dinsdag 8 oktober 2013

Look: black & gold

Ik hou van smokey eyes, van donkere make-up kleuren, van mysterieuze ooglooks. Vooral nu het najaar is vind ik dit soort looks extra gepast. Ook de glitter in mijn looks komt steeds meer terug. Tja, zo langzaam maar zeker raak ik in de stemming van de feestdagen... ;) Vandaag wil ik een look met jullie delen die ik het afgelopen weekend droeg. Goud en zwart is een combinatie die het altijd goed doet. Feestelijk en chique.Ik begon met de gouden kleur. Als basis heb ik mijn mooie gouden Illusion d'Ombre van Chanel gebruikt. Dit is toch wel een van mijn favoriete gouden kleuren aller tijden. Het is zo shimmery en rijk, prachtig om te zien. En omdat het toch wel een crème-basis heeft blijft de oogschaduw die er bovenop komt extra goed "plakken". De kleur die ik daar overheen heb aangebracht komt uit mijn Eve Pearl palette. De mooie gouden kleur bevat ook genoeg glitters, maar is tegelijker tijd ook vrij zacht.De smokey kleur die ik gebruikt heb komt uit mijn Naked palette. Gunmetal lijkt op het eerste gezicht een beetje blauw-grijs, maar blijkt een perfecte smokey kleur te zijn. De afgelopen week heb ik hem al twee keer gedragen en hij doet het elke keer goed bij elke look. Ook met neutrale kleuren perfect te combineren. En hij past dus ook bij goud, ook al zou je dit niet verwachten. Voor meer diepte heb ik een intense zwarte oogschaduw gebruikt. Deze komt uit mijn nieuwe Revlon palette. Ik gebruik deze kleur ook steeds vaker. Hij is super gepigmenteerd, volledig mat en true black. Deze zwarte kleur heb ik aan de buitenkant langs de bovenste wimperrand aangebracht. Ook heb ik er een diepere buitenste ooghoek mee gecreëerd door deze kleur in de buitenste ooghoek en langs de onderste wimperrand (alleen over de buitenste helft) aan te brengen. Nog een heel klein beetje in de crease, maar niet te veel, anders zou het te zwaar worden.Voor de onderste wimperrand heb ik (natuurlijk) mijn favoriete Baked oogpotlood van Urban Decay gebruikt. Daar overheen heb ik Connoisseur aangebracht uit The Star Treatment palette van bareMinerals. Niet helemaal goud en misschien vrij overheersend, maar bronze en goud (en zwart) vind ik sowieso altijd wel goed samen gaan. Het heeft wel iets, toch? Verder heb ik een dun lijntje met eyeliner getekend en ik heb 1 laag mascara aangebracht. Nou is dat met Black Smoke mascara meestal ook wel voldoende, maar nu ik de foto's zie denk ik dat twee lagen eigenlijk beter waren geweest (nog opvallendere wimpers!).Mijn wangen wilde ik sterk aanzetten... wanneer niet. ;) En bij zo'n look mag het ook wel, vind ik. Sterke ogen en sterk geaccentueerde cheekbones, why not!? Hiervoor heb ik eigenlijk wel mijn favoriete combinatie van dit moment gebruikt. Eerst mijn nieuwe matte bronzer van MAC. Deze heb ik vooral in de holtes van mijn wangen aangebracht en iets erboven bij mijn oren, om een mooie schaduw te creëren. Verder heb ik de prachtige Moonberry blush gebruikt. Een heerlijke matte kleur die super gepigmenteerd is. Je kunt er kleuraccenten mee creëren door het lichtjes aan te brengen of -als je niet te veel gaat blenden- kun je er wat meer kleur mee laten zien. Zo'n berry kleur blijf ik echt heel mooi vinden. Het staat zo natuurlijk, maar het heeft ook wel iets chiques. Jep, ik ben verliefd...Voor mijn lippen heb ik twee lippenstiften uit de vorige Senna collectie gebruikt. Eerst de bruine kleur en daar overheen de gouden. Precies de goede combinatie voor deze look. Het geheel vind ik heel geslaagd geworden. Het heeft iets herfstigs, het is krachtig maar niet te hard. Met dit soort looks kan ik het najaar wel aan. ;)

12 opmerkingen:

 1. Dat goude randje maakt het helemaal af! Super mooie look!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh wauw, supermooi! Ik zag de eerste foto in mijn Bloglovin-lijst en ik wist direct dat ik de look schoon zou vinden. Eentje om in mijn favorieten te zetten en later zelf eens na te maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. prachtige look weer, vooral de soort goud die je gebruikt heb i love it!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtige look zeg, staat heel mooi bij je ogen! En de shimmers zijn echt zo mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi! Dat goud tegen je onderste wimperrand is echt lovely.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooie en feestelijke look, staat je echt super! De lipstick staat er ook geweldig bij.

  BeantwoordenVerwijderen