vrijdag 13 december 2013

Haarverzorging: glansserum en voedend masker

Ik ben gek op het uitproberen van nieuwe haarverzorgingsproducten. Mijn haar is heel droog en daarom ben ik altijd op zoek naar iets voedends, iets wat extra glans geeft en mijn haar zacht maakt. Natuurlijk kun je met een heleboel siliconen in de verzorging je haar eruit laten zien alsof het gezond is. Maar om er echte diepe verzorging aan te geven is het toch niet zo makkelijk. Mijn laatste aankoopjes van de haarshop zijn deze twee producten waar ik wat dat betreft hele hoge verwachtingen van had. Kijken jullie mee naar mijn mening erover?Allereerst het glansserum van Alfaparf. Illuminating Cristalli Liquidi belooft de diamanten glans te geven en tegelijker tijd je haar te verzorgen. Het bevat zijde en een aantal siliconen en daarmee vormt het een effectief finishing product. Dit is de laatste stap voor je haarroutine. Het zal niet extra veel pluis weghalen, maar het zorgt er vooral voor dat je haar echt een hele mooie glans krijgt. Geen gekke overdreven glans, maar een gezonde glans. Precies wat mijn droge lokken kunnen gebruiken. Mijn haar word er ook iets zachter door en het serum zelf ruikt ook nog eens lekker zoetig. Het heeft een kleine verstuiver, dus super handig in gebruik. En de prijs: voor 16ml betaal je nog geen 10 euro.

Het tweede product dat mijn lokken verzorgt is van het merk Gold of Morocco. Arganolie, tja, wie kan dit weerstaan… Argan Oil Treatment belooft intensieve behandeling voor droog en beschadigd haar. Op de site van haarshop heb ik er hele positieve reacties over gelezen, dus ik werd natuurlijk enorm nieuwsgierig. Mijn haar kan dit goedje gebruiken! Ik ben niet bang voor zwaardere maskers juist omdat mijn haar al vrij zwaar van zichzelf is en daardoor niet snel verzwaard wordt door een haarproduct. Maar dit masker vind ik absoluut niet zwaar, hoewel het wel heel effectief is. Ik merk wel dat het mijn haar heel goed verzorgd, na gebruik is het extra zacht en aaibaar. De pluis gaat niet helemaal weg, maar het voelt echt een stuk gezonder aan. En dat betekent dat het masker vooral gericht is op het verzorgen en niet alleen maar kunstmatig gladmaken van je haar. Precies wat ik kan gebruiken dus! Het masker is lekker romig en ik heb het gevoel dat het ietsje intrekt voordat ik het uitspoel. De geur is zoetig, maar niet te sterk. Eigenlijk precies zoals je een arganolie-product verwacht te ruiken. Voor 150ml betaal je 20 euro, wat op zich vrij veel lijkt voor zo'n hoeveelheid. Maar uiteindelijk doe je er toch nog vrij lang mee. En dat zeg ik, die zulke maskers een paar keer per week gebruikt en lang haar heeft. Kortom, ik ben tevreden over beide producten. Precies wat ik ervan verwacht had.

4 opmerkingen:

 1. Deze producten kende ik nog niet, leuk om over te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oeh dit kende ik nog niet. Mooi hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tof dat ze zo meevielen! Ik gebruik zelf een keer per week een masker.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik kende beide merken niet maar het klinkt wel heel positief :-) !

  BeantwoordenVerwijderen