die een van deze apps nog niet hebben? ;)

Om gratis te bellen (vooral handig voor telefoontjes naar het buitenland... Belgiƫ en zo :P) gebruik ik Viber. Dit schijnt net iets handiger te zijn dan Skype, ook wat stroomverbruik betreft. Verder werkt het eigenlijk net zoals Whatsapp, alleen dan kun je ook daadwerkelijk diegene spreken.

Voor mijn dagelijkse portie beauty updates gebruik ik de Bloglovin app. Super handig en overzichtelijk; ook het commenten op blogs gaat heel snel, hoewel ik er wel aan het begin een beetje aan moest wennen. Voor het bewerken van mijn foto's (vooral het plaatsen van meerdere foto's in een) gebruik ik de Pic Stitch app - het werkt heel makkelijk en je kunt het gelijk naar Instagram exporteren.

Apps die handig zijn voor onderweg zijn Onderweg van ANWB (voor file- en flitsersinformatie), Google Maps (werkt super handig als een soort TomTom, maar dan sneller; hier heb je wel Internetverbinding voor nodig, maar volgens mij is die verbruik niet zo groot) en Shazam (voor als ik een liedje op de radio hoor en meteen wil weten hoe die heet... en het ook nog op Twitter gelijk wil delen :P).

Ook mijn bankzaken regel ik op mijn iPhone. Ik heb hier drie apps voor: Bankieren van ABN Amro, Sparen van Moneyou en ICS Cards voor mijn Visa. Alle drie apps zijn super handig. Bijvoorbeeld die van ABN: normaal heb je zo'n apparaatje nodig om het geld naar een andere rekening over te maken, maar als de app dat nummer al kent dan hoef je alleen nog je code in te tikken. Super handig voor als een vriendin bijvoorbeeld in een cafe voorgeschoten heeft en je kunt gelijk het geld naar haar overmaken.

Spelletjes-apps! Hoe kun je die niet gebruiken... Op dit moment vind ik vooral Candy Crush erg leuk om te spelen, maar ook Plants vs Zombies 2. Het eerste deel van PvZ had ik al uitgespeeld, dus super leuk dat er blijkbaar ook het tweede deel van bestaat. Voorlopig vermaak ik me wel. :)

Tot slot nog een paar tv/radio apps die ik handig vind. Op TVGiDS.tv app check ik 's avonds of er iets boeiends op tv zal zijn. Op IMDb kun je zien welke acteurs in die ene film spelen, maar ook even de trailers van de nieuwste films bekijken. En Nederland.fm gebruik ik als ik radio wil horen. Zo zie je maar, voor elk moment van de dag is er een... app!

5 opmerkingen:

 1. Leuk om te weten :-) Ik gebruik zelf heel weinig apps eerlijk gezegd...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hihi, ik ben ook helemaal 'into' de social media.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hebben bijna wel dezelfde apps, leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind vooral mijn bank-app superhandig ! Als ik het ff niet meer weet hoeveel ik nog staan heb, kan ik dat gewoon checken op mijn iphone. Zo handig ! Ooh wat hou ik van mijn Iphone <3 !

  BeantwoordenVerwijderen