woensdag 9 oktober 2013

Foundation en BB cream stash (oktober 2013)

Terwijl vroeger de oogschaduws een hele grote make-up verslaving van mij waren, zijn het tegenwoordig toch meer BB creams en foundations. Dit deel van mijn stash is niet mega groot, maar het groeit toch wel vrij hard. Terwijl ik vroeger maar 2 foundations tegelijk had, is het nu wel iets meer geworden. Tja, je blijft zoeken naar het fijnste en het mooiste gezichtsproduct die je huid er gephotoshoped uit laat zien.Bij gezichtsproducten vind ik altijd dat het toch wat meer mag kosten. Ik investeer graag in mijn gezichtsverzorging, dus waarom zou ik het bij mijn foundation niet doen? Begrijp mij niet verkeerd, ik heb zeker al genoeg budget foundations geprobeerd. Maar toch verstoppen ze sneller mijn poriën en blijven ze niet zo lang zitten als de duurdere varianten. Het betekent niet dat alle luxe foundations en BB creams even goed zijn. Zeker niet, dat zullen jullie na deze review ook merken. Maar toch...Ik heb dan ook maar twee foundations in mijn stash die echt budget te noemen zijn (met uitzondering van Etude House producten, maar daar kom ik straks nog op terug). Kiko All Day Mat foundation heb ik nog niet zo lang geleden in Duitsland gekocht. Mijn eerste Kiko foundation, ik was er wel heel nieuwsgierig naar. De beloftes: long lasting matte foundation, matifying and balancing effect. En ja hoor, een prima foundation voor een zacht prijsje. Hij matteert lang, maar niet zo lang als bijvoorbeeld de foundation van Estee Lauder. De dekking is niet super, alhoewel je hem aardig kunt opbouwen. En hij blijft echt lang zitten voor een budget foundation. De kleur die ik heb #05 Natural Beige is nu alweer iets te donker voor mij, alhoewel het niet heel veel scheelt. Een druppeltje lichtere foundation erbij en hij matcht weer prima. Het enige, dit soort foundations moet je altijd extra goed blenden omdat ze de drogere plekjes al snel kunnen accentueren. En dat doet bijvoorbeeld niet de foundation van L'oreal genaamd Lumi Magique Light Infusing Foundation. Dit blijft een grote favoriet. Het mooie effect op mijn huid is echt verslavend. L'oreal noemt dit een foundation met liquid light, het ziet er heel zacht uit op de huid. Qua houdbaarheid is het helaas geen topper, maar het is ook weer geen ramp. Je ziet hem namelijk ook aan het eind van de dag niet zitten, het is dat de dekking langzaam maar zeker verdwijnt. De kleur N3 Pure Linen past nog steeds prima bij mij, dus ook in de koude maanden zal ik hem vaker gaan dragen.De luxere varianten! Guerlain Lingerie de Peau Beauty Booster werd mij aangeraden in de winkel toen ik stond te twijfelen tussen deze BB cream en die van Dior. Dit zou de geweldige BB cream zijn, ook voor de vette huid. Nou, niets is minder war. Deze foundation glijdt van mijn gezicht af, hoe goed de primer eronder ook is. Hij houdt het nog net een halve dag vol en daarna verdwijnt hij van mijn huid. Wat een teleurstelling, ik had er zoveel meer van verwacht! De kleur Medium is vrij donker en warm, waardoor ik hem alleen kan dragen als ik heel bruin ben. Ik meng deze BB cream wel eens met iets anders, omdat het ook al zo'n mooie glow geeft. Maar toch is dit best wel een miskoop geweest... De belooftes waren goed: invisible Skin-fusion, multi-perfecting makeup, maar helaas niet voor de vette huid. Mijn ultieme favoriet is toch wel Estee Lauder Double Wear Stay-in-Place Makeup. De dekking, mat effect en hij blijft de hele dag perfect zitten. De droom van vette huid en al helemaal als je last van onzuiverheden hebt. Deze foundation kan soms een beetje cakey zijn, maar dat kun je voorkomen door het bijvoorbeeld beter uit te blenden of met een primer of crème te mixen. De kleur die ik heb #2C1 Pure Beige 77 heeft een mooie neutrale ondertoon en is vrij licht op dit moment. Maar dat kan ik oplossen door het bijvoorbeeld met de volgende foundation te mixen. NARS Sheer Matte Foundation is toch wel een cult-product in YouTube beautyland. Eigenlijk wilde ik de NARS Sheer Glow foundation kopen, maar toen ik een paar maanden geleden in Parijs voor de NARS counter stond besloot ik om toch "verstandig" te doen en een matte versie aan te schaffen. Tja, wat wilt een vette huid nog meer... Allereerst, het pompje... ik wist het niet, maar die moet je dus apart kopen. Dus dat is even jammer, maar een wattenstaafje deppen in het flesje helpt ook om de goede foundation hoeveelheid eruit te halen. De kleur Barcelona ziet er op de bovenste foto lichter uit dan de kleur van Estee Lauder. En toch is het precies andersom. De foundation van NARS oxideert ook nog eens behoorlijk, waardoor hij een stuk donkerder en warmer is nadat het even op de huid heeft gezeten. Ik moet hem dus echt met een neutrale kleur mengen wil ik er een beetje normaal uitzien. Qua dekking is hij niet bijzonder goed, qua houdbaarheid bevalt hij wel. Maar toch... hmmm, misschien had de Sheer Glow een betere keuze geweest.Mijn nieuwste aanwinst, MAC Face and Body foundation gebruik ik nu vooral om te mengen. De kleur N3 is echt een hele goede voor mij, maar ik kan maar steeds niet ontdekken hoe je dekking met deze foundation bereikt. Hij is zo vloeibaar dat het bijna onmogelijk lijkt. Maar ik blijft het proberen... De houdbaarheid en matte (maar niet te) finish bevalt bij deze foundation wel, dus dat geeft hoop. Mijn Bobbi Brown BB Cream SPF 35 heb ik al vaker tot mijn favoriete BB cream benoemd. En terecht. Dit is echt een musthave product voor de vettere huid. Matte finish, prima dekking en hele goede houdbaarheid. De kleur Medium is niet te donker, maar als ik straks 's winters helemaal bleek ben dan kan ik hem niet meer op zichzelf gebruiken. Maar dat komt wel goed met het mengen. In ieder geval, als ik een langdurig resultaat wil waarbij mijn gezicht de hele tijd mat is, dan pak ik heel vaak deze BB cream en meng ik deze met een ander exemplaar om bijvoorbeeld wat glow toe te voegen. Lees nog mijn volledige review over dit fijn product.En over BB creams en dat soort dingen gesproken... ik heb er nog een paar liggen! Allereerst Stila Stay all day 10-in-1 HD beauty balm. Goede dingen over gelezen, de belooftes waren ook goed, ik moest hem dus gelijk op BeautyBay bestellen toen ik hem zag. De grootste reden waarom deze BB cream mij tegenvalt is de dekking. Of beter gezegd het ontbreken ervan. Hij gaat wel mooi op de huid liggen, maar onregelmatigheden in de huidskleur worden bij mij totaal niet verborgen. Aanbrengen met mijn vingers, met de kwast, niks helpt. Ik blijf hem steeds weer nieuwe kansen geven, maar ben bang dat het geen liefde gaat worden. Etude House Correct & Care CC cream 8 in 1 was wel gelijk goed na de eerste keer gebruiken. Het is mijn enige CC cream en ik ben er erg blij mee. Alhoewel dit wel een apart product blijft. Hij heeft geen dekking, maar hij maakt mijn gezichtskleur wel egaal... en mooi... en glowy. Dit is dan ook de Glow variant die een parelmoer-achtige kleur heeft. Het is eigenlijk een soort MAC Strobe Cream, maar dan net even anders. Vooral erg mooi om te mengen (tja, ik blijf echt van alles mengen! :P) voor die mooie glow. Ik heb hem vooral vaak op vakantie gebruikt, omdat mijn huid lekker bruin was en dat deed deze CC cream prachtig accentueren. De BB Magic Cream van Etude House is weer een heel ander verhaal. Mijn eerste echte Aziatische BB cream en ik vind het helemaal niks. Hij voelt vrij zwaar aan, alsof hij mijn huid niet meer laat ademen en volgens mij reageert mijn huid er met onzuiverheden op. Qua kleur is het wel een goede, maar de dekking is minimaal en hij matteert helaas ook niet. Ik heb nog wel andere Aziatische BB creams liggen om uit te proberen, dus mijn hoop is nog niet weg. Alleen dit was toch wel even jammer... Tot slot nog een lux product dat ik in Nederland voor mijn vakantie heb gekocht. Fusion Beauty Prime Results Tinted Moisturizer bevat SPF 15 en is een moisturizer en primer in een. Op zich al een rare combinatie... Hoe kunnen de goede ingrediënten de huid bereiken als er ook nog siliconen in zitten? Maar toch is het geen verkeerd product. De kleur die ik heb Sand is wel iets waar ik spijt van heb. In de winkel had ik ook een tint donkerder geprobeerd, alleen omdat ze het niet op voorraad hadden heb ik toch voor Sand gekozen. Die andere kleur kreeg ik als monstertje mee naar huis en die heb ik dus vaak op vakantie gebruikt. Het is een iets warmere kleur die mooi op de huid ligt en een heel mooi en gezond effect geeft. Sand lijkt eigenlijk een beetje... kleurloos. Het effect vind ik echt veel minder, maar misschien komt het nog als mijn huid wat lichter is.Zo, dat is toch best wel een verzameling. Zoals jullie hebben gemerkt ben ik echt wel van het mengen. Zoveel foundations en BB creams met zoveel verschillende effecten en ik wil het allemaal tegelijk. Ook voor een betere kleurmatch is mixen echt de beste oplossing. Daarom vind ik het dus ook niet moeilijk om de kleur in de winkel te kiezen: anders kan ik de kleur namelijk nog altijd corrigeren met een andere tint. Ik ben benieuwd hoe mijn foundation stash er over een tijdje uit zal zien. Zou ik bijvoorbeeld over een halfjaar nog steeds zo nieuwsgierig zijn naar deze producten? Ik heb in ieder geval nog een foundation op mijn wishlist staan en dat is Hourglass Immaculate liquid powder foundation, maar daarvoor moet ik eerst een weekendje Londen boeken. ;) En wie weet wat ik in de loop van het jaar nog allemaal tegenkom.

9 opmerkingen:

 1. wow best veel XD ik heb maar 2 geopende foundations liggen ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn om te zien, wat enorm veel heb je!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo gek hoe anders producten op huidjes zijn. Ik heb ook best een gemengde huid en de Bobbi Brown is top absoluut mee eens maar bij mij wordt ie naar verloop van tijd toch wat glanzender. Ik denk dat je de Double Wear light versie ook een topper gaat vinden! Deze is minder cakey dan de gewone maar zeker en vast met een lange houdbaarheid en een iets minder 'poederig' resultaat. Heb je de Mac F&B goed geschud en dan met de borstel aangebracht?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Double Wear light heb ik gehad, maar de dekking was minder. F&B geschud en met kwast aangebracht idd..

  BeantwoordenVerwijderen
 5. dat is een aardige stash, wel met prachtige producten erin :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Eeuwige liefde voor de EL Double Wear ! Mooie stash heb je :-) !

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Die verpakking van NARS lijkt ontzettend fel op die van BE cosmetics van ici paris ! Leuke stash :D x Jana

  BeantwoordenVerwijderen