maandag 2 september 2013

The Wedding. Hoe was het?

Eigenlijk was ik van plan om dit artikel een andere keer te plaatsen, maar het is natuurlijk logischer als ik mijn emoties in verband met de grote dag zo snel mogelijk met jullie deel. Dus na een en ander te hebben verschoven en vannacht te hebben doorgewerkt, hierbij een verslagje met een paar iPhone (of in sommige gevallen Samsung) foto's.

Oh mijn God, wat was het gaaf!!! Het leek net een hele fijne droom. Het is voorbij gevlogen, maar ik heb van elke minuut genoten. Met dank vooral aan alle lieve mensen om ons heen. Zonder hen was het lang niet zo leuk geweest. Ik begin bij het begin... Vrijdag avond kwam een vriendin van mij langs om mij te helpen ontstressen. Wij hebben lekker gegeten en gingen dvd'tjes kijken. Bij de tweede film viel ik op de bank in slaap, dus ik heb er verder nauwelijks van meegekregen. Toen besloten wij om ons toch richting het bedje te verplaatsen. Dan nog even nakletsen en, ja hoor, mijn slaap was helemaal verdwenen. Ik had al een sterke melatonine pil ingenomen en toen dus voor de zekerheid nog een... maar nee, het hielp allemaal niet. Geluiden van de zee op mijn iPhone, Youtube filmpjes kijken, zelfs ASMR video's (dat was vooral een beetje eng eigenlijk) - niks hielp om in slaap te vallen. Ik was niet zenuwachtig, maar adrinaline stroomde in mega versnelling door mijn aderen. En het ergste is, je kunt er niks aan doen. Op een gegeven moment ben ik maar weer richting de woonkamer gegaan. Met mijn dekentje en het kussentje heb ik de hele nacht op de bank voor de tv gehangen. En drie keer raden, niet in slaap gevallen. Sommige momenten leken wel sneller te gaan dan de anderen, maar dan had ik misschien in totaal een halfuurtje slaap gehad. Best frustrerend eigenlijk, maar helaas... Gelukkig heb ik niet echt last van wallen, dus een beetje make-up is voor mij altijd een redmiddel tegen de vermoeidheid. De volgende ochtend ging ik naar de kapper voor mijn kapsel. Donderdag daarvoor ben ik er ook al geweest en toen hadden wij de proef gedaan van de aangepaste bruidskapsel. En dit beviel erg goed! Niet zo formeel als de eerste keer en veel meer bij mij passend.Mijn haar is heel mooie geworden! Losse krullen, vlechtjes en niet al te veel opsteken maakte het speels. En dat is precies wat ik graag wilde. Er kwam gelijk ook een sluier in, zodat wij daar ook niet meer aan hoefden te denken. En zo -in mijn normale kleren en met een ongemaquilleerd bruidshoofd- ben ik met mijn auto naar de locatie gaan rijden. Dat heeft voor een paar leuke blikken gezorgd, vooral van een stel jonge meisjes die op de rotonde voor mijn neus voorbij fietsten. :) De grootste uitdaging was om daarna de jurk over mijn kapsel, inclusief de sluier, heen te krijgen. Dat kon alleen via de bovenkant, omdat het lijfje te smal voor mijn heupen was. Er was 3 man (nou ja, vrouw) nodig om mij in de jurk voorzichtig te laten glijden. En eigenlijk ging dit gelijk goed! De kapsel heeft het perfect overleefd. Ondertussen waren Peggy en ik ook nog bezig met mijn make-up. Qua kleuren wist ik dat ik voor bruin wilde gaan. Niet al te glanzend, maar een beetje glans mocht wel weer. De juiste kleuren hadden wij al vrij snel uitgezocht. Het werd All That Glitter van MAC over mijn bewegende ooglid en nog een warme donker-bruine matte kleur van INGLOT voor de buitenste ooghoek. Deze heb ik daarna uitgevaagd met Wedge van MAC en nog een glanzende kleur uit de Naked palette. Het resultaat werd prachtig! Helaas heb ik er geen foto van gemaakt... wel aan gedacht, maar spanning deed die gedachte laten verdwijnen. Maar op de rest van de foto's is ook wel te zien hoe mooi het was. I loved it! Misschien binnenkort proberen na te doen? Wat denken jullie? Peggy had de oogschaduws aangebracht en verder blenden heb ik zelf gedaan, omdat ik als de beste mijn eigen oogvorm ken. Ook eyeliner en mascara had ik zelf gedaan. De rest was te danken aan mevrouw Timmermans. Heel erg gaaf, dank je wel, lieverd! En dan tot slot de jurk zelf... ja, hij was gaaf! Hij voelde als tweede huid. Hij zat perfect en glinsterde zo prachtig de hele dag. Oh wat ben ik blij dat ik toch echt voor hem gekozen had.Mijn jurk had een lichte champagne-kleur en veel tule en palettes. Ik zei het toch, niet standaard. ;) Een laag lijfje vind ik gaaf, het accentueert perfecte de vrouwelijke vormen. En ik had geen hoepel nodig! Een hoepel zou mij een taart laten voelen en dat wilde ik niet. Ik had er ook nog van die mooie nonchalante sieraden bij. Sommige kunnen het te veel vinden voor zo'n opvallende jurk, maar ik vond het precies goed. Ik was er echt blij mee, met alles wel eigenlijk. Mijn boeket heb ik pas die dag voor het eerst gezien. Wij hadden met de bloemist al besproken wat ik wel en niet wilde, maar hoe en wat precies wist ik niet. Net als versiering van de hele locatie heeft hij ook mijn boeket prachtig gedaan. Het was rustig met rozen in verschillende groottes, en aan de onderkant zaten een paar steentjes om er toch een beetje dat bling van de jurk aan te geven. Grijs-achtige lint rondom de stelen was ongeveer de kleur van de pak van mijn vriend.Een paar gasten waren te laat voor de ceremonie, het begon dus een paar minuten later. En man, wat waren die paar minuten slopend! Ik moest wachten op de hotel-kamer. Dat eindeloze heen-en-weer lopen, de gedachte "ik wil er naar toe, ik wil dat het NU begint"... Mijn vader heeft mij opgehaald en samen zijn wij de trap afgelopen. Hij is maar twee keer op mijn jurk gaan staan. ;) Wij kwamen voor de ceremonie-zaal te staan die afgeschermd was met half-doorzichtige witte gordijen. Mijn entré-liedje begon... "She" by Elvis Costello. Blijkbaar was het de bedoeling dat wij pas halverwege het liedje naar binnen zouden lopen, zodat mensen nog een beetje in spanning bleven... voor mijn gevoel duurde dit een eeuwigheid. En opeens gingen de gordijnen open en alle blikken van aanwezigen waren gericht op ons. Whaaaaa, wat was dat gaaf, zeg! Heerlijk gevoel! Ik liep samen met mijn vader naar voren en hoorde mensen om mij heen zachtjes mijn jurk (of mij? :P) te bewonderen. En opeens kwam applaus. Zo gaaf! En toen... toen zag ik hem staan. Hij keek vol liefde naar mij. Een onvergetelijk moment. Zodra mijn vader mijn hand aan hem gaf kreeg ik gelijk van hem te horen hoe mooi hij mij vond. Dat was even fijn. Wij gingen zitten en de ambtenaar burgerlijke stand begon met de ceremonie. Om eerlijk te zijn hadden wij achteraf een beetje spijt dat wij voor hem hadden gekozen. Hij was zenuwachtig, vertelde een paar feiten die niet helemaal klopten en had foutjes in zijn verhaallijn. Zo zei hij bijvoorbeeld dat de liefde tussen mij en mijn vriend uit vriendschap was ontstaan... geen idee waar hij het vandaan heeft, maar vrienden zijn wij niet eerder geweest. Maatjes werden wij vanaf het begin, maar toen hadden wij al iets. Verkeerde interpretatie en niet goed doorgevraagd, meneer de ambtenaar? Maar goed, wij hadden er misschien meer van verwacht. Maakt niet uit. Kleinigheden. Het gaat om de belangrijkste woorden die uit onze mond kwamen. Voor het Ja-woord moesten wij een van te voren voorbereid stukje aan elkaar vertellen... over het waarom samen en dat soort dingen. Mijn stuk had ik om 5 uur 's ochtends bedacht toen ik dus niet kon slapen. En ja, dat ging goed! Mijn vriend had ook lieve woorden voor mij voorbereid. En ook al ging dat niet helemaal soepel, was het wel iets typisch voor hem. :) En toen hebben wij de belangrijkste vraag met Ja beantwoord, elkaar gezoend en de ringen uitgewisseld. Perfect, perfect, perfect!Daarna was het tijd voor de felicitaties! Eerst door onze ouders en daarna door de rest met een glas champagne in de hand. Na afloop begon het optreden dat mijn moeder had geregeld. Het was heel leuk, maar wij moesten weer gaan. Fotorapportage-tijd! Wij zijn lekker in de buurt gebleven en hebben (hopelijk) een paar mooie foto's geschoten. Wel van die standaard ik-ben-net-getrouwd foto's, maar volgens mij zal het er prachtig uitzien. Mijn vriend... pardon, man -die totaal niet van foto's houdt- heeft het prima volgehouden. Het zonnetje scheen lekker, dus de weergoden waren er absoluut voor ons. Daarna kwamen wij terug voor het diner. Niet alleen het eten was heerlijk (zo zo enorm lekker, ik wil dat elke dag wel eten!!!), maar ook de toespraken van de familieleden waren super leuk. Van sommigen kreeg je zelfs tranen in je ogen. Lief, ontroerend, soms simpelweg hilarisch en vooral goed bedoeld. Wij vermaakten ons prima. Na het diner (wij hadden een buffet) was het tijd voor de taart. En ja hoor, ook die was prachtig geworden! En heerlijk! Wij hebben het eerste stukje met een zwaard gesneden. Dat samen snijden gaat trouwens prima zolang je niet allebei gaat drukken. ;)Na de taart was het tijd voor een pauze. Snel naar boven, opfrissen, make-up bijwerken, losse krullen weer goed maken... Uiteindelijk waren wij (ik, Peggy en nog een vriendin) iets later beneden dan verwacht, maar ook niet alle avond-gasten bleken nog aanwezig te zijn. Waarom zo'n gehaast? Het was tijd voor de eerste dans. En ja hoor, dat ging top! Vriendlief ging maar 1 keer per ongeluk op mijn jurk staan, dus dat viel nog enorm mee, aangezien wij geen een keer met zo'n lange jurk geoefend hadden. Daarna barstte het feest los. Goede muziek, lekkere drankjes, gezellige mensen op de dansvloer. Jaaaa, ik heb mij vermaakt! Het was echt enorm gezellig en ik heb de hele avond bijna non-stop gedanst. Ook veel gelachen, het was echt heel leuk! Om een uur of 1:30 gingen wij naar boven. De vermoeidheid sloeg toe, dus wij sliepen heel erg snel (jep, de spannende huwelijksnacht... what's new?). De volgende ochtend hebben wij met een aantal vrienden en familie ontbeten. Het was weer enorm gezellig en erg lekker. Toen wij thuis kwamen zijn wij nog even gaan zitten voor de cadeau's. Naast de mooie persoonlijke boeken die wij van de schoonzusjes hebben gekregen, was er een doos vol envelopjes. Wij hebben bewust geld gevraagd. En man, wat waren wij verbaasd hoe gul de meeste mensen waren. Sommigen zelfs iets te. Wij waren echt een beetje flabbergasted...Maar wel enorm dankbaar! Om een lang verhaal kort te maken, wij besloten om dat geld gelijk ergens in te investeren wat al lang op onze wishlist stond. Die middag zijn wij even naar de stad gegaan en hebben wij de MacBook Pro gekocht. Als je zo'n bedrag contact afrekent dan voel je je echt even rijk. ;) Daarna hebben wij op een terras geluncht en 's avonds heerlijk wok gegeten bij een van onze lievelings restaurants. Even nagenieten dus! 's Avonds nog even koffers ingepakt en een paar artikelen voor mijn blog afgetikt (waaronder dus ook deze). En vandaag... vandaag wordt het een reis-dag. Vandaag begint onze honeymoon. Wij vliegen vanmiddag naar Hong Kong, dus dat wordt een lange reis. Maar ik heb er enorm veel zin in! Wij allebei natuurlijk. Kortom... wat een weekend. De tijd van ons leven. Heerlijk was dat! Alles was top geregeld mede dankzij mijn schoonzusje als ceremoniemeester. Maar nogmaals, alle mensen om ons heen hebben echt onze dag gemaakt. Dank jullie wel, lieve vrienden, famiie en collega's. :)

17 opmerkingen:

 1. Oh wat heerlijk om dit te lezen! <3 Je hebt jullie echt tot in detail weten te beschrijven en ik heb waarlijk genoten met kippenvel over mijn hele lichaam en tranen in mijn ogen. Vooral het moment waarop je 'man' - oh wat klinkt dat toch mooi officieel - je voor het eerst zag en je vertelde hoe mooi je was! Je zag er ook echt uit als een prinses lieverd! Geniet nu maar heerlijk van jullie honeymoon! Wat een gave bestemming ook, Azië! Vergeet niet wat rare Aziatische beautygadgets mee te smokkelen hé hahaha? Enjoy my love & al het goeds voor de toekomst!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, wat was je mooi! Prachtig kleed heb je aan! Proficiat!
  Eefje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een fijn verslag!!! Het was inderdaad een super dag, alles was prima in orde en goed geregeld!'k Ben blij dat ik er deel van mocht uitmaken. xxx
  Oh en: 'Vriendlief ging maar 1 keer per ongeluk op mijn jurk staan'.... 't is je man ;) Da's even wennen he? Fijne vakantie!!! En die huwelijksnacht halen jullie daar vast wel in :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuk verslag! En wat een geweldige jurk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geweldig! Heb ook even met bijna-tranen in mijn ogen gezeten, heel fijn om te lezen! En nu genieten van de reis!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi verslag! Klinkt als een hele mooie dag en wat zag je er mooi uit.. ondanks het slaapgebrek.. een prachtbruid!! Leuk dat Peggy erbij was en je heeft opgemaakt. Geniet van je honeymoon!!! Heel veel plezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oooooh wat lovely om allemaal te lezen, kreeg even traantjes in mijn ogen haha! Je jurk is echt prachtig, en de taart ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat zag je er prachtig uit zeg!
  Hele mooie foto's!
  Heel veel geluk samen!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat heb je dit mooi beschreven, je mooiste dag! Mooie foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wauw wat geweldig om te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat zag je er prachtig uit en wat een mooi verslag! Heerlijk dat je zo hebt kunnen genieten van je speciale dag

  BeantwoordenVerwijderen
 12. een dikke proficiat! en wat zie je er super uit!!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Je jurk is echt zo mooi! :-) Je ziet er echt prachtig uit gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen