vrijdag 6 december 2013

2 looks met Catrice Absolute Nude palette

Eigenlijk had ik vanaf het begin niet zo veel met de Absolute Nude palette van Catrice. De kleuren waren te… saai. En ik ben niet van de saaie kleuren. Ik hou van neutrale tinten, ik draag ze ook steeds vaker, maar ze moeten nog steeds iets bijzonders hebben. En toch snap ik waarom deze palette zo populair is. Het is goedkoop, makkelijk verkrijgbaar, heeft goede kwaliteit en het idee van een nude palette doet iedereen denken aan zijn duurdere broertjes en zusjes (hallo, Urban Decay en Too Faced). Nog een hele simpele reden: een nude palette zou eigenlijk in iedereens make-up stash moeten zitten, omdat je op deze manier alle kleuren bij de hand hebt die je voor elke dagelijkse look kunt gebruiken. Handig, simpel en mooi.Mijn schoonzusje vroeg mij laatst om wat looks met deze palette te laten zien. Het eerste wat ik riep was dat ik Absolute Nude niet zo'n hele spannende palette vind. Maar tijdens de sale bij het Kruidvat heb ik er toch een meegenomen. En ik moet zeggen, het is inderdaad geen verkeerde palette. De kleuren zijn mooi, vrij zacht van structuur, niet korrelig en de pigmentatie is prima. Alleen blijf ik er nog steeds bij dat ik de palette niet zo heel spannend vind. Zelfs een beetje saai. Maar als je op zoek bent naar neutrale kleuren en eigenlijk bang bent (goed bedoeld!) voor meer kleur, dan zou dit echt een goede palette kunnen zijn. Vooral als je er niet te veel aan wilt uitgeven.Ik heb alle kleurtjes wel uitgeprobeerd, en ik vind dat de middelste midden-bruine tinten wel erg veel op elkaar lijken. Qua textuur, qua effect, qua kleur op de oogleden. De lichtste en de donkerste kleuren vind ik de mooiste twee. De een na lichte kleur kan ook heel mooi staan als een highlighter, maar die vind ik eigenlijk niet heel speciaal. De rest is allemaal een beetje "mwah". Dus, lief schoonzusje, als je dit paletje nog niet zelf hebt gekocht, maar wel nog steeds wilt hebben, dan moet je maar even roepen. ;)Ik heb zitten spelen met dit paletje en daar zijn twee looks uit voortgekomen die ik deze week heb gedragen. Allereerst de donkere look. Hiervoor heb ik de donkerste kleur uit de palette gebruikt. Deze heb ik all-over over mijn hele bewegende ooglid aangebracht. En zoals jullie kunnen zien valt hij echt mee qua intensiteit. De donkerste kleur is voor mij niet donker genoeg. Alhoewel ik hem wel erg mooi vind! Ik vind dit soort kleuren altijd wel makkelijk om te dragen en ze passen ook wel bij mijn oogkleur. Je moet wel oppassen met alle kleuren uit deze palette, ze blenden wel heel makkelijk, maar daardoor verliezen ze ook snel de intensiteit van de kleur. Niet al te veel blenden dus, wil je de kleur nog blijven zien.Voor het blenden heb ik de kleur daarnaast gebruikt: ook vrij donker, maar voor mij een goede blend-kleur. De kleur daarnaast (de derde van rechts dus) heb ik in de binnenste ooghoek aangebracht. En om het minder saai te maken heb ik nog mijn MAC paletje erbij gepakt en een warmere kleur boven de arcadeboog en onder mijn oog aangebracht. Ook heb ik een donker bruine MAC kleur een beetje in de arcadeboog ingeblend. Sorry, I cheat! Maar anders zou het echt een stuk saaier worden… En zo vind ik de look helemaal niet verkeerd geworden!Voor de tweede look heb ik juist de lichtste kleur uit de palette gebruikt. Deze heb ik over mijn hele bewegende ooglid aangebracht, vooral geconcentreerd op de binnenste ooghoek. De derde kleur van links leek mij mooi voor erbij, dus deze heb ik in de buitenste ooghoek en arcadeboog aangebracht. Veel te subtiel, dus ik heb er een na donkerste kleur uit deze palette aan toegevoegd. Jep, dat geeft toch net iets meer diepte. Op een gegeven moment merkte ik dat ik er meer van die donkere kleur aan begon toe te voegen. Maar als je juist van subtiele kleuren houdt, dan hoeft het natuurlijk niet. Voor de highlighter onder de wenkbrauw heb ik de tweede kleur van links gebruikt. Hij lijkt misschien grijzig, maar is een mooie highlighter vooral als je niet al te bleek bent.Ook met een eyeliner is dit een veel te lichte look voor mij. Nou ja, wel leuk voor de afwisseling, en een nude oogpotlood op de waterlijn heeft er ook aan bijgedragen… maar dit is te licht voor mij. Conclusie: ik zou eigenlijk vooral die donkerste kleur gebruiken, de rest vind ik persoonlijk veel te subtiel. Maar nogmaals, als je er juist van houdt (en dat doen veel meiden, want deze palette heeft vele fans!), dan zijn dit de perfecte kleurtjes. Persoonlijk zou ik veel sneller grijpen naar mijn MAC of Urban Decay Naked palette voor net iets meer kleurvariatie en bijzondere nude kleuren.

14 opmerkingen:

 1. Mooie looks heb je ermee gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi, ik hou wel van die lichte looks! Heb het palette ook, maar ben niet heel erg te spreken over de pigmentatie. Vooral als ik blend is er bijna geen kleur meer over inderdaad. Erg mooi in combinatie met die strakke eyeliner!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk palette en mooie looks, vooral de eerste vind ik super mooi! Deze kleuren staan je erg goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb hem gister gekocht en vandaag gebruikt, ben er erg tevreden over!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. zo'n rustige looks ben ik niet gewoon van jou :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik had ook wat last van het blenden, dat alles zo een kleur leek te worden. Maar als beginner lijkt me dit wel een goed startpunt!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Vooral de eerste look vind ik prachtig! Ik heb deze toevallig zelf ook gekregen gisteren.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooie looks, vind de eerste het mooist :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooie ooglook ! Ik vind hem ook niet echt spannend maar als basic palette kan ie wel tellen :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heb dit palet ook. Ik sta niet met donkere kleuren dus dit palet met wat lichtere kleuren kwam als geroepen.
  Mooi opgemaakte ooglook!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. iedereen heeft bijna dit palette geloof ik al haha,
  ik zie het zovaak voorbij komen! ik ben er ook nog heel erg blij mee!

  je hebt er mooie look van gemaakt
  liefs,

  BeantwoordenVerwijderen