zondag 22 december 2013

The Christmas Tag

Op verschillende blogs is The Christmas Tag inmiddels verschenen. En natuurlijk moest ik het ook overnemen. Ik ben gek op Kerst en alles wat ermee te maken heeft! Benieuwd naar mijn favorieten? Kijk maar mee.


1. Wat is je favoriete kerstfilm?
Hmmm lastig, ik vind ze allemaal even sfeervol. Wat dat betreft heb ik niet echt een voorkeur. Maar bijvoorbeeld de speciale Kerst movie van Shrek vind ik wel extra leuk om elk jaar weer te zien.

2. Open je je kerstcadeautjes op kerstavond of kerstochtend?
Kerstavond! Op 24 december vieren wij het altijd bij mijn ouders. Eerst gezellig eten en daarna kan ik echt niet wachten tot de uitpak-festijn begint.

3. Cadeautjes geven of krijgen?
Beide is even leuk. Ik ben altijd benieuwd naar de reactie van de mensen als ze mijn cadeau's zien. Dit is echt onbetaalbaar. Maar ik ben natuurlijk ook altijd nieuwsgierig naar mijn eigen pakjes.

4. Wat staat er bovenaan jouw verlanglijstje?
Meerdere dingen. Bijvoorbeeld een van de nieuwe Philosophy douchegels. Of een Babyliss roterende haarborstel. Maar ook YSL Touche Eclat nummer 2 (zodat ik hem kan vergelijken met mijn favoriete concealer van L'oreal). Geen parfum dit jaar, ik heb nog een aardige voorraad.

5. Wat is je favoriete kerstliedje?
Wie houdt nou niet van Mariah… Maar ik vind Santa Baby ook een erg leuke. Echt een liedje dat Marilyn Monroe zou kunnen zingen. Zo sensueel en ondeugend, ik hou er wel van. De uitvoering van Kylie Minogue vind ik trouwens het mooist:


6. Wat is je favoriete kerstgerecht?
Ik vind eigenlijk al die Kerst-specials bij de supermarkten wel altijd erg leuk. Of het nou een wildgerecht is of iets met cranberry's… mmmmm :)

7. Kerstfeestje: organiseren of bezoeken?
Bezoeken. Ik ben sowieso niet echt van het organiseren van de feestjes, is altijd zo'n geregel. :P

8. Wat doe je liever: uit eten of zelf koken?
Uit eten vind ik vaak wat feestelijker. Maar dan telt "bij iemand eten" hier ook in mee, omdat sommigen zo'n etentje kunnen maken wat je niet bij elk restaurant krijgt. ;)

9. Heb je wel eens een sneeuwpop gemaakt?
Tuurlijk! Zoals jullie misschien weten ben ik geboren en getogen in Rusland. En daar valt genoeg sneeuw om er een sneeuwpop (of meerdere) van te maken. ;)

10. Wat vind je het belangrijkst aan de kerstdagen?
De sfeer. Het is altijd net iets gezelliger en gemoedelijker als het Kerst is. Overal de schittering van de lampjes, mooi aangeklede bomen, overal voel je de feestdagen… En natuurlijk de voorpret van de pakjesavond, het blijft een leuke traditie.

11. Een echte kerstboom of een neppe?
Wij hebben altijd wel een nepperd gehad. Een echte boom heb ik, volgens mij, een keer heel lang geleden gehad en die gaf enorm veel troep. Nou ja, het maakt mij eigenlijk niet zoveel uit. Een neppe vind ik net zo gezellig.


12. Welke kleur kerstballen heb je in de kerstboom?
Gouden en rood-bruine. Dit jaar wilde ik eigenlijk meer goud erin, maar ik moet maar de volgende keer (of straks in januari) wat meer gouden versiersels kopen.

13. Vroeg opstaan of lang uitslapen met kerst?
Lang uitslapen. Hey, het blijft een vrije dag! ;)

14. Feestelijke jurkjes of winterse truien?
Jurkjes zijn sowieso niet echt mijn ding. Maar als ik Kerst ergens ga vieren, dan trek ik wel iets feestelijks (en bij voorkeur glitterigs) aan. En voor de rest gewoon chillen in mijn cosy winterse trui.

15. Welke make-uplook ga je dragen tijdens kerst?
Dat wordt, zoals altijd, een last minute beslissing. Maar ik denk dat ik weer voor een feestelijke smokey eye ga. Met genoeg glitter uiteraard. ;)


Wisten jullie trouwens dat ik helemaal niet van de Kerst kaarten ben? Volgens mij heb ik ze nog nooit verstuurd (al vind ik het heel leuk om ze te krijgen). Nou ja, dat is dan een kleine afwijking. :P Neem deze tag gerust over en laat maar weten als je dit gedaan hebt! Altijd leuk om over Kerst te lezen.

7 opmerkingen:

 1. Leuke tag hé! Ik heb van de week ook gedaan. Wij hebben ook altijd een neppe boom, is veel praktischer. Ik ben ook wel heel benieuwd naar de nieuwe douchegels van Philosophy.
  Liefs, xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke tag is dit, ga hem denk ik ook overnemen! Ik ben zelf ook dol op de kerst, niet dat ik iets bijzonders ga doen maar de sfeer is gewoon zo gezellig. Mooi zeg die gouden kerstballen in je boom!

  Alvast fijne kerstdagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geen kerstboom voor mij dit jaar! Wij verhuizen op 28 december en daarna zet ik hem niet meer op, geen zin en ben ook niet in de stemming voor Kerst eerlijk gezegd. Maar cadeautjes mogen komen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. leuke tag :) ik heb hem al eens ingevuld denk ik

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke tag! :-) Ik vind zelf kerst kaarten wel erg leuk om te schrijven

  BeantwoordenVerwijderen