woensdag 2 oktober 2013

Revlon Graffiti palette + look

Revlon blijft een heel fijn budget merk, dat in Nederland helaas wat lastiger verkrijgbaar is. Toen ik zag dat ze in Thailand op het vliegveld Revlon verkochten kon ik het niet weerstaan.. Vooral de Photoready paletjes hadden gelijk mijn aandacht. Ik besloot om er een mee te nemen. De kleuren heb ik bewust gekozen: het moest wel iets zijn wat ik dagelijks kon gebruiken, maar deze kleurcombinatie zou ik niet al moeten hebben. Ik besloot om een palette met mooie bruine kleuren en een diepe zwarte tint mee te nemen.Deze Photoready palettes bevatten ook een primer, zoals de verpakking zegt. Een van de kleuren die erin zit heeft een soort cream-to-powder textuur, waardoor het een goede basis kan vormen. In het geval van mijn Graffiti palette is het die lichte roze kleur. Ik gebruik er zelf wel een eigen primer onder, want ja... vette oogleden, jullie weten het wel. Maar het zal voor sommigen misschien niet eens nodig zijn.Graffiti bevat vakjes die aangeven waar je elke kleur kunt aanbrengen op het oog. Makkelijk, maar interpreteren blijf natuurlijk leuker. ;) De middenrbuine kleur is heel zacht en heeft satijnen glans. De zwarte kleur is super gepigmenteerd en volledig mat. Perfecte kleur om definitie in elke look te creëren. De gouden kleur die bedoeld is voor onder de wenkbrauw bevat fijne shimme en heeft een duidelijke geligere ondertoon. Het is een vrij lichte kleur, maar ik zou hem zelf toch niet zo vaak als highlighter voor onder de wenkbrauw gebruiken. Naast de roze primer-kleur zit ook nog een mooie zilveren shimmer kleur. Erg mooi voor in de binnenste ooghoek!Alle oogschaduws zijn prima gepigmenteerd, niet korrelig (zelfs de glitter-kleur niet) en veroorzaken nauwelijks fallout. Alle kleuren passen prima bij elkaar. Al met al een prachtig paletje waar je best veel kanten mee op kunt. Ik besloot om er natuurlijk ook een look mee te maken. Het eindresultaat is helemaal mijn ding geworden, zoiets moet ik wel vaker doen. Een kwestie van diepte creëren en toch goed blijven blenden.Over mijn bewegende ooglid heb ik de primer-kleur aangebracht. Daar overheen kwam de gouden "highlighter" kleur. Het blijft een zachte kleur die niet al te opvallend is, maar dat vind ik er juist wel mooi aan. Dit soort gelige kleuren kunnen ook lelijk uitpakken, maar gelukkig was het met deze tint niet het geval. De midden bruine kleur kwam in de arcadeboog en de buitenste ooghoek. En daarna was het tijd om wat meer definitie aan de look te geven...De zwarte kleur is zo gepigmenteerd dat je er echt heel voorzichtig mee moet werken. Een goed dun kwastje is wat dat betreft een must. Voorzichtig aanbrengen en dan nog een beetje uitvagen, zodat er alsnog een zachte overgang zal ontstaan. Het resultaat is vrij neutraal en toch wel bijzonder.Onder de wenkbrauw heb ik toch een hele andere kleur gebruikt, omdat de geligere kleur toch wat mij betreft niet helemaal geschikt is. In de binnenste ooghoek kwam natuurlijk die mooie zilveren kleur die een heel mooi open effect heeft gecreëerd. Jep, een geslaagde look, al zeg ik het zelf. ;) Het neemt misschien net iets meer tijd in beslag, omdat je preciezer moet werken, maar ik ga dit absoluut vaker dragen. Het is toch wel een soort van zachte cut-crease look te noemen. Love it!

13 opmerkingen:

 1. Een palette met zeer draagbare kleuren, perfect!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi palet! Jammer dat Revlon hier niet zo gemakkelijk te krijgen is, zie het merk zo vaak op YouTube voorbijkomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hele mooie look heb je gemaakt! Ik vind het derde kleurtje erg mooi (bij je swatches).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik had een fellere look verwacht, maar het is toch mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wat een grappig palette, mooie look heb je er mee gemaakt

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hele mooie look, tof palette!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooie look! ik ben ook echt van de bruintinten de laatste tijd :)

  BeantwoordenVerwijderen