vrijdag 4 oktober 2013

Mini MAC shoplog: teint basics

Afgelopen zaterdag was het de Nationale Glamour Day. Vol moed ben ik met mijn man vertrokken richting Amsterdam. En waar kom je uiteindelijk mee thuis? Een zakje van de DA drogist en een tasje van MAC... tja, die doen er toevallig niet aan mee... Maar alsnog leuke aankoopjes gedaan! Die ook op een reguliere dag konden... :P Ik was in Amsterdam en moest natuurlijk langs de MAC Pro Store. Ik moet zeggen, sinds ik de Pro card heb, ga ik nooit meer langs MAC in Utrecht, wat voor mij natuurlijk veel dichterbij is. Nou ja, ik ga er wel langs, puur uit nieuwgierigheid, maar ik koop er nooit meer wat. Tja, je wilt 30% besparen of niet. ;) Het was al even geleden sinds ik bij de Pro Store iets gekocht heb, het was dus tijd voor iets nieuws. En deze drie items had ik "toevallig" al een tijdje op mijn wishlist staan...Allereerst de Face and Body foundation. Ik heb er al zoveel over gehoord! Vooral de Pixiwoo zusjes waren er lovend over en noemden het zelfs een musthave foundation voor de vettere huid voor foto's zonder flashback. Eigenlijk was ik dus van plan om deze foundation nog voor mijn bruiloft uit te proberen, maar uiteindelijk was het niet nodig geweest. Een grotere variant kon je maar voor een paar euro meer kopen, maar ik besloot voor dit kleintje te gaan. Ik weet namelijk hoe verschillend de meningen zijn over de vloeibare foundations van MAC, en ja, het is mijn eerste. Stel, ik krijg er meer onzuiverheden van, wat moet ik dan met zo'n grote fles, ook al is het voordeliger per saldo? Ik ben dus heel benieuwd hoe het voor mij gaat werken. Ik heb de kleur N3 en die is prima voor de komende koude maanden (nog net niet te licht voor nu). Het is een hele waterige foundation, maar ik weet dat je er goede dekking mee kunt opbouwen. Een foundation met een (kleine) gebruiksaanwijzing, dat heb ik al wel gemerkt, maar hij schijnt wel de moeite waard te zijn. Hij zou ook nog eens langhoudend zijn, dus ik ben extra benieuwd.Al een hele tijd was ik op zoek naar een goede matte bronzer. Ik heb er al een aantal gevonden, zoals Hoola van Benefit, maar eentje die nog net iets dieper is en die je toch nog all-over kunt gebruiken stond nog wel op mijn wishlist. Toen ik er bij MAC naar vroeg werd ik gelijk gewezen op hun Mineral Skin Finishes. Een donkere MSF kan inderdaad heel mooi je gezicht opwarmen, maar voor mij een iets te subtiel effect. Toen ik de matte bronzer van MAC zag, werd ik er toch nog heel nieuwsgierig naar. Even uitproberen en ja hoor, ik werd verliefd!Matte Bronze (what's in the name) heeft een rodere ondertoon en wat mij betreft is dit de perfecte bronzer kleur. Ik vind het altijd lastig met dit soort tinten, omdat ze te oranje kunnen lijnen. Maar ik ben gek op blushes met rodere ondertoon en dus moest deze bronzer ook een succes zijn. En ja, dit is echt een ware liefde. Niet te oranje, maar juist heel natuurlijk, en toch wel lekker opvallend (alhoewel dat laatste ook door de hoeveelheid kan komen... ik hou van veel bronzer in de holtes van mijn wangen :P). Ik denk dat wij nog hele dikke vriendjes gaan worden... Mijn zoektocht naar de perfecte bronzer is dan ook bij deze even gestopt.Tot slot nog een poederkwast! Ik had al een brede MAC poederkwast, maar sinds de bruiloft kan ik hem niet meer vinden. Het werd dus tijd voor een nieuwe. Omdat ik die oude zo fijn vond besloot ik om toch weer in MAC te investeren. Het is een hoop geld (60 euro ongeveer), maar ze gaan zo lang mee en blijven kwalitatief erg goed na vele wasbeurten. Het is de kwast #134 en ik ben blij dat ie weer terug is! :)

7 opmerkingen:

 1. ben benieuwd naar je bevindingen van de face en body foundation :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie aankopen! Ben heel benieuwd naar de foundation, heb al een paar keer op het punt te staan om hem te bestellen maar nog steeds niet gedaan, als ik het doe ga ik toch liever even naar de counter voor de juist kleur in plaats van te gokken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik had trouwens nog gekeken naar je kwast maar tussen de mijne lag ie niet... ze lagen los op het tafeltje, mss is ie er onder gerold?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hmm,, héél benieuwd naar de foundation !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ooooh, wat een heerlijk aankopen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind de Face & Body foundation zelf erg goed!

  BeantwoordenVerwijderen