zaterdag 5 oktober 2013

Favorieten en tegenvallers voor onder de douche

Mijn doucheplankje staat (zoals bijna altijd) best vol op dit moment. Om nou alles te laten zien vond ik het een beetje ver gaan, maar een paar producten wilde ik toch even benoemen. De meest en de minst favoriete goodies! Tja, niet alles kan even fijn zijn. En zo weet ik het ook voor de volgende keer. ;)Allereerst mijn favorieten op dit moment! Het zijn er drie: eentje voor mijn haar en twee voor op de puf. :) Voor mijn haar gebruik ik graag het masker van L'oreal uit EverRich lijn. Deze is helaas nog niet in Nederland te koop, maar het zal vast snel veranderen. Dit masker maakt mijn haar heerlijk zacht en het voedt ook nog eens goed (zo goed als geen siliconen, je hoort mij niet klagen). Toen ik laatst in Duitsland was heb ik ook de shampoo en conditioner uit dezelfde lijn gekocht, omdat dit masker dus zo goed bevalt. Ik ben echt benieuwd naar meer geworden! De douchegel in de schattige verpakking is van Skinfood. Super Nut Body Wash doet mij enorm denken aan onze huwelijksreis, omdat ik deze daar dagelijks heb gebruikt. Het is een mega verpakking (die ik als cadeau kreeg, weten jullie nog?), dus ik kan er voorlopig nog van blijven genieten. Het heeft een heerlijke, zachte, aangename, zoete geur en het is heel mild voor mijn huid. Wat wil je nog meer? Een andere favoriet om mee te douchen is de romige douchecrème van Soap & Glory. Ik werd verkocht door het woordje "whipped" erop. Geklopte slagroom maar dan voor onder de douche? Nou ja, het is geen luchtige schuim die je bijvoorbeeld bij Rituals hebt. Maar het is een romige crème die mijn huid lijkt te voeden en die ook nog eens heerlijk naar vanille ruikt! Mmmmmm, goddelijk!Ik heb er ook een paar tegenvallers staan. Niet dat ze super vervelend zijn om te gebruiken (nou ja), en ik geef het ook niet op... wie weet, valt het uiteindelijk wel mee. Maar tot nu toe helaas geen succes... Allereerst Hammam Black Mud Scrub van Therme. Het ziet er heel spannend uit en toch ook weer een beetje eng, waardoor het ook even geduurd heeft tot ik het heb uitgeprobeerd. De textuur is een beetje plakkerig. De beste manier om het te gebruiken is om een stukje scrub uit de pot te pakken, tussen je handen uit te smeren en dan over je lichaam aan te brengen. Alleen blijft er dan nog steeds de issue van kleur... Ook al gebruik ik maar een kleine hoeveelheid, mijn douche zit altijd onder die zwarte vlekken! Wat een gedoe elke keer... Nee, doe mij maar een gewone suiker- of zoutscrub. De cleanser van Cetaphil heb ik snel in Hong Kong gekocht, omdat veel Amerikaanse beauty guru's er zo gek op zijn. Het is simpel en dat schijnt zijn kracht te zijn. Nou, het heeft inderdaad een hele simpele samenstelling. Geen grondige reinigers of verzorgende ingrediënten, gewoon een basic cleanser met maar een paar standaard ingrediënten. Bijna geen geur, nauwelijks schuim, geen (bijzonder) effect. Ik had er denk ik te veel van verwacht... of ik ben verwend met betere/effectievere cleansers. Ik gebruik deze Cetaphil cleanser elke ochtend in de hoop dat ik er toch aan ga wennen, maar ben bang dat dit toch geen re-buy gaat worden.

Hebben jullie nog aanraders qua heerlijke producten voor onder de douche?

7 opmerkingen:

 1. Heel erg leuk zo'n overzichtje!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. dat whipped clean spul klinkt fijn :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De Ever Rich masker heb ik een keer in Duitsland gekocht, vind het een super fijn masker!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een schatje, die skin food douchegel! <3 Ik ben momenteel vooral verslaafd aan de Rose Jam douchegel van Lush en de Flake Away Scrub van Soap & Glory (met de geur van Miss Dior Cherie, hmmm)! Leuk artikel ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. mooie producten, jammer dat de scrub zo tegen valt en vlekken maakt, ik zou daar ook niet zo vrolijk van worden nee.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke producten ! Over de Cetaphil cleanser heb ik al veel goeds gehoord dus ben toch benieuwd naar je verdere ervaring hiermee.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Whipped klinkt mij als slagroom in de oren!

  BeantwoordenVerwijderen