zondag 8 september 2013

Wedding-stuff... waar kom het allemaal vandaan?

Het feest was er een om nooit te vergeten! Alles was perfect en wij hebben volop genoten! Het leek mij wel handig om nog een overzicht te maken van bepaalde dingen, waar wij het vandaan hadden en wat de ervaringen ermee waren. Je weet maar nooit, kan best handig zijn. Uit gebrek aan tijd heb ik er geen echte foto's bij gezet, maar ben je nieuwsgierig, kijk dan een paar artikelen eerder. ;)


Jurk
Ik heb veel online gezocht en damn, het bleek lastig te zijn om een jurk (of op zijn minste dé plek met jurken) naar mijn smaak te vinden. Tot ik op de website van BrideSide terecht kwam. Het is een bruidszaak in Haarlem. Miss Kelly jurken hadden gelijk mijn aandacht. Heel apart en erg verfijnd. Ze hebben er ook andere collecties met wat meer traditionelere modellen. Het zijn wel jurken die je nergens anders zult tegenkomen en dat vond ik extra interessant. De Kelly jurken zijn misschien te gedurfd voor de gemiddelde Nederlandse vrouw, maar wat mij betreft - totaal onterecht. Prachtig zijn ze, echte droomjurken! Het vermaken duurde bij mij alleen heel lang. De eigenaresse (heel vriendelijk overigens!) doet het zelf. Alleen ik moest een keer of 6-7 terug tot het helemaal goed zat. Een tip: neem wel altijd iemand mee, omdat het van de afstand toch net anders is dan in de spiegel. Maar goed, mijn jurk was uiteindelijk prachtig, ik heb er veel plezier aan beleefd, het was mij alle moeite waard!

Sieraden/accessoires/schoenen
Sieraden en sluier heb ik ook bij Bride Side gekocht. Mijn torselet (een zachtere/buigzamere variant van een korset) heb ik van de webshop Trouwlingeriewinkel.nl. Het is van het merk DiLorenzo en zit prachtig en heel aangenaam. Let op dat je bij een strakkere jurk geen torselet hebt die aan de onderkant in een punt loopt - dit ga je zien. Ik had die fout wel gemaakt, maar mocht kostenloos omruilen. Ideaal. De plakkousen heb ik ook bij dezelfde webshop besteld. Je kunt er ook de bijpassende onderbroek kopen, maar ik heb bewust gekozen voor een witte variant die ik al had. Schoenen heb ik gekocht bij StylezSchoes in Rotterdam. De trouwschoenen moet je echt gaan passen en niet zomaar online kopen. Geloof mij, wat ik op het eerste gezicht helemaal niks vond, bleek perfect passend te zijn. En dat had ik pas door toen ik het aanhad. Na afloop worden je schoenen trouwens zwart geverfd, zodat je ze daarna nog steeds leuk aan kunt. Ik had bewust schoenen met een niet al te hoge had gekozen (ong. 6 cm), omdat ik er de hele dag en avond op wilde lopen. En ja hoor, ze zaten als gegoten ook al heb ik ze niet veel ingelopen. Wel aan het eind van de avond een beetje pijn in mijn voeten gekregen, maar misschien was het ook van al dat dansen. ;)

Trouwpak
De trouwpak van mijn vriend (man vanaf nu :)) komt van Barsoi, een bekende winkel in Utrecht. Het is van Hugo Boss en is een beetje op maat gemaakt. Zijn schoenen komen van... dat weten wij beide even niet meer. Het was in ieder geval een van die schoenenwinkels aan de Oude Gracht in Utrecht. Nette bruine schoenen, zaten ook als gegoten. De riem hebben wij later gekocht, omdat deze natuurlijk in de kleur van de schoenen moest zijn. Het was niet 100% hetzelfde, maar het verschil viel nauwelijks op.

Fotograaf/videograaf
Het is fijn als je de fotograaf al kent, omdat je dan net iets prettiger voor zijn lens staat. En dat was gelukkig ook op onze dag het geval. Wij hebben onze fotograaf helemaal uit België over laten komen (drie keer raden met wie hij meegekomen was :P). Zijn naam is Gert Huygaerts. Onze fotoshoot verliep super, en ook tussendoor heeft Gert volop foto's zitten maken. Wij zijn erg benieuwd naar het eindresultaat! Onze videograaf was een last minute beslissing. Foto's zeggen al veel, maar bewegende beelden zijn ook erg leuk om te hebben. Na enkele proefvideo's te hebben gekeken hebben wij gekozen voor de mensen achter Film Your Wedding. Ik had zelf totaal geen last van de camera's, voor mij waren ze zo goed als onzichtbaar (als in: niet recht voor je neus zodat je je ongemakkelijk gaat voelen). Wij krijgen ook de volledige beelden, dus al die uren die zij hebben staan filmen (inclusief alle bloopers... :P). Misschien dat ik er zelf nog een leuk filmpje van kan maken voor op de blog. En over 6-8 weken zullen wij het filmpje van hun krijgen. Deze duurt een paar minuten en geeft de impressie van de hele dag. Heel erg benieuwd!

Bedankjes
Ik wist al heel lang dat ik zeepjes als bedankjes wilde hebben. Na even rond te hebben gezocht ben ik (of eigenlijk toen nog mijn vriend) de webshop tegengekomen van Zeep & Deco. Na heen en weer met Inge te hebben gemaild, kreeg ik er een goed gevoel bij en gaf ik haar definitief de opdracht om een trio van zeepjes voor onze gasten te maken. Wij hadden een zeepje van een Russische matrjoeska, een hartje en een tulp. Perfecte weergave van onze achtergronden. ;) De zeepjes roken naar Victoria Secret's geur Love Spell. Heerlijk! Alles zat in een champagnekleurig organza zakje. Heel schattig! Perfecte bedankjes, precies zoals ik me ze had voorgesteld!

Taart
De vormgeving van de taart hadden wij eigenlijk al heel snel bepaald. Niet doen, doe het wat later in de voorbereidingen. Daarom kregen de mensen van Sweet Things iets later van ons een mailtje dat wij de taart toch net iets anders wilden. Nou ja net... heel anders. Ik had een plaatje op Google gevonden en dat vond ik geweldig. Maar leek mij wel een lastige. Ik mailde even met Sweet Things of het mogelijk was en ja hoor, ze gingen ermee aan de slag! Het zag er perfect uit! Heel subtiel en toch wel apart. En het smaakte heerlijk! Wij hadden twee soorten vulling: caramel en limoen. Beide waren enorm lekker!

Verder... onze locatie was een kasteel en een hotel in een. Ook is het de officiële trouwlocatie van onze gemeente, dus hebben wij alles op een locatie gehouden. Super handig. En het was prachtig! Heerlijk gegeten ook, niet normaal! Mochten er nog vragen zijn over de DJ, bloemist etc. laat het mij weten. Anders kon ik nog wel verder gaan met het overzicht. ;) Wij waren in ieder geval blij met alles. Drukke voorbereidingen waren niet voor niks, hard work pays off. :) Super leuk allemaal, een echte droom!

4 opmerkingen:

  1. Wat leuk dat je alles in een overzicht hebt gezet! Wat komt er toch veel kijken bij een huwelijk hé? Je taart klinkt overigens heerrrrlijk en wat gaaf dat je schoenen achteraf nog zwart geverfd kunnen worden. Zo heb je er ten minste nog jaren plezier van! <3

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Super zo'n overzicht, dat komt toekomstige trouwers zeker van pas! En leuk dat je de fotograaf vermeld! Ben benieuwd naar de video trouwens en een drankje op jouw kosten mag altijd :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. dat filmpje wordt een leuke herinnering :)

    BeantwoordenVerwijderen