zondag 24 november 2013

Mijn visagie certificaat behaald!

Ik kan nu met trots zeggen dat ik een gecertificeerde visagiste ben! Of nou ja, zoiets... Afgelopen zondag had ik mijn laatste les bij de Wellness Academie. Ik heb drie zondagen in Hasselt doorgebracht en ik ben de hele dag met make-up bezig geweest - wat wil je nog meer! Vandaag wil ik aan jullie meer over de basiscursus Visagie vertellen, mijn ervaringen ermee etc. Zijn jullie benieuwd?Wellness Academie heeft niet voor niets deze naam. Je kunt er niet alleen visagie leren, maar ook verschillende vormen van massages (bij dit soort groepen wilde ik altijd proefpersoon zijn :P), nagel- en haarstyling… alles wat met wellness te maken heeft. Er zijn vier verschillende locaties: 3 in België en 1 in Nederland (Amsterdam). Ik heb zelf de cursus in Hasselt gevolgd, maar de volgende keer zou ik zeker voor Amsterdam kiezen, omdat het qua reistijd natuurlijk enorm zou schelen.Het grootste voordeel van deze cursus is dat je nauwelijks hoeft mee te nemen. Sowieso geen make-up, alleen een paar andere "standaard" spulletjes uit hygiënische overwegingen. Je maakt gebruik van de make-up van de docente. Wat je zelf moet meenemen zijn bijvoorbeeld een aantal reinigingsproducten, een eigen mascara, sponsjes… dat soort dingen. Heel goed te doen dus, en het bespaart je enorm veel geld. Deze cursus wordt gegeven door Katrien Vandormael en Peggy Timmermans. En hoe graag ik ook bij Peggy in de groep wilde, helaas kwam het niet uit qua data. Medio oktober ben ik gestart bij Katrien. Er zat steeds een week of twee tussen de lessen, wat ik persoonlijk heel fijn vond. Ik ken Peggy natuurlijk, en ik heb gemerkt dat Katrien een aantal dingen ons anders leerde. Maar een ding weet ik nog steeds heel zeker (en ik ben er nu nog zekerder van): bij make-up moet je een gevoel ontwikkelen; en er zijn geen regels, slechts richtlijnen. De ene vindt het bijvoorbeeld fijn om eerst concealer aan te brengen en dan foundation, de ander vindt het prettiger om dit andersom te doen, en weer een ander (net als ik) zal eerst de ogen opmaken en daarna pas het gezicht. Het gevoel en gewoontes zijn wat mij betreft leidend. Maar tijdens de cursus leer je dat gevoel te ontwikkelen en ook krijg je een heleboel tips mee om het beste van de basis (gezicht en ogen) te maken. Zelfs zo iemand als ik, die al jaren met make-up bezig is, kan er echt wat van opsteken.De basiscursus is vooral ideaal voor mensen die nog niet super veel ervaring met make-up hebben. En dan bedoel ik make-up overall. Weet je bijvoorbeeld wel iets over gezichtsmake-up, maar kun je een paar tips over het opmaken van de ogen gebruiken, dan zul je er ook veel aan hebben. Je leert hoe je je gezichtskleur egaal maakt, op welke manier je foundation kunt aanbrengen, hoe je de kleur weer terug in je gezicht krijgt met blush of zonnepoeder en op welke manier je het beste kunt afpoederen. Qua ooglooks leer je hoe je de dagmake-up, avondmake-up, smokey eye en bruidsmake-up kunt maken. Precies de basis die je nodig hebt om jezelf of een ander op te maken dus! Voor de prijs (€ 240) is dit absoluut een goede deal. Meer over de opleiding vind je hieronder. Daarna kun je doorstromen naar de Visagie voor Gevordenden cursus, en daar zit ik nog over na te denken… dus wie weet? ;) De gevordeden cursus duurt wel iets langer, namelijk 9 zondagen (of 16 avonden), maar gezien de activiteiten ga je ook veel meer doen. Voor nu ben ik heel blij dat ik dit gedaan heb. Het is best vermoeiend, want je bent bijna de hele dag met de cursus bezig. Maar het is alsnog heel leuk. Je hoeft trouwens geen model mee te nemen, je oefent steeds op elkaar. En omdat je elke les op een andere iemand moet oefenen, leer je zo ook mensen kennen.

11 opmerkingen:

 1. Wat leuk dat je zo'n een goed gevoel bij de cursus had! En fijn dat je ook bijleerde, dat is de bedoeling natuurlijk ook. Inderdaad jammer dat je niet bij mij in de klas zat...maar bij Katrien was het vast en zeker ook leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk dat je die cursus gedaan hebt. Ik wil ook nog wel eens een visagie-cursus volgen, maar dat is er tot nu toe dus nog altijd niet van gekomen. En ehm, zonnepoeder? Is dat een Belgische benaming voor bronzer of is dit gewoon echt een product dat ik niet ken ;-)?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oooh super ! Dit wil ik zéker ook nog doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk dat je hem voltooit heb, gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gefeliciteerd!!! Nederlands is weer een visagiste rijker!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jammer dat ik niet meer kon verbeteren.. maar ik bedoel natuurlijk Nederland ipv NederlandS .... ;-)

   Verwijderen
 6. Gefeliciteerd! Het klinkt heel erg leuk :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lijkt me echt een heel erg fijne cursus!

  BeantwoordenVerwijderen