zondag 15 september 2013

Terug van huwelijksreis!

Ik ben weer terug! Terug van een onvergetelijke (huwelijks)reis! Als jullie mij op Instagram/Twitter volgen dan hebben jullie al een en ander meegekregen over hoe wij het hebben gehad. Ik heb ook eindelijk Instavideo's ontdekt, want veel was er zeker om te filmen. En daarover gesproken. Op het moment dat ik dit typ gooi ik de inhoud van mijn videocamera over naar mijn nieuwe MacBook Pro (ook daarover meer op mijn Instagram :P). Ik heb namelijk veel gefilmd de afgelopen twee weken! En dat betekent dus dat jullie binnenkort een videoimpressie van onze reis kunnen verwachten, maar ook een big ass shoplog... want ja, in Azië moest natuurlijk worden geshopt!Ik ben echt verliefd op Hong Kong geworden! Ik heb altijd een zwak gehad voor grote steden, metropolen (tja, ook geboren in een). Dat is ook de reden waarom ik zo graag naar New York wil. Maar Hong Kong... dat bleek gaver te zijn dan ik had verwacht. Prachtige metershoge gebouwen die 's nachts zo mooi verlicht worden! Echt wauw! Ik ben geen grote fan van de groene bergen en zo, geef mij maar zo'n mooie stad die leven ademt. En dat doet Hong Kong. Na 18:00 zijn de straten nog lang niet uitgestorven zoals in ons kikkerlandje. De stad begint juist te bruisen. Heerlijk is dat! Chinees eten is ook helemaal mijn ding (en vergeet daarbij datgene wat de Chinees bij je om de hoek serveert). Ik heb de afgelopen vakantie dan ook heel veel seafood gegeten. En gebakken rijst, want dat is ook best wel typisch. Geen hele gekke dingen gegeten, met uitzondering van dit gerecht dat achteraf ook wel behoorlijk meeviel (lees de toelichting in de comments onder die Instavideo).Qua beautyshoppen is Hong Kong echt een paradijs! Vooral huidverzorging, want daar ging ik met name voor. Gek genoeg heb ik vooral veel producten van Koreaanse merken gekocht, want Koreaanse verzorging schijnt de beste en booming te zijn (onze toekomstige trip naar Seoul hebben wij ook al stiekem besproken :P). Op elke 100 meter (maar dan ook letterlijk) vind je de Sasa winkel in Hong Kong. Dat is een soort drogisterij, de beauty-hemel. Hun website is in Nederland wel wat meer bekend (ooit gehoord van sasa.com?), maar het was natuurlijk tig keer leuker om alles in het echt te zien. Het is best een rommelig winkeltje en het assortiment varieert per vestiging. Maar het was alsnog erg leuk om er steeds naar binnen te lopen (steeds... ik heb het maar braaf 3 keer gedaan... in die paar dagen dat we er waren :P). Een andere winkel Bonjour zat eigenlijk elke keer naast de Sasa, terwijl dit ook al zo'n drogisterij is. Wel iets netter, een iets ander assortiment, heerlijk voor een beauty junkie als ik.Wij zijn ook een keer naar een grote shoppingcenter geweest op aanraden van mijn Chinese collega. Het heet Festival Walk (in Kowloon Tong) en zij beschreef het als "een must see voor jou en een hel voor je man". Interesting... Toen wij binnen kwamen zag ik alleen de winkels met dure merken zoals Dior, Chanel e.d. "Dit is niks voor mij" - dacht ik nog - "Wij zijn hier binnen no time weg." Totdat ik dus heel goed ging kijken wat het nou precies voor winkeltjes waren... Beautywinkels! Al die chique merken zoals ook Guerlain en Bobbi Brown, maar dan verdeeld over kleine winkeltjes! Zo gaaf om te zien! En nee, ik ben maar niet naar binnen geweest. Dat soort merken kun je back in NL ook wel vinden. Maar hey, een eyecandy was het zeker.In hetzelfde winkelcentrum ben ik een ander merk tegengekomen dat mijn aandacht trok. Paul & Joe. Ik ken het door die schattige verpakkingen en doordat ik er altijd kwijlend naar zit te staren op Asos.com. En dan sta je opeens voor alle producten... Ik heb uiteindelijk iets kleins meegenomen, wat jullie dus ook in de shoplog gaan zien. ;) Verder hebben wij ook een beetje kleding geshopt. Vooral Hollister-winkel bleek een succes te zijn (je weet wel, die winkel waar altijd een leuke man alleen in zijn onderbroek voor de deur staat... deze man miste ik overigens wel voor de winkel in Hong Kong). In andere delen van de stad zijn wij trouwens twee keer door vreemden aangesproken met de vraag waar wij Hollister hebben gevonden. Goh, blijkbaar toch best uniek in Hong Kong. ;) (en die shoppingbags vallen natuurlijk ook wel op door de afbeelding van zo'n zelfde man erop).Shoppen in Hong Kong is natuurlijk gaaf, maar wij hebben ook iets cultureels gedaan. Wij zijn namelijk naar de Big Boeddha geweest. Super leuke ervaring en ja, ik heb al die 240 treden omhoog gelopen in de enorme hitte. De Boeddha hebben wij van dichtbij gezien, daarna een goedkope vegetarische (monniken) maaltijd gehad (bah, heel smakeloos, hadden wij niet moeten doen) en dan afgesloten met een heerlijke plaatselijke desert - een soort pudding in verschillende smaken zoals groene thee en kokos. Verder nog aanraders die ik ook als tip had meegekregen en wat echt gewoon gaaf was: Mong Kok (een leuk gebied met veel locals, de prijzen liggen daardoor ook een stuk lager; daar zit ook de leukste vestiging van BreadTalk waar je de lekkerste broodjes kunt kopen voor super lage prijzen) en The Peak (oftewel Victoria's Peak - zit op een hoge berg waar je adembenemend uitzicht over Hong Kong hebt dat je vooral 's avonds moet zien; je vindt er ook gezellige (maar prijzige) restaurantjes en ook het museum van Madam Tussaude). Wij zaten zelf in de wijk Causeway Bay, de Time Square van Hong Kong (er zit ook een winkelcentrum dat zo heet) en wij zijn een keer naar de markt Argyle Center in Mong Kok geweest waar je veel goedkope kleding en telefoon-gerelateerde dingen vindt (ik heb alleen een iPhone draadje voor 4 euro gekocht). Er zit trouwens in Hong Kong ook een Disneyland, alleen daar hadden we weer te weinig tijd voor. Maar ik heb nu al gezegd dat ik zeker nog eens terug wil. Ik heb in deze stad zoveel indrukken opgedaan, ik ben er echt verliefd op geworden. Het is zo gaaf om te zien, om er te zijn!Na een paar indrukwekkende dagen in Hong Kong zijn wij vertrokken richting Thailand. Wat een verschil! Het was als een soort ontwaking op weg van het vliegveld in Phuket naar ons hotel. Kleine vervallen huisjes, veel groen en veel scooters onderweg. Wij hebben er trouwens bewust voor gekozen om niet via Bangkok te gaan, omdat wij aan zee bij Phuket wilden en vanuit Bangkok zou het nog een vlucht betekenen.. te veel vluchten in een vakantie, naar mijn mening. Phuket zelf bleek trouwens een stadje van niks te zijn, dit zullen jullie ook in de video zien. Binnen een uur heb je echt alles gezien en wat je ziet is niet heel bijzonder. Wij logeerden in een klein dorpje daarnaast, Kata Beach (of Kata Karon, net hoe je het noemt). Vrij rustig, zee in de buurt, heerlijk. Maar ons hotel zelf was wel een hoogtepuntje. Wij hebben onze kamer laten upgraden tot een... klein huisje! Het kost wat, maar dan heb je ook wat. 20 vierkante meter, klein zwembadje en vlakbij de grote zwembad van het hotel. Onze kamer was trouwens ingericht als een honeymoon suite... dat hebben ze vast standaard klaar staan, maar het was toch wel even leuk. :) En zwembad in het hotel was echt enorm! De mooiste die wij ooit hebben gezien. Check ook mijn video op Instagram en op de foto hieronder zie je een deel(tje) ervan. Echt heel cool! Op de foto hierboven, rechts, zie je het lekkerste toetje dat ik ooit heb gegeten - gebakken kokosmelk. Heerlijk! Gegeten bij de Dino Bar, waar wij in totaal 3x zijn geweest. Gave sfeer, een soort oertijd, maar dan heerlijk tropisch, lekker eten tussen mooie bomen en planten.In Azië moet je eigenlijk niet zijn in het regenseizoen... en dat is dus in september. Op zich viel het wel mee. Meestal had je een harde bui die binnen een paar minuten voorbij was. Maar wij hebben 1x in Hong Kong de hele dag regen gehad en 2x in Thailand. Dat zijn wel de dagen wanneer je niet veel buiten kunt doen. In Hong Kong kon je natuurlijk naar een overdekte shoppingcenter en daar had je verder geen last van het weer. Maar in Thailand was het vooral binnen relaxen op zulke dagen. Ach ja, het maakt niet uit. Het zijn tropische buien, dus dan maak je ook wat mee. Op slippers met een paraplu onder de warme regen lopen om daarna op de kamer van een heerlijke douche te genieten. En over genieten gesproken... dat hebben wij zeker gedaan. Wij hebben ook een paar mooie zonnige dagen gehad. Het was heet, heel heet, en ook wel vochtig benauwd.. maar wij hebben genoten. En natuurlijk de Thaise massages... een uur lang werden je spieren helemaal losgemaakt en je betaalde er nog geen 10 euro voor... doe mij maar dit in Nederland... voor dezelfde prijs. ;) Kortom, een vakantie om niet meer te vergeten. Zoals dit bij een huwelijksreis hoort te zijn!

13 opmerkingen:

 1. wauw :D wat een amazing huwelijksreis!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wauw zo'n mooi versierd bed :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als ik het zo lees was het echt fantastisch!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Klinkt geweldig! En wauw, massages aan tien euro, ik zou mij nogal laten losmasseren, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Klinkt helemaal geweldig, wat een prachtig zwembad. Ik ben heel benieuwd naar je shoplog. En wat ben je snel terug (voor mijn gevoel). Ik had helemaal niet in de gaten dat je alweer 2 weken (wat gaat de tijd snel!!) weg bent!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauuuw, klinkt geweldig ! Leuk dat je huwelijksreis zo fijn was !

  BeantwoordenVerwijderen
 7. de foto's spreken voor zich! geweldige huwelijksreis !

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Klinkt allemaal erg leuk en de foto's zien er ook prachtig uit :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat klinkt dit allemaal geweldig zeg! <3 Ik heb zelf nooit echt nagedacht over Azië voor een huwelijksreis - niet dat ik daar überhaupt al over na hoef te denken met mijn negentien jaar natuurlijk - maar nu ik jouw prachtige foto's zie, wil ik ook! Heerlijk beauty shoppen, ultiem tot rust komen in Thailand en in genieten van het drukke stadse van Hong Kong, ultieme combinatie. Ik ben dan ook heel blij dat jullie zo genoten hebben, het was jullie van harte gegund!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik wil ook nog graag een keer naar hong kong met mijn vriend en ik vroeg me af via welke reisorganisatie/ site je het beste kan boeken? want ik zie echt door het bos de bomen niet meer zeg maar ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij hebben zelf via Expedia geboekt. Zij bleken sowieso de beste prijzen te hebben en ze hebben zo'n telefonische klantenservice, wat altijd prettig is als je wilt overleggen en zo. Alleen je moet goed de prijzen van de vliegtickets in de gaten houden, het kan per dag veranderen en dan heb je het over verschillen van honderden euro's.... Wij hadden hotel en vlucht apart geboekt. Met de taxi kom je namelijk overal en in Hong Kong heb je allemaal van die officiële taxi's, dus helemaal niet eng. Hoop dat je hier iets aan hebt. :)

   Verwijderen
 11. heel erg bedankt! :) ik ga er gelijk even kijken!

  BeantwoordenVerwijderen