woensdag 27 november 2013

Air Motion Brush: review en vergelijking met Tangle Teezer

Mijn leven is niet meer compleet zonder een haarborstel als tangle teezer. Een zachtere manier op je haar verlossen van de klitten bestaat er niet. Veel merken hebben tegenwoordig een vergelijkbare borstel op de markt gebracht. De ene keer zelfs met een extraatje tegen dezelfde prijs. Of nou ja, het idee van die borstels lijkt op die van de tangle teezer, maar de uitvoering is net even anders. Vandaag wil ik met jullie mijn mening over de Air Motion Brush delen, die een handige handvat heeft zodat je de borstel nog makkelijker kunt vasthouden/gebruiken.Air Motion Brush is verkrijgbaar in twee kleuren: roze en wit. Omdat mijn tangle teezer al roze is, heb ik zelf gekozen voor een witte variant. Air Motion Brush wordt ook aangeraden voor mensen met extensions, omdat het dan zeker heel belangrijk is om je haar voorzichtig uit te borstellen zodat de extensions niet zullen loslaten. Op een zachte manier je haar klitvrij maken is dus ook zeker het doel van deze haarborstel. Je kunt het zowel op droog als nat haar gebruiken. Verder belooft het je haar tegen haarbreuk te beschermen, pluizig haar te verminderen en de schitterende glans aan je haar te geven. Klinkt goed!Ik gebruik deze haarborstel al een aantal weken, en ik moet zeggen: hij doet prima zijn werk! Mega veel extra glans en minder pluis heb ik niet echt gemerkt, maar mijn haar is wat dat betreft ook een kansloos voorbeeld. Alleen zware haarmiddeltjes met genoeg oliƫn en siliconen kunnen mij nog helpen. ;) Waar ik bij een haarborstel op let is dat het echt zacht is voor mijn haar en dat ik er moeiteloos alle klitten uit mijn uitgedroogde lokken haal. En daar is Air Motion Brush dus ook heel goed in. De handvat is weer handig voor het vasthouden, omdat je zo iets meer grip op je borstel hebt. Maar vind ik hem nou net zo goed als mijn good old Tangle Teezer? Er zit toch een klein verschilletje in. Laten wij eens van dichtbij kijken...Zoals jullie kunnen zien is tangle teezer heel anders gebouwd dan Air Motion Brush: het is een stuk grover, en de tandje staan net iets meer uit elkaar. Dit betekent dat je met Air Motion Brush iets meer grip hebt op je haar, en dat je er dus ook grondiger doorheen gaat. Alleen maar positief natuurlijk. Wat ik merk is dat als ik mijn (vooral nat) haar met Air Motion Brush doorborstel, dat ik het geluid van het doorborstelen iets meer hoor dan bij de tangle teezer. Aan het begin was ik bang dat mijn haar daardoor ook sneller zou breken, omdat geluidloos borstellen toch wat rustiger aanvoelt. Maar niets is minder waar. Met Air Motion Brush breekt mijn haar niet, wat ik ook al verwacht had. Nat of droog borstelen - maakt allemaal niet zoveel uit, deze borstel doet prima zijn werk. Ik wissel hem lekker met mijn tangle teezer af en ik ben er heel blij mee. De prijs is eigenlijk vergelijkbaar, dus je keuze hangt ervan af of je de dichtbij elkaar gezette tandjes en een handvat wilt. Te koop bij haarshop voor 14,95.

9 opmerkingen:

 1. Klinkt goed, fijne vergelijking!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De borsteltjes zijn inderdaad ook wat korter en het handvat lijkt mij super handig. Ik heb dezelfde tangle teezer als jouw. De prijzen verschillen inderdaad niet heel veel met elkaar. Goede vergelijkende review.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klinkt goed. Ik wil de tangle teezer ook nog uitproberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel handig deze vergelijking! Ik heb zelf een tangle teezer en ik ben er very happy mee. Voorlopig krijgt hij dus geen concurrentie ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk dat er nog een gelijkaardig ding bestaat als de Tangle Teezer !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind de Tangle Teezer op zich prima werken alleen zo ongelooflijk onhandig! Er kan toch niets op tegen mijn Mason Pearson!

  BeantwoordenVerwijderen